vista x64 velmi pomale kopirovanie
- Zoltan Balaton
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 13. Jún, 2008, 20:01
Re: vista x64 velmi pomale kopirovanie
asi hej,teraz instalujem uz polhodku COD4 aste nie je koniec..avsimol som si ze ten setup subor dost vyuziva CPU ako keby to bolo PIO..skusim odinstalovat radice...
- Zoltan Balaton
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 13. Jún, 2008, 20:01
tak...odinstaloval som aj s AHCI driverom...ale musel som to prepnut v biose na ide lebo hadzalo bsod,..
,,neviete ako nainstalovat znovu driver ahci do visty?
,,neviete ako nainstalovat znovu driver ahci do visty?
To pomalé kopírovanie sa týka aj Asus Rampage Formula - Intel X48 chipset? Alebo to robí len na rade P5Q?
Spoiler: ukázať
myslim ze na dost vela asus doskach. nie len P5Q (na starej s939 ASUS A8R32-MVP Deluxe som mal rovnaky problem s vistou)
NB Acer Aspire 3810T
hm. prave som si nahodil XP (padal mi COD4 na viste kazdu chvilu. no nedalo sa to proste hrat) a hadzem tu taky maly postreh.
instalacia COD4 na viste ~16 minut
instalacia COD4 na XP ~4 minuty
tak mi teraz povedzte co s tym ?:)) ze ci to neni vistou (resp. hlupymi drivermi pre vistu) alebo cim to do frasa je?
EDIT: kopirovanie z fyzickeho disku na fyzicky disk (4,3 GB subor) ~40 MB/s
takze vidim problem v celkovych driveroch pre radic PATA a v samotnom radici.
na doske ASUS A8R32-MVP Deluxe s Windows XP som som dostahoval v pohode 60 - 65 MB/s
instalacia COD4 na viste ~16 minut
instalacia COD4 na XP ~4 minuty
tak mi teraz povedzte co s tym ?:)) ze ci to neni vistou (resp. hlupymi drivermi pre vistu) alebo cim to do frasa je?
EDIT: kopirovanie z fyzickeho disku na fyzicky disk (4,3 GB subor) ~40 MB/s
takze vidim problem v celkovych driveroch pre radic PATA a v samotnom radici.
na doske ASUS A8R32-MVP Deluxe s Windows XP som som dostahoval v pohode 60 - 65 MB/s
NB Acer Aspire 3810T
Mne sa naopak zdá, že pod Vistou som Crysis nainštaloval rýchlejšie. Síce to išlo na SATA2, ale predsa. Neviem no. Asi sa to hlavne týka rady P5Q.
Chcel by som sa spýtať, mal som disk v IDE režime s pomocou uživateľa louth, ktorý mi poradil som ho prehodil do AHCI režimu, všetko funguje, žiaden BSOD, ale odišiel mi ExpressGate, chcem sa spýtať, mohlo sa mi znefunkčniť ešte niečo iné? Ten ExpressGate nie je až taký podstatný, ale čo keď mi odišlo aj niečo iné? Pozeral som ovladače od dosky, všetko čo som nainštaloval mi ukazuje ako nainštalované a plne funkčné, tak to bolo aj u EG a nefunguje. EG bola v biose zapnutá, tak som ju vypol uložil, zapol uložil a aj tak nič, nakoniec som ju preinštaloval (práve teraz) idem pozrieť či už funguje. Dík za odpoveď, prosím napísať hocjakú maličkosť.
: Z O S T A V A :
-
- Moderátor
- Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
ExpressGate bezi iba ak je SATA radic v IDE rezime. Blbe, ale je to tak. Nepytaj sa ma preco.
Už som zistil. Prečo!? (otázka do prázdna...) Tak rád som odtiaľ chodil do BIOSU, no nič budem už mačkať DEL.
Takže inak to nič nespôsobilo? Len sa mi zdá že mi dlhšie štartuje OS. Ale možno mám len taký pocit..
Takže inak to nič nespôsobilo? Len sa mi zdá že mi dlhšie štartuje OS. Ale možno mám len taký pocit..
: Z O S T A V A :
-
- Moderátor
- Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
Dovod je ten, ze okrem P5Q Deluxe nema ziadna ina doska tu SSD pamat na Express Gate, a teda si musi vytvorit a pouzivat particiu na disku. Lenze to maju z nejakeho dovodu naprogramovane tak, ze im to funguje iba v IDE rezime, v AHCI nie (nepytaj sa ma preco, je to proste fakt, vid google "ExpressGate AHCI").