https://support.google.com/android/answ ... ifications
ak to je toto, tak toto nefunguje, je jedno, či ich globálne (settings > notifications > lock screen notifications) zapnem/vypnem, všetky nové appky majú všetko vypnuté by default. Ale taký predinštalovaný Gmail ich má samozrejme zapnuté.
K tomu dark módu, tak keď ideš do nastavení > displej, tak si prepneš light/dark mód. Avšak MIUI (inde som to nevidel, t.j. LG s A10 a 1+7T s A10/A11) má tu extra špecialitku, tú možnosť pod schedulingom "More Dark mode options", v nej si nastavuješ adjusting ako wallpaperu, tak textu, pozadí a potom jednotlivé aplikácie, kde sa aplikuje dark mód - z mojich skúseností to prefarbičkuje appky bez dark módu a jednu-dve s dark módom to ešte extra prefarbičkuje a poláme (napríklad v Anysoftkeyboard mi zmenilo klávesy z čiernej na biele). Ani jedno z toho nerobí na úrovni a lepšie sa mi na to pozerá bez dark módu - tu ich v tomto zozname potom musím po jednom vypínať. Aktuálne mám ešte takú špecialitku, že mi neukazuje zoznam appiek v tomto zozname ale ukáže to, keď sa do tejto ponuky dostanem rovno z nastavení cez search.