Asi tak podobne, pod 530E to tiez nevidim, zvlast ked 7800X3D maju stale na skladoch za 470-490E. Som zvedavy ci teda pociatocne nacenia 9800X3D aspon o 70-80E vyssie ako 7800X3D (aby dopredali 7800X3D za tie vysoke ceny), alebo vratia 7800X3D spät pod 400 nech sa dopredaju skladove zasoby a o par tyzdnov uz bude dostupny len 9800X3D.
wingo napísal: Št 07. Nov, 2024, 10:49
Neštudoval som to dopodrobna kde aké scény vyberajú, občas ukazujú B-roll kde priamo ovládajú postavu v hre po vopred definovanej trase v náročnej oblasti napr. mesto s veľa NPC čo mi logicky príde super.
U HUB som nevidel konkretne scenerie a runy, ktore zbiehaju. Ale napr. to PCGH je v tom pekne transparentne, kde na svojom YT profile maju zverejnene presne scenerie z jednotlivych hier, v ktorych prebehuju testy (tiez teda vybrane najvytazujucejsie casti v hre).
Nehovorim ze HUB ma vyslovene zlu metodologiu, mozno to je len ich vzorkou hier. Ale pri predoslych releasoch roznych CPU mali castokrat vyrazne odlisne vysledky aj v identickych hrach, ako malo spominane PCGH alebo Computerbase, pri ktorom si si vedel overit, ze realne v teste maju najnarocnejsiu sceneriu na CPU a okrem ineho, zvyknu v hrach zapinat (spravne) aj RT ak ho testovana hra ma (cim sa zvysuje zataz aj na CPU).
Spominane alzacke CPU recenzie od Elkima, napr. tuto na
9700X su v tomto velmi dobre urobene, kde je pri kazdom benchmarku aj video-odkaz na konkretny test run aj s ukazanim detailov.
wingo napísal: Št 07. Nov, 2024, 10:49
Viac ma zaujíma či mi v meste/boji spadne FPS na 60 alebo 90 a nie či mám 140 alebo 160FPS na lúke kde sa nič nedeje.
Uplne suhlasim. Tiez mi je v zasade jedno ze je 9800X3D oproti 7800X3D alebo Intelom rychlejsi v avg. FPS o 15-20%, ked uz aj ten starsi CPU bez GPU limitu potiahne tu hru nad 120 fps (ak sa teda nebavime o kompetitivnych hrach). Tuto ale vyzera ze 9800X3D deliveruje vyrazny posun aj v tych prepadoch a minimach, takze super.