Prenajom bytu vs Kupa domu (kalkulacia)
- molnart
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
Re: Prenajom bytu vs Kupa domu (kalkulacia)
banka ti da uver max do vysky znaleckeho posudku, kde nabytok nebude, takze naoko navysit cenu ti prakticky ziadnu vyhodu nedava. ak by si ten byt chcel predat do 5 rokov tak mozes dokladovat ze hodnotu bytu si navysil nejakymi investiciami, alebo jednoducho sa dohodnut s kupujucim na casti platby mimo zmluvy aby si nemusel platit dane na navyse.
Spoiler: ukázať
- dendroid
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Pi 13. Jan, 2006, 02:00
Otazka je, co sa berie do uvahy v takom pripade, ked teda predavas byt do 5 rokov. Berie sa do uvahy cena na kupno predajnej zmluve (bola by vyssia), alebo cena, na ktoru to ohodnotil znalec/banka ?
A co si myslite o tej zmluve na nabytok za euro, uvazujem spravne, ze v extremnom pripade by som mohol dostat nic ?
Kua, co tu ja vlastne riesim
A co si myslite o tej zmluve na nabytok za euro, uvazujem spravne, ze v extremnom pripade by som mohol dostat nic ?
Kua, co tu ja vlastne riesim
Robi sa novy znalecky posudok, tak ako som to robil ja ked som po roku refinancoval hypoteku. Cenu moze navysit rast cien nehnutelnosti, zhodnotenie baraku /napr. zateplenie, nove vytahy, prerabka vchodu etc./, zhodnotenie bytu /napr. prerabka, nova kupelna, kuchynska linka, vstavane skrine - cize pevny nabytok/dendroid napísal:Otazka je, co sa berie do uvahy v takom pripade, ked teda predavas byt do 5 rokov. Berie sa do uvahy cena na kupno predajnej zmluve (bola by vyssia), alebo cena, na ktoru to ohodnotil znalec/banka ?
este ku kravatakovi/risk menezerisovi/ - je to clovek, ktory schvaluje uvery do urcitej sumy. On si pozrie vsetky podklady k hypo, tvoju minulost, prijem, vydaje a vsetky udaje a z toho zhodnoti, ci ti poskytnu uver podla tabulky alebo ineho hodnotiaceho systemu banky.
V mojom pripade mi nukali hypo do 90 alebo az 95% hodnoty, lebo mi vychadzal podla ich interneho systemu nejaky AAAAAA rating. Vsetci sa na mna usmievali, ze to bude bez problemov, v pohode atd. Nakoniec mi dali o cosi menej, lebo to menezeris skresal o nejake percenta.
Naposledy upravil/-a Papek v St 03. Máj, 2017, 14:50, upravené celkom 1 krát.
To buď chápeš, ale potom sa nepýtaš, alebo nevieš a potom nemá význam odpovedať.
- molnart
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
ked predavas byt berie sa uvahy co vies doveryhodne zdokladovat. danovy urad ziacny posudok nezaujima, ci si predal pod cenu alebo trojnasobok, samozrejme pokial to nezavana danovym podvodom.
pardon, prehliadol som tych 5 rokov
ta moja reakcia bola na refinanc a sposob ako navysit cenu bytu vseobecne
ta moja reakcia bola na refinanc a sposob ako navysit cenu bytu vseobecne
To buď chápeš, ale potom sa nepýtaš, alebo nevieš a potom nemá význam odpovedať.
- Jednoduska
- Sponzor fóra silver
- Dátum registrácie: Po 19. Nov, 2012, 15:45
tieto otazky ti zodpovie finacncy poradca najlepsie kazda banka si kruti podmienky inak.
- dendroid
- Sponzor fóra gold
To mi uz doslo prave po dnesku Dakujem vam vsetkym este raz za rady.
