Asus P5W DH Deluxe, socket 775

Všetko o základných doskách, ich problémoch, možnostiach...
castelL
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Po 27. Jan, 2014, 21:38

Asus P5W DH Deluxe, socket 775

Príspevok od používateľa castelL »

ahojte,

dneska mi prišla zásielka od užívateľa "UFO", základná doska a 4GB RAM, 2x2 + Asus P5W DH Deluxe. Mám ale problém, nechce sa mi načítať monitor. Čo som všetko skúsil a urobil:

Skúsil som dve, plne funkčné grafické karty, ktoré fungujú na iných zostavách, tak isto som skúsil obidve PCIe sloty. Monitor nereaguje.
Momentálne som už skúsil aj vymeniť procesory, vyskúšal som ich celkom tri, všetko dvoj-jadrá E7200, E7300 a Pentium E2140. Otestoval som RAM, 6 párov, bezvýsledne. Skúsil som spustiť dosku bez RAM ako aj grafickej karty ale žiadny zvuk. Diodka na doske svieti, energia do dosky ide. Prezrel som aj piny, všetko sú v poriadku. Skúsil som vybrať baterku na dve minúty, nepomohlo. Nejaké tipy, rady? Vďaka.

Podotýkam že všetky komponenty sú funkčné z iných zostáv.

EDIT: Urobil som reset biosu, zrejme to pomohlo, monitor sa už načíta, no stále ma udivuje ako dlho to trvá, kým pošle signál - 23 sekúnd!
Používateľov profilový obrázok
643
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 15. Nov, 2007, 08:00

Re: Asus P5W DH Deluxe, socket 775

Príspevok od používateľa 643 »

ohnute piny na sockete CPU?
lacika
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Pi 11. Jan, 2008, 14:00

Príspevok od používateľa lacika »

napajania si kontroloval?
preco si dosku nevratil?
castelL
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

Mohol by pomôcť update biosu? Je tam nejaká verzia z roku 2004 a čo som pozeral, tak najnovšia verzia je z roku 2010. A dosku potrebujem na nejaký čas, ale v prípade ak by to robilo šarapatu naďalej tak ju asi vrátim.
citronik44
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Ne 11. Máj, 2008, 14:00

Príspevok od používateľa citronik44 »

vyskusat mozes, aky CPU tam bol predtym? Popripade ak potrebujes viem ti pozicat moju dosku na tvoje potrebne obdobie
MB: | CPU: | Cooler: Noctua NH-D15| RAM: G.Skill Trident Z 2x8 GB | VGA: Gigabate 1660TI OC 6GB| PSU: Cougar A450/R | SSD: Samsung 970 Evo Plus | HDD: WD Green 2TB | Skrinka: Lancool K58
castelL
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

Intel Core 2 Duo E6400

Vďaka za ponuku ale už som dohodnutý v prípade potreby by mi známy zapožičal jednu dosku.

EDIT: Po dlhšom surfovaní na internete som našiel riešenie len vo forme aktualizácie biosu. No najprv som musel preinštalovať môj PC, keďže vďaka pár programoch, ktoré som naťahal kvôli tejto doske mi celý zamŕzal a nereagoval. Pak som stiahol najnovší dostupný bios a vložil ho na USB (formát FAT32). Potom cez ulitku EZ Flash 2 som bios zaktualizoval. Všetko prebehlo bez problémov a momentálne sa monitor chytí do pár sekúnd :cool: .

Návrat na "Základné dosky"