Ebay - Postrehy, Skusenosti, Rady,Predaj, Paypal atd
- commodore64
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ut 15. Sep, 2009, 19:05
Re: Ebay - Postrehy, Skusenosti, Rady, Paypal atd
Ale ja to chapem. Preto som mu napisal, z akej karty/banky to odislo. A preto som spominal NBS, pretoze to cca kopirovalo sadzby NBS. Cca.
Spoiler: ukázať
usla mi nejaka vec ohladom ebay safe policy?
totiz snazil som sa kontaktovat predajcu spravou ale nemhol som to postnut, ze vraj som dal zly verifikacny kod
tak reku, ze si ho necham precitat to ich utilitkou
napisany kod: 327066 precitany kod: 099066
Neviem co to malo znamenat, ale po napisany precitaneho kodu som konecne poslal spravu.
ze wtf?
totiz snazil som sa kontaktovat predajcu spravou ale nemhol som to postnut, ze vraj som dal zly verifikacny kod
tak reku, ze si ho necham precitat to ich utilitkou
napisany kod: 327066 precitany kod: 099066
Neviem co to malo znamenat, ale po napisany precitaneho kodu som konecne poslal spravu.
ze wtf?
PC -> Topping DX7 Pro+ -> Meze 109 PRO / Microlab B77
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: Po 28. Júl, 2008, 15:09
Ahoj,
Ako nastavim pri aukcii maximalnu sumu a aby mi automaticky prihadzovalo do tej sumy?
Ako nastavim pri aukcii maximalnu sumu a aby mi automaticky prihadzovalo do tej sumy?
- commodore64
- Používateľ
Dufam, ze nepoviem zas nejaku blbost, ale u mna to fungovalo nasledovne:
a) sucasny stav aukcie napr. 20€
b) nastavis 30€
c) system automaticky neda 30€, ale 21€.
d) ktokolvek prida 22€, system automaticky za teba prida dalsie 1€, teda 23€
e) atd atd az po 30€; ked niekto prida 31€, ty si out.
f) teraz je jedno ci dolar ci euro, system rovnaky
Takze ziadne specialne nastavovanie, len pridaj vyssiu sumu.
a) sucasny stav aukcie napr. 20€
b) nastavis 30€
c) system automaticky neda 30€, ale 21€.
d) ktokolvek prida 22€, system automaticky za teba prida dalsie 1€, teda 23€
e) atd atd az po 30€; ked niekto prida 31€, ty si out.
f) teraz je jedno ci dolar ci euro, system rovnaky
Takze ziadne specialne nastavovanie, len pridaj vyssiu sumu.
-
- Používateľ
To som si myslel, no nechcel som prihadzovat maximum aby som potom zbytocne neplatil.
-
- Používateľ
A ako je to s predavanim? Ake su poplatky ked chcem nieco predavat?
- Wizik
- VIP
- Dátum registrácie: Št 06. Okt, 2005, 20:00
Chlapi mám otázočku. Keď mi niekto zaplatí cez paypal a ja to chcem z môjho paypal účtu preniesť na bežný účet, aký tam je poplatok ?
A keď mi niekto pošle peniaze, príde mi o 4% menej ako mi poslal, teda ten poplatok za transakciu, alebo to platí iba pre biznis paypal účty ? Ja mám Personal účet. Dík.
A keď mi niekto pošle peniaze, príde mi o 4% menej ako mi poslal, teda ten poplatok za transakciu, alebo to platí iba pre biznis paypal účty ? Ja mám Personal účet. Dík.
Notebook : Macbook Pro Retina 15" i7 2Ghz, 8GB RAM, 256GB SSD, Iris Pro, OS X Mavericks
Phone : iPhone 6 64GB space gray + HTC One M8
SONY RX100 - kompaktny bokeh
I ♥ MUSIC !
Phone : iPhone 6 64GB space gray + HTC One M8
SONY RX100 - kompaktny bokeh
I ♥ MUSIC !
-
- Používateľ
Dalsia otazka.
Kupil som si tenisky. Pred skoncenim aukcie mal predajca napisane v popise, ze miestami zlty lem je sposobeny len odrazom od objektivu. Inak tam mal napisane new in box.
Dnes mi prisli tenisky no a flaky tam boli. Tak som sa pozrel na tu aukciu ci som si to zle neprelzil a ziadny popis tam nebol. Bolo tam iba New with defect. Ako mam postupovat? Da sa nejak zakrocit?
Ten predajca ma 100% feedback, nechapem tomu:/
Kupil som si tenisky. Pred skoncenim aukcie mal predajca napisane v popise, ze miestami zlty lem je sposobeny len odrazom od objektivu. Inak tam mal napisane new in box.
