Brzdy ach tie brzdy
- QuaDko
- Používateľ
- Dátum registrácie: Po 11. Jan, 2010, 17:16
Brzdy ach tie brzdy
Zdravím páni.
Mám taký menší (väčší) problém. Minuyl týždeň som menil platničky a na zadu aj kotúče, prešiel som na tom asi 300 km a začal som pocitovať trasenie pri brzdení tak som si povedal kedže predné kotúče sú ešte dosť hrubé že ich dám stiahnuť na sústruhu kedže asi boli zvlenené. Dnes som ich dal stiahnuť. Namontoval som to a trasenie je ešte večšie. Neviem či ich zle stiahol ale sám som bol pri tom a kotúče sa aj po premeraní zdali byť pekne rovné ale nechápem potom prečo to teraz trasie ešte viac. Napadá niekho niečo ? Ozaj auto je Octavia 1 fl - 2003 1.9 TDI. Rozmýšlam že tam dám aj na predok nové kotúče a uvidím ako to bude triasť potom
Mám taký menší (väčší) problém. Minuyl týždeň som menil platničky a na zadu aj kotúče, prešiel som na tom asi 300 km a začal som pocitovať trasenie pri brzdení tak som si povedal kedže predné kotúče sú ešte dosť hrubé že ich dám stiahnuť na sústruhu kedže asi boli zvlenené. Dnes som ich dal stiahnuť. Namontoval som to a trasenie je ešte večšie. Neviem či ich zle stiahol ale sám som bol pri tom a kotúče sa aj po premeraní zdali byť pekne rovné ale nechápem potom prečo to teraz trasie ešte viac. Napadá niekho niečo ? Ozaj auto je Octavia 1 fl - 2003 1.9 TDI. Rozmýšlam že tam dám aj na predok nové kotúče a uvidím ako to bude triasť potom
Working on
- lezgy
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ne 20. Feb, 2005, 20:00
- Bydlisko: Trebišov... mesto kde nik nepracuje a všetci sa maju dobre
Re: Brzdy ach tie brzdy
chod na stanicu ktora ti ako uteka
zbytocne ich budes rezat ked bude problem niekde inde
moznosti mas viac, moze to byt nekvalita, moze to byt fuserina strojnika ....
zbytocne ich budes rezat ked bude problem niekde inde
moznosti mas viac, moze to byt nekvalita, moze to byt fuserina strojnika ....
1, Intel® NUC Kit 6i3SYH
2, HP 4330s
2, HP 4330s
v 85% prípadov by som povedal, že to je spôsobené styčnou plochou náboj/kotúč. Stáva sa, že tam zostanú nerovnosti, korózia a ten kotúč nedosadne dobre. Po zohriatí brzdového kotúča sa vplyv každej nerovnosti ešte nejak umocní. Je možné, že si vymenil zadné kotúče, pociťoval si trasenie lebo sa ti stalo práve toto. Dal si dole predné a keď si ich dal späť už nedosadli tak dobre ako predtým.
každopádne pozri sa na tie zadné kotúče, či nie sú zvlnené. Veď pri tých to všetko začalo.
každopádne pozri sa na tie zadné kotúče, či nie sú zvlnené. Veď pri tých to všetko začalo.
Spoiler: ukázať
- QuaDko
- Používateľ
Hej tiež som čítal o tom náboji a ložisku. Tak posvietim si na to
Working on
- Chris
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 13. Jan, 2006, 02:00
akoze predtym netriaslo a po vymene brzd ide hned KO lozisko s nabojom KO ?
Master of PaloAlto NGFWs, Cisco ASAs
- QuaDko
- Používateľ
Triaslo aj predtým ale nie až v takej značnej miere. To že mám náboje KO to viem to som pozeral a už zháňam nové, ale povedal som si že nebudem sa stým toľko zaoberať a pôjde všetko - kotúče, náboje, ložiská a ostatné veci čo je treba. zbytočne to zaberie veľa času pátraním a takto to sravím zachvíľu.
Working on
tak presne, ked sa menia brzdy musi sa vybrusit stycna plocha kde sa dotyka kotuc naboja ... su tam nerovnosti, je aj na to speci brusny kotuc
Jo, VW naboje...
Stara pesnicka. Vo firme co robim, sme ich mali kut a obrabat. Viete z coho je to vyrobene? C45 (ekvivalent STN 12 050). Blato. Kto sa rozumie, vala sa smiechom. To ze niektore ine koncerny si stale potrpia na loziskovu 100Cr6 (STN 14 109), pripadne nejake vlastne specialy, u VW davno nie je pravda. Zivotnost? Menej ako tretinova. Uspora €? Tona C45 stoji cca 520€, tona 100Cr6 cca 1.050€ pri dnesnych cenach. Hriadel naboja ma cca 2kg, cele do 4,5kg, nech si kazdy spocita...
Stara pesnicka. Vo firme co robim, sme ich mali kut a obrabat. Viete z coho je to vyrobene? C45 (ekvivalent STN 12 050). Blato. Kto sa rozumie, vala sa smiechom. To ze niektore ine koncerny si stale potrpia na loziskovu 100Cr6 (STN 14 109), pripadne nejake vlastne specialy, u VW davno nie je pravda. Zivotnost? Menej ako tretinova. Uspora €? Tona C45 stoji cca 520€, tona 100Cr6 cca 1.050€ pri dnesnych cenach. Hriadel naboja ma cca 2kg, cele do 4,5kg, nech si kazdy spocita...
- Jednoduska
- Sponzor fóra silver
- Dátum registrácie: Po 19. Nov, 2012, 15:45
tak stym materialom si znicil (-a krasne som si zaspominal na priemyslovku a STN), nemusim sa ani vyznat aby som si pamatal ze 12 xxxx sa nepouziva na taketo veci
STN 12 050 srsly ? ... to co uz koli marketingu nespravia, stare dobre auticka z kvalitnej ocele
... btw tiez som chodil na priemyslovku
... btw tiez som chodil na priemyslovku