UTIAHNE ZDROJ NOVU GK ?
Re: UTIAHNE ZDROJ NOVU GK ?
Shatterhand beriem názor.
Ale snažíš sa za každú cenu degradovať zdroj papierovo podobný zdroju, ktorý bol dostatočný pre pretaktovanú predmetnú 4870 a
po súčiastkach, podmienkach prevádzkovania a katastrofických scenároch sa teraz chytáš učnnosti, pochybností a neviem čoho ignorujúc udaje 264W-12V vs 252W-12 a maximal peak 350W [Fortron]. Nápis Silverstone výkon nepridá a 80+ vs 70+ je rozdiel v príkone 125 vs 143W pri 100W záťaži.
Takže toto je veľmi blízko tohto.
Narážka na 3Dmarku05, no comment. Zaťaží grafiku? Zaťaží.
Chlapi, chlapi takto šíriť paniku zo zhorenia a bratia následkov na triko , keď najpravdepodobnejší nepriaznivý scenár obsahuje vypnutie zdroja (už keď si vyhrabal pdf, tak OVP, OCP, SCP nie je pre srandu)
Ale snažíš sa za každú cenu degradovať zdroj papierovo podobný zdroju, ktorý bol dostatočný pre pretaktovanú predmetnú 4870 a
po súčiastkach, podmienkach prevádzkovania a katastrofických scenároch sa teraz chytáš učnnosti, pochybností a neviem čoho ignorujúc udaje 264W-12V vs 252W-12 a maximal peak 350W [Fortron]. Nápis Silverstone výkon nepridá a 80+ vs 70+ je rozdiel v príkone 125 vs 143W pri 100W záťaži.
Takže toto je veľmi blízko tohto.
Narážka na 3Dmarku05, no comment. Zaťaží grafiku? Zaťaží.
Chlapi, chlapi takto šíriť paniku zo zhorenia a bratia následkov na triko , keď najpravdepodobnejší nepriaznivý scenár obsahuje vypnutie zdroja (už keď si vyhrabal pdf, tak OVP, OCP, SCP nie je pre srandu)
Som zelený a rozdávam dvojaký meter týždenne. Kto som?
fiha ta narazka na bench to ste prehnali uz uplne ,proste to zatazi a koniec zabili hh
ale zoberiem zrejme 5750 a ten tipek s tou 5kou aspon chce ju u mna viskusat pretoze doma nema kde cize velke plus
plus 5ka seria ta gk je iba o par fps slabsia ako 4ka ale spotreba skoro o polovicu nizsia cize nieje o som
tak ako som pisal uz na zaciatku no nikto tu nedaval navrh na viac gk ...
ale zoberiem zrejme 5750 a ten tipek s tou 5kou aspon chce ju u mna viskusat pretoze doma nema kde cize velke plus
plus 5ka seria ta gk je iba o par fps slabsia ako 4ka ale spotreba skoro o polovicu nizsia cize nieje o som
tak ako som pisal uz na zaciatku no nikto tu nedaval navrh na viac gk ...
Veľmi dôveryhodne to nepôsobí. Prečo predáva neodskúšanú kartu? V okolí ju nemá možnosť otestovať?bmw1237 napísal:tipek s tou 5kou aspon chce ju u mna viskusat pretoze doma nema kde cize velke plus
Je to tvoje rozhodnutie a tvoje peniaze.
Porovnanie výkonu a spotreby za celú zostavu
http://www.anandtech.com/bench/Product/513?vs=537
http://www.techpowerup.com/reviews/Powe ... CS/30.html
https://dl.dropbox.com/u/14526295/perma ... m/graf.png
OCCT - 182W [HD5750] vs 283W [HD4870]
- STENLY
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: So 20. Dec, 2008, 13:44
na pcfore je TDP, čiže fail
najlepšie by si urobil, keby si kúpil 5770 a potom lepší procesor.. a neskôr si doprial aj lepší zdroj
najlepšie by si urobil, keby si kúpil 5770 a potom lepší procesor.. a neskôr si doprial aj lepší zdroj
MB: ASUS ROG STRIX Z490-G GAMING (WI-FI) CPU: INTEL Core-i5 10600KF @ 4,1GHz, Boost 4.8GHz RAM: CRUCIAL Ballistix Black 2x8GB 3600MHz CL16
GPU: GIGABYTE GTX 1650 SSD: SAMSUNG 970 EVO 1TB HDD: WD Red 3TB PSU: CORSAIR AX750 CASE: CORSAIR Obsidian 350D W LCD: Dell U2412M 24''
Repro: Logitech Z2300 + Magnat Monitor Supreme 102
GPU: GIGABYTE GTX 1650 SSD: SAMSUNG 970 EVO 1TB HDD: WD Red 3TB PSU: CORSAIR AX750 CASE: CORSAIR Obsidian 350D W LCD: Dell U2412M 24''
- dark_globe
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 29. Sep, 2011, 08:33
Jaro : snažiš sa dokazať niečo čo ti aj tak nikto neuzna...
