dexman napísal:TDP je jedna vec a reálna spotreba a teploty druhá.
Ked ja uchladim pasivne s S1 do 60° moju HD3850 overvoltovanu na 1.35V , tak myslim ze to accelero nebude mat problem skrotit ani HD4850, a rozhodne budú teloty lepšie ako terajšie 100°ové so stockom
Pasivne chladit je ale mozne fakt len za predpokladu, ze je skrinka dobre vetrana
Xbox Series X... Samsung S24 ... Intel Core 8600K ...
dexman: Dávať príklad TDP a teplôt CPU ku grafickým kartám asi nieje práve vhodné.
Na mojej HD 3870 dosiahnuť 100°C nieje problém, rovnako teda ani na HD 4850 s o 5W vyšším TDP.
S Accelerom je to už troška iné, obe karty uchladí rovnako dobre.
rad by som, moj zdroj je k.o. /snaha bola, no neustoji ani 3Dmark pri OC VGA/, musel som stiahnut aj OC CPU aby prestal piskat:( musim uz vymenit ten ... LCpower za nieco schopnejsie..
Vsetci ste tu napichany z novych kariet od ATI, postujete tu benchmarky a maturujete nad tym ci kupit 4850 alebo 4870 a neuvedomujete si jednu PODSTATNU vec a tou je, ze vsetky benchmarky na tieto nove karty boli robene na systemoch s MB ktore uz maju PCIE zbernicu gen. 2
Tak a teraz si polozte otazku ma moja MB PCIE gen. 2 ? Myslim, ze nie. Cize ak date novu grafiku ktora podporuje PCIE 2 do slotu PCIE 1 tak vam pojde ako PCIE 1 a urcite nebude dosahovat take vysledky ako v benchmarkoch.
Cize ak rozmyslate ci kupit 4850 a usetrit nejaku tu tisicku oproti 4870 tak radsej najprv uvazujte o kupe novej MB ktora uz ma PCIE 2 a poviem vam nie je ich vela
Dufam ze to mas osobne otestovane, pretoze inak su tvoje tvrdenia len nicim nepodlozene "blaboly" . Viac info tu.
Pokial sa nejedna o multi-gpu zapojenie (2 a viac grafik), tak by rozdiel vo vykone grafickej karty s rozhranim PCIE 2.0 zapojenej v slote PCIE 1.0a a PCIE 2.0 byt nemal - teda karta nebude limitovana priepustnostou pcie slotu.
A ze tych PCIE 2.0 dosiek nie je vela? Hmm...neviem teda kedy si sa naposledy pozeral do nejakeho cenniku, ale aktualne su na trhu minimalne od Intelu cipove sady X38, P45, X48, od AMD tusim 780, 790 (od Nvidie nepoznam).
When I was a young man, I had liberty, but I did not see it. I had time, but I did not know it. And I had love, but I did not feel it.