Fúha, díky chalani za vaše recenzie Konkrétne myslím #1 a #2
Pôvodný môj zámer bol hlavne NAS, ale oštara okolo toho... Krabica, napájanie, SD karta, nestojí mi to za to... Už som sa dostal do poradia (našťastie len Pre-Order), ale rozmyslel som si to.
tak tie napady s NAS su trosku scestne, ked uz dneska to zvladne sebelepsi router. a ano 100Mbit ethernet je jasne obmedzujucim faktorom. mne to doslo dnes, este som to nevybalil, ale idem na to pomaly
hej, ako ta sietovka je v podstate riesena nejakym LAN<->USB prevodnikom (podobnym ako maju tie USB sietovky z ebayu). Samotny SOC nema LAN vystup. Treba si uvedomit ze sa jedna o povodne cip pre mobily, kde Broadcom ani nahodou nepocital s tym ze tam niekto bude chciet gigabyt LAN (ved ani nepocitali s analog VGA vystupom), cize vsetky tie utopisticke napady s NAS su sice zaujimave no nepreveditelne. Ako router to uz par ludi skusalo. Rpi zvlada aj mnohe wifi moduly a v pripade napojenia spominanej USB sietovky (a na nu napojeneho switchu), to vie v pohode routovat malu siet (teda v pripade ze nepotrebujete megacoolovy gigabit, ale to uz je samozrejme na zvazenie kadzeho zaujemcu).
Ahojte, tak zase som tu ja. Od včera hľadám návod, ako sa vzdialene pripojiť na Raspberry, urobil som to podľa tohoto návodu http://steve.dynedge.co.uk/2012/05/29/e ... pberry-pi/ no neviem ako sa na to pripojiť z windowsu. Viete mi prosím poradiť?
Ak chces pristupovat cez ssh z windows stiahni si program putty
Rpi ako router tiez neznie dobre, vsak moj dvojrocny asus router ma 500 mhz procesor a 128 mb ram, navuse gigabitovy ethernet. Rpi je len o malo vykonnejsi
caligulas : to sa stava vzdy ked prehravas snimku s pomerom stran inym ako pomer stran displeja. OMXplayer sa proste kukne na tvoje rozlisenie, predpoklada ze tvoje pixely maju stvorcovu velkost a nasledne vypluvne video tak aby tam co najlepsie sedelo. Kedze vacsina ma 16:10 displeje a videa su aj 16:9 ci 4:3 tak su tam proste pasy
Skalar, mám rovnaký problém, síce chápem prečo to robí, ale zaujímalo by ma, či sa dá táto závada nejako odstrániť? Nevieš náhodou?
EDIT: prípadne mi neviete náhodou poradiť iný prehrávač ako OMXplayer, ktorý prehráva 1080p videá, ale pri inom pomere strán tam nenechá kus pozadia z plochy ale vyplní to čiernou?
CPU:Intel Core i5 4440 Cooler: Noctua NH-U12F MB:MSI B85 G43 VGA:GIGABYTE N760OC RAM: Crucial Ballistix Sport 8GB HDD: Crucial m500 256GB + Seagate Barracuda 7200.12 500GB + Seagate Barracuda 7200.12 1TB PSU: Fortron Blue Storm II 500W Keyboard: Logitech K290 Mouse: Roccat Kone Pure LCD: LG Flatron W2243S (22")
o inom prehliadaci zatial netusim, teda prehliadace pre arm samozrejme su ale nie HW akcelerovane. Ak by sa nejaky objavil tak toho urcite budu plne fora. Zatial mozem iba doporucit pripadne zmenit rozlisenie displeja na nieco s pomerom 16:9, robi sa to cez config na boot particii, vid.
Pouzil som to najprimitivnejsie riesenie (aspon zatial), v GUI som nastavil ako pozadie ciernu plochu a skryl vsetky panely. Tym padom je vsetko okolie vyplnene ciernou. Je to sice jak z doby kamennej, ale lepsie jak dratom do oka.