inak ja sam prevadzkujem phenom 965 + amd 6850 na zdroji ktory ma 360w
takže rozhodne nie som ani fanda 700w overkillov ,
ale treba si uvedomiť , že nie je zdroj ako zdroj , je to sakra rozdiel...
ten fortron ma dosť nizku kvalitu spracovania ,
uvedom si že čo vyrobca napiše na štitok ešte nie vždy musi zodpovedať realite , u lacnych zdrojov je to dokonca pravidlo...
(nechcem sice hadzať fortron do vreca s eurocase alebo mercury , ale na druhej strane
neda sa zrovnavať ani s kvalitnymi kusmi od seasonicu alebo enermaxu)...
taketo lacne zdroje napr. častokrat zvyknu byť certifikove na nerealisticke prevadzkove teploty:
ako 25°C pričom v skrinke maš bežne okolo 35/40°C tym padom už v tom momente takyto lacny zdroj može degradovať na vykone...
ten zdroj to nezvladne: v idle ano , ale v zaťaži sa bude vypinať pc (v tom lepšom pripade)
ma zastaraly dizajn a slabu 12v vetvu + nekvalitne kondenzatory ktorym sa pri vysokych teplotach tiež rapidne znižuje životnosť ,
nafukuju sa a vytekaju ...ten zdroj nema ani jeden 6pin pcie konektor a
ak sa nemylim tak 4870tka vyžaduje dva , takže hned dve molex redukcie ,
zdroj ma dokopy 4 molexy takže ak ma už teraz v pc niečo napojene cez molex ,
tak už nema ani dostatočny počet molexov a tym padom može kupovať dalšiu redukciu...
a aj keby ten fortron to mučenie chvilu zvladol bola by len otazka času kym by skapal (v lepšom pripade by nezobral nič so sebou ,
skratka nie je bezpečne a mudre prevadzkovať taku pažravu grafiku na tomto zdroji lebo nema nato potrebnu kvalitu)
nehovoriac ešte o hodnotach zvlnenia a regulacie napatia v zaťaži , ktore by takmer určite boli mimo ATX špecifikacii čo komponentom v pc tiež nerobi dobrotu + ako bonus hlučnosť fanu v zaťaži...
ten 300w fortron by som nepoužil s touto grafikou ani ked bol novy , teraz ked už ma par rokov absolutne VYLUČENE !!!
inak ja sam prevadzkujem phenom 965 + amd 6850 na zdroji ktory ma 360w
takže rozhodne nie som ani fanda 700w overkillov ,
ale treba si uvedomiť , že nie je zdroj ako zdroj , je to sakra rozdiel...
ten fortron ma dosť nizku kvalitu spracovania ,
uvedom si že čo vyrobca napiše na štitok ešte nie vždy musi zodpovedať realite , u lacnych zdrojov je to dokonca pravidlo...
(nechcem sice hadzať fortron do vreca s eurocase alebo mercury , ale na druhej strane
neda sa zrovnavať ani s kvalitnymi kusmi od seasonicu alebo enermaxu)...
taketo lacne zdroje napr. častokrat zvyknu byť certifikove na nerealisticke prevadzkove teploty:
ako 25°C pričom v skrinke maš bežne okolo 35/40°C tym padom už v tom momente takyto lacny zdroj može degradovať na vykone...
ten zdroj to nezvladne: v idle ano , ale v zaťaži sa bude vypinať pc (v tom lepšom pripade)
ma zastaraly dizajn a slabu 12v vetvu + nekvalitne kondenzatory ktorym sa pri vysokych teplotach tiež rapidne znižuje životnosť ,
nafukuju sa a vytekaju ...ten zdroj nema ani jeden 6pin pcie konektor a
ak sa nemylim tak 4870tka vyžaduje dva , takže hned dve molex redukcie ,
zdroj ma dokopy 4 molexy takže ak ma už teraz v pc niečo napojene cez molex ,
tak už nema ani dostatočny počet molexov a tym padom može kupovať dalšiu redukciu...
a aj keby ten fortron to mučenie chvilu zvladol bola by len otazka času kym by skapal (v lepšom pripade by nezobral nič so sebou ,
skratka nie je bezpečne a mudre prevadzkovať taku pažravu grafiku na tomto zdroji lebo nema nato potrebnu kvalitu)
nehovoriac ešte o hodnotach zvlnenia a regulacie napatia v zaťaži , ktore by takmer určite boli mimo ATX špecifikacii čo komponentom v pc tiež nerobi dobrotu + ako bonus hlučnosť fanu v zaťaži...
ten 300w fortron by som nepoužil s touto grafikou ani ked bol novy , teraz ked už ma par rokov absolutne VYLUČENE !!!
personal rig:
Spoiler: ukázať
Aj to je názor. Či sa niekto stotožni, nestotožní s mojím, mám v p*či...dark_globe napísal:Jaro : snažiš sa dokazať niečo čo ti aj tak nikto neuzna...