Dnes mi prisli tenisky no a flaky tam boli. Tak som sa pozrel na tu aukciu ci som si to zle neprelzil a ziadny popis tam nebol. Bolo tam iba New with defect. Ako mam postupovat? Da sa nejak zakrocit?
Ten predajca ma 100% feedback, nechapem tomu:/
- commodore64
- Používateľ
Napis mu mail a povedz, co si nasiel v obale a ze co mal v popise. Co ti na to povie. Ak s odpovedou nebudes spokojny, trosku sa mu povyhrazaj negativnym feedbackom. Na to su velmi haklivi. Ak bude aj tato odpoved zla, potom mozes napisat negativny feedback a zacat voci nemu konanie tusim v Ebay resource center.
- glirpi
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ne 09. Máj, 2010, 03:36
myslite si ze ebay je cisty a predajcovia nemaju vytvorene ine konta za pomoci ktorych si prihadzuju sami na seba a to az dovtedy pokial nie su zo sumou spokojny (co vlastne uz straca akykolvek zmysel aukcie) ?
- commodore64
- Používateľ
Vacsinou sa to najzaujimavejsie pri zaujimavych aukciach deje poslednych 20 sekund. A tam je vysoka pravdepodobnost, ze niekto z tych odhodlanych vyhra. A ak on sam, tak potom si kupi vlastnu vec aj s poplatkom pre ebay, co sa mi zda velmi hlupe. Preto ak aj podvadzaju, tak skor pri drahsich veciach a relativne daleko od konca aukcie. A aj tak sa len ludia rozhoduju, kde je hranica ich "zaujmu".
Skor by mohli klamat pri feedbacku. Urobia akoze-biznis, zaplatia sice poplatok, ale napisu si pekny "detailed" feedback. A ty potom citas, aky nenormalny predajca (AAAAAAA++++++ seller) a kupis. Ja som kupoval teraz vec asi za 35$ a predajca mal vyborny feedback. Vcera tam dvaja ludia napisali total negativny feedback, ze je to klamar, nic im neposlal. Tak sa kus trasem...
Skor by mohli klamat pri feedbacku. Urobia akoze-biznis, zaplatia sice poplatok, ale napisu si pekny "detailed" feedback. A ty potom citas, aky nenormalny predajca (AAAAAAA++++++ seller) a kupis. Ja som kupoval teraz vec asi za 35$ a predajca mal vyborny feedback. Vcera tam dvaja ludia napisali total negativny feedback, ze je to klamar, nic im neposlal. Tak sa kus trasem...
- glirpi
- Používateľ
.. mal som to tu rozpisane na 10 riadkov ale zhrniem to dokopy. chcel som kupit jednu vec, ktoru v pocte 3 kusi po jednej predaval jeden predajca. nakoniec vsetky 3 kupil jeden uzivatel. nic zle, ale naco su niekomu 3 kusy final cartrdge III na C64 ?
ak nezabudnem skusim sem tam mrknut ci ich ten predajca nedal znova do ponuky a ak ano je to jasne ..
ak nezabudnem skusim sem tam mrknut ci ich ten predajca nedal znova do ponuky a ak ano je to jasne ..
- commodore64
- Používateľ
No znie to dost podozrivo. Pri aukcii ale rozhoduje cena a ten jeden uspesny nakupca mohol tie veci dalej spenazovat, takze nakup troch cartridge JE logicky odovodnitelny. Navyse, predajca plati poplatok za obchod, zrejme percento z finalnej ceny. Teda takyto podvod by musel zaplatit. To by bolo divne, nie? Predavas nieco a platis zbytocne poplatky. (Mozno ak by tam bol potencial na ovela vacsi zisk).
- glirpi
- Používateľ
mas pravdu dovodov preco v podstate nepotrebnu vec kupil jeden uzivatel je naozaj viac .. ale. nepodarilo sa mi vydrazit ani jednu C64 z asi 3-4 kusov. proste vzdy ma nejako tesne pred koncom niekto prebil a zasunul nehoraznu sumu. naopak ked som sa ja na aukcii c64ky nezucastnil (nejake 3 aukcie) a iba som sledoval ako to dopadne vydrazila sa za 12 euro ? dalsia za 22 a posledna tiez pod 20 euro ? a ktorej kolvek ktorej som sa zucastnil s prakticky totoznym hardware v ponuke predavajuceho, sa to splahalo cez 70 - 80 euro ??? .. proste som mal asi blby den ..