Skúšal som najist nejake porovnania daných kariet ale keď človek číta recenzie vždy to vyjde lepšie pre tú kartu ktora sa zrovna páči rezenzistovy (má ju doma) raz tak, raz tak ako na húpačke,
Tak som zvedaný ako podiskutujeme tu ohladne výkonu týcho dvoch kariet.
Naschvál som zvolil karty s podobnou cenou od rovnakého výrobcu s rovnakým chladenín vo verzii OC. (30 € beriem ako zanedbatelni rozdiel) http://www.alza.sk/asus-r9290x-dc2oc-4gd5-d569246.htm http://www.alza.sk/asus-gtx780-dc2oc-3gd5-d456067.htm
Je to o preferenciách. Ak chceš hrať hry, choď do nvidie, má podpísané kontrakty na ďalšie roky so spoločnosťami ako ubisoft a podobne. Väčšina predstavených hier na E3 bude podporovaná nvidiou a teda dá sa očakávať aj lepšie optimalizovaná. Pribudne physx a podobne.
Na druhú stranu R290X je výkonovo na tom tiež slušne (nehovoriac o cenovej deflácií v bazároch) a prípadne si na nej spustíš aj Bitcoin mining (aj na 780 to ide, ale AMD je AMD...) Neviem, ako sa ASUS popasoval s tou R290X ale teploty týchto karát sú zvyčajne vyššie ako u konkurenčnej Nvidie (vychádzam z benchmarkov na tomshardware a pod.)
Ak by si danú R9 290X vedel zohnať so zárukou a záručným listom o polovicu € menej (bazár), mohlo by to byť výborné ekonomické riešenie. Ak si fanúšik nvidie a máš rád physx a lepšie skúseností s nvidia ovládačmi, go to GTX 780.
Aj tak to je o optimalizácií ...
Sám som mal R7970 kedysi a bol som nadmieru spokojný, teraz som prešiel k nvidii tak uvidíme
Naposledy upravil/-a Kknightley v Ne 29. Jún, 2014, 00:24, upravené celkom 1 krát.
neporadim ktoru ale gtx780 od asusu(presne ten model co uvadzas), ma problem s otackami ventilatora. v idle sa neznizia pod 1100rpm to je nejakych 37%. s original biosom. pre mna je to celkom pocut...
Admin: túto tému som naschvál nedaval do nákupnej poradne lebo som nechcel poradi´t s kúpov nakolko ja som rozhodnuty ze pre mna na hry kúpim GTX 780. Naschvál som ju zadal priamo do sekcie HW aby prežila trochu dlchšie nech sa dozvieme nejaké zaujimave postrehy. - zamýšlal som ju skôt ako otvorenú diskusiu. Vo všetkých témach sa diskutuje o konkretnych modeloch ale nikde sa neporovnáva pre a proti pri konkurenčných možnostiach v podobnej cene. (možno som niečo prehliadol )
loleqboleq: nemyslím si že by sa 290x mala porovnávať 780TI nakolko je tam cenový rozdiel 100€. Porovnávať by sa maly vždy 2 výrobky v podobnej cene. (u mnou zvolebých je to 30€ což pri cene 470€ beriem fakt už ako nič)
Vždy ma irituje keď niekto porovnáva napr. i5-4670k za 220€ vs fx-8350 za 170€ kde je rozdiel ceny 50€ - coz je 20%-30% ceny.
Naposledy upravil/-a flubertn v Ne 29. Jún, 2014, 10:34, upravené celkom 1 krát.
no áno sú to ich najvýkonejšie jednočipovky ale z hladiska používatela laika mi je jedno či máju ešte niečo výkonejšie alebo nie.
Keď čovek kupuje auto tiež neporovnáva škodu za 20 000€ s BMW za 50000€. jednoducho vie kolko chce minúť a podla toho poobzera ćo mu daná automobilka prinesie.
skúsme porovnávať aj pre laikov.
Mám 470 - 500€ na GPU ktorá bude najvýkonejšia
Mám 170 - 180€ na CPu ktorý bude najvýkonejší
... udávam čisto ako príklad pohladu ľudí ktorý sa PC technike nevenujú každý deň.