Téma ma zaujala, tým bolo podmiené zapájanie na 7-mich stranách.
Predpokladám, že si daný zdroj rozobratý nemal, takže tvoje zhrnutie predchádzajúcich strán je tiež len v rovine teoretickej
Ideálne by bolo ako píše STENLY vymeniť vga+cpu+zdroj, ale toto sa teraz nerozoberá.
V terajšej situácii by som išiel do HD4870, dokúpil silnejší procesor s žil by som s vedomím, že sa mi môže v záťaži vypnúť pc.
Naposledy upravil/-a j4ro v Ut 12. Mar, 2013, 21:20, upravené celkom 1 krát.
nasiel som aj intel quad core ale ten mi neodpoveda pisal som mu aspon 2 x .toby som si uz potom kupil aj zdroj a rolloval by som nice vo velkom
- STENLY
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: So 20. Dec, 2008, 13:44
další tvoj fail... tebe akosi idej4ro napísal:V terajšej situácii by som išiel do HD4870, dokúpil silnejší procesor s žil by som s vedomím, že sa mi môže v záťaži vypnúť pc.
on tú grafiku nemá... prečo by mal kupovať takú hovadinu, ktorá má vysokú spotrebu, vysoké teploty a nemá DX11?
MB: ASUS ROG STRIX Z490-G GAMING (WI-FI) CPU: INTEL Core-i5 10600KF @ 4,1GHz, Boost 4.8GHz RAM: CRUCIAL Ballistix Black 2x8GB 3600MHz CL16
- rix_o
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 24. Jan, 2011, 14:36
jednoducho:
-kolko mas € na VGA? podla toho sa poradi, nad 4870 po 6tich stranach by sa malo prestat uvazovat, ci je celk spotreba na 300W zdroj 280 alebo 290, nie je pripustne
-alebo napis ci by sa ti dalo neskor nejaky update, ci ma vyznam nad tym uvazovat, ... co keby ak ... a nic
-kolko mas € na VGA? podla toho sa poradi, nad 4870 po 6tich stranach by sa malo prestat uvazovat, ci je celk spotreba na 300W zdroj 280 alebo 290, nie je pripustne
-alebo napis ci by sa ti dalo neskor nejaky update, ci ma vyznam nad tym uvazovat, ... co keby ak ... a nic
nasiel som HD7750 1GB ale zatial som este nekupil ziadnu
- Shatterhand
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 26. Mar, 2009, 16:45
Nuž tá je výkonom pod úrovňou 4870, aj keď je to relatívne. V nových hrách po OC bude asi lepšia.
"Mind always fails first". "The darkest places in hell are reserved for those who maintain their neutrality in times of moral crises." "Tvrdiť, že vám nezáleží na práve na súkromie, lebo nemáte čo skrývať...je to isté...ako keď poviete, že vám nezáleží na slobode prejavu, lebo nemáte čo povedať."
- dexterav
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
ano je pod 4870, ale má aj neporovnateľne nižšiu spotrebu
osobne by som na 300W zdroj 4870 nedával
osobne by som na 300W zdroj 4870 nedával
- Shatterhand
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 26. Mar, 2009, 16:45
To mne ale vysvetlovať netreba...
"Mind always fails first". "The darkest places in hell are reserved for those who maintain their neutrality in times of moral crises." "Tvrdiť, že vám nezáleží na práve na súkromie, lebo nemáte čo skrývať...je to isté...ako keď poviete, že vám nezáleží na slobode prejavu, lebo nemáte čo povedať."
Prvotná otázka znela, či 300-ka Fortron potiahne HD4870. Odpoveď je jasná
A keď je tu už nákupna poradňa, tak o 10 Eur lacnejšia. http://pc.bazos.sk/inzerat/23634164/Pow ... 56-Bit.php
A keď je tu už nákupna poradňa, tak o 10 Eur lacnejšia. http://pc.bazos.sk/inzerat/23634164/Pow ... 56-Bit.php
TU HD48xx nekupuj, mne odisli dve.. maju slabu napajaciu kaskadu... mimo ineho