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 01. Sep, 2008, 18:59
no daj update. ten nabytok sa da premiestnit v case posudku ze nabytok by som neriesil vobec
hry- ps5
doma-HP probook
doma-HP probook
- dendroid
- Sponzor fóra gold
Takze inzerat bol stiahnuty, rezervacny poplatok som zaplatil ...
Byt ma 52 m2 plus pivnica. Je kompletne prerobeny, jeden z prvych, co som nemal ziadne vyhrady prakticky. Nie je to ani 1. ani posledne poschodie a ma aj balkon. Blok je neprerobeny, no skladaju sa do fondu oprav a maju uz nasetrene iste prostriedky, fond oprav by sa nemal vyraznejsie navysovat.
Cena je 84 500, no s komplet zariadenim. Mozno som ho trocha preplatil, no nechcel som, aby mi ho niekto vyfukol a vyhovuje mi, ze nebudem musiet kupovat nabytok a riesit podobne veci. Momentalne riesim hypoteku, kontaktoval som Slavomira Molnara, dopracovali sme sa k Tatrabanke, co som zatial pocul, tak su na tom zrejme najlepsie, uvidime naostro. Skusal som chodit aj osobne po bankach, no je to dost tragedia... V unicredit mi neboli ochotni povedat, kolko budem mat splatene po 5 rokoch, tak nech si take ponuky strcia za klobuk ... Vo VUB mi pred 2 mesiacmi povedali to iste, ze na to akoze nemaju Excel. V OTPcke som sa dostal ocividne k nekompetentnemu cloveku. Prisiel som sice 45 minut pred zatvaranim a na uveroch mali plno, hned na zaciatok som mu povedal, ze mozem prist aj zajtra, tak reku, ze nie. Vravim sracovi mlademu, ze mam posudok, nech mi urobi normalnu kalkulaciu, tak sa ma pytal, ze co tym akoze myslim. Nakoniec mi to tipujem urobil v kalkulacke, co som si mohol aj sam na nete urobit a napisal mi to na zdrap papiera perom format A2. A vyslo mu, ze ked si od nich zoberiem statny prispevok, tak budem platit cca o 40 eur viac ako bez neho, tak mi ten prispevok teda on osobne neodporuca. Mam silnu potrebu sa do tej banky este raz vratit a zbehnut za manazerom, ci to myslia vazne, ale skodit mu zasa nechcem.
Takze za mna osobne jedine 2 banky, v ktorych som bol a kde som zazil seriozny pristup boli SLSP a Tatrabanka. CSOB tiez OK, ale od nich som na zaciatku takisto dostal od 1.ho poradcu ponuku v kalkulacke.
Byt ma 52 m2 plus pivnica. Je kompletne prerobeny, jeden z prvych, co som nemal ziadne vyhrady prakticky. Nie je to ani 1. ani posledne poschodie a ma aj balkon. Blok je neprerobeny, no skladaju sa do fondu oprav a maju uz nasetrene iste prostriedky, fond oprav by sa nemal vyraznejsie navysovat.
Cena je 84 500, no s komplet zariadenim. Mozno som ho trocha preplatil, no nechcel som, aby mi ho niekto vyfukol a vyhovuje mi, ze nebudem musiet kupovat nabytok a riesit podobne veci. Momentalne riesim hypoteku, kontaktoval som Slavomira Molnara, dopracovali sme sa k Tatrabanke, co som zatial pocul, tak su na tom zrejme najlepsie, uvidime naostro. Skusal som chodit aj osobne po bankach, no je to dost tragedia... V unicredit mi neboli ochotni povedat, kolko budem mat splatene po 5 rokoch, tak nech si take ponuky strcia za klobuk ... Vo VUB mi pred 2 mesiacmi povedali to iste, ze na to akoze nemaju Excel. V OTPcke som sa dostal ocividne k nekompetentnemu cloveku. Prisiel som sice 45 minut pred zatvaranim a na uveroch mali plno, hned na zaciatok som mu povedal, ze mozem prist aj zajtra, tak reku, ze nie. Vravim sracovi mlademu, ze mam posudok, nech mi urobi normalnu kalkulaciu, tak sa ma pytal, ze co tym akoze myslim. Nakoniec mi to tipujem urobil v kalkulacke, co som si mohol aj sam na nete urobit a napisal mi to na zdrap papiera perom format A2. A vyslo mu, ze ked si od nich zoberiem statny prispevok, tak budem platit cca o 40 eur viac ako bez neho, tak mi ten prispevok teda on osobne neodporuca. Mam silnu potrebu sa do tej banky este raz vratit a zbehnut za manazerom, ci to myslia vazne, ale skodit mu zasa nechcem.
Takze za mna osobne jedine 2 banky, v ktorych som bol a kde som zazil seriozny pristup boli SLSP a Tatrabanka. CSOB tiez OK, ale od nich som na zaciatku takisto dostal od 1.ho poradcu ponuku v kalkulacke.
- icefire
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: So 01. Nov, 2008, 19:48
Uni mam tu istu skusenost, oni to nevedia kalkulovat, pokial to nemaju podpisane a nahodene v systeme.
Banky najlepsie riesit cez nejakeho financneho poradcu, napr. ako si spominal. Ti maju kontakty vo viacerych bankach a komunikuju s kompetentnymi ludmi. Ked som riesil byt, tak som behal so znamym co robi okolo financii a poistenia a vacsinou sme sa stretli v malych pobockach bank priamo s ich riaditelmi. Sadli sme, prekalkulovali co by slo alebo neslo. Tiez najprv triafali percenta, tj. povedal sa najlepsi a najhorsi scenar (prip. najhorsi mnou akceptovatelny), spocitali sme benefity, povinne poistenia a nahodili do excelu.
V tatrabanke mozes nadobudnut vip clenstvo a nasledne tam mas lepsi urok. Staci ked budes vip pocas vybavovania hypo a dalej to nemusis plnit. Kamarat bral teraz hypo a ma tam znamu tak mu povedali aj take veci co inak nehovoria.
CPU: AMD Ryzen 5 3600 + Noctua NH-D14, MB:MSI B450M Mortar MAX,
VGA: Sapphire RX580 8GB, RAM: PATRIOT Viper 4 Blackout 32GB 3200Mhz, NVMe: Kingston FURY Renegade 2TB, Samsung 980 1TB, HDD: Toshiba 2TB, TOSHIBA 3TB, TOSHIBA 6TB
PSU:EVGA Supernova GS650 Gold, Case: SilverStone Lucid LD01, OS: Windows 11 Pro, LCD: AOC Q3279VWF
Keyboard: Logitech G910 Orion Spectrum, Mouse: Logitech G604 Lightspeed
VGA: Sapphire RX580 8GB, RAM: PATRIOT Viper 4 Blackout 32GB 3200Mhz, NVMe: Kingston FURY Renegade 2TB, Samsung 980 1TB, HDD: Toshiba 2TB, TOSHIBA 3TB, TOSHIBA 6TB
PSU:EVGA Supernova GS650 Gold, Case: SilverStone Lucid LD01, OS: Windows 11 Pro, LCD: AOC Q3279VWF
Keyboard: Logitech G910 Orion Spectrum, Mouse: Logitech G604 Lightspeed
- dendroid
- Sponzor fóra gold
Dakujem za radu, to mi uz bolo odporucane poradcom vyssie spomenutym a pracuje sa na tom
- Jednoduska
- Sponzor fóra silver
- Dátum registrácie: Po 19. Nov, 2012, 15:45
poradkyna spominala ze si jej nevolal nevadi verim ze ti aj tento pan dobre poradi. cena je vysoka ano. jebnutro vysoka. ale take su dnes ceny bohuzial. drzim palce.
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 01. Sep, 2008, 18:59
no ked mas v ppkoj v dusi je to hlavne. podla mna tak cca 10k si prestrelil. ale ked ti to pomoze, byvali majitel je stastny
hry- ps5
doma-HP probook
doma-HP probook