Jamo S606 - problem s reproduktorom
Jamo S606 - problem s reproduktorom
Zdravim Vás,
Mám taký problem asi približne pred 2 mesiacmi mi začal pravý predný reprak vydavať taký divný zvuk. (šúmenie) skúšal som zosilovač (YAMAHA RX-V367) vytiahnuť z el.prúdu nepomohlo. Skúšal som aj káble ktoré idú do repraku vymontovať a nepomohlo. Máte nejaký Tip čo stým treba robiť ? Dakujem.
Mám taký problem asi približne pred 2 mesiacmi mi začal pravý predný reprak vydavať taký divný zvuk. (šúmenie) skúšal som zosilovač (YAMAHA RX-V367) vytiahnuť z el.prúdu nepomohlo. Skúšal som aj káble ktoré idú do repraku vymontovať a nepomohlo. Máte nejaký Tip čo stým treba robiť ? Dakujem.
Spoiler: ukázať
Re: Jamo S606 - problem s reproduktorom
To akože ten reprák šumel aj keď bol odpojený od receivera? To by som asi volal nejakého spiritualistu.
Ano, bol odpojedný od zosiku a šumel. Tak či onak zosilovač bol v tedy vypnutý a šumel.
mas v nom more?
nemas v jeho blizkosti nieco co ma magneticke pole? Podla specky su sice tienene, ale tak neviem si nic ine predstavit.
Fakt asi len odbornika akeho odporucil KocuR
Fakt asi len odbornika akeho odporucil KocuR
PC -> Topping DX7 Pro+ -> Meze 109 PRO / Microlab B77
V jeho blízkosti mám iba zosilovač, centralný reprak a diaľkový ovládač ako som vždy mal, ked reproduktor nevydával žiadné (šumenie) .
To si mám predstaviť akože voľne stojaci nezapojený reproduktor ktorý si len tak šumí?? Určito to ide z repro??
ZDROJ: Seasonic G Series 550W GOLD MB: ASUS TUF Gaming B550-PLUS WI-FI II CPU: Ryzen 5 5600@4,6 GHz cooled by NOCTUA NH-U12F RAM: 2x8 GB Crucial Ballistix Black 3600MHz cl16 VGA: Sapphire Pulse RX 5700 8 GB + 2x Noctua NF-A12x15 Chromax PWM HDD: Samsung SSD 860 EVO 500GB + Kingstone SSD Now 64GB + 1TB WD Caviar Blue WD10EALS SOUND: Asus Xonar DX MONITOR: 34" LG 34UM68 DRIVING WHEEL: Logitech G25 RECEIVER: KINO: Yamaha RX-V557 + CANTON set 5.0 GLE series + subwoofer VELODYNE VX-10 STEREO: ONKYO A-5VL + Tannoy M1 HEADPHONES: Superlux HD330, Focal Sphear, Soundmagic e50 + LG V30 TV: Plazma P50X60 R.I.P. now TX-P50UT50
Presne tak, počitač vypnuty, zosilovač vypnuty reparky odpojené od káblov. a šumí Aj mne to príde dosť divne, Na 10000% to robi z repraku, ked dám ku nemu ucho je to počuť aj ked som dalej on neho. A v noci ked spím ma to budí neviem čo stým mám robiť
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 19. Okt, 2006, 02:00
teoreticky môžeš chytať nato rádio - asi chyba na výhbke (resp. frekvenciu na ktorej nič nieje) nerozumiem ako to môže byť počuť aj keď to je citlivý výškač ... ale to je už dosť sci-fi
____
EDIT: robí to aj pri zapnutom zosilňovači? aaa dúfam že si nerobíš prdel
____
EDIT: robí to aj pri zapnutom zosilňovači? aaa dúfam že si nerobíš prdel
Robi to stále aj pri zapnutom zosilovači. Včera som skušal odpojiť optický kábel zo zosilovača do zvukovky a nič stále to isté. Neriešil by som to, keby to boli repraky z Tesca za 5 eur...
- dexterav
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
Ak sumi aj vypnuty, mno napada ma len ze vypnuty neni, potom strasidlo popripade silny zdroj nejakeho rusenia
Popravde ak je ozaj vypnuti sustat nemoze
Popravde ak je ozaj vypnuti sustat nemoze
-
- Nový používateľ
- Dátum registrácie: So 07. Nov, 2009, 17:02
no ak si naozaj z nas nestielaš ...
tak predpokladajme že Materik (popripade Stanomx) má pravdu a žiješ vo veľkom "elektronickom smogu"
a umiestnenie repra je presne v nejakom bode kde sa stretavaju rozne odrazy...
skus vymeit repro mezdi sebou,
1. ak šumí i to druhé repro v mieste kde šmelo to prve tak budeš musiet zmenit umiestnenie repro celkovo...
2. ak to druhé ktore je ok po umiestnení na miesto repro, ktoré šumelo nešumí, tak
pravdepodobne je to šumiace repro vadne
i tak by som ale počkal či nezačne šumieť po čase aj to druhé (stále posobenie naakumulovného elektronického smogu v cievkach <aj ked s-ková rada a cevky? - c-čková rada je omnoho lepšia> može možno!(neviem) poškodit vyhybku až časom...)
ale stale mam nutkanie doporučiť KocuRovo riešenie (spiritualistu) ehm...
tak predpokladajme že Materik (popripade Stanomx) má pravdu a žiješ vo veľkom "elektronickom smogu"
a umiestnenie repra je presne v nejakom bode kde sa stretavaju rozne odrazy...
skus vymeit repro mezdi sebou,
1. ak šumí i to druhé repro v mieste kde šmelo to prve tak budeš musiet zmenit umiestnenie repro celkovo...
2. ak to druhé ktore je ok po umiestnení na miesto repro, ktoré šumelo nešumí, tak
pravdepodobne je to šumiace repro vadne
i tak by som ale počkal či nezačne šumieť po čase aj to druhé (stále posobenie naakumulovného elektronického smogu v cievkach <aj ked s-ková rada a cevky? - c-čková rada je omnoho lepšia> može možno!(neviem) poškodit vyhybku až časom...)
ale stale mam nutkanie doporučiť KocuRovo riešenie (spiritualistu) ehm...
- molnart
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
no ja som niekedy pred 15 rokmi v kupelni si vsimol ze sumi radiator, a ked som to pocuval blizsie tak som pocul hlas ako to chyta radio
Zistil som nové skutočnosti. Dnes som sa stým mal čas trošku pohrať. poodpajal som pravý (reprak ktorý robil divný zvuk) a lavý ktorý bol OK. Vymenil som ich medzi sebou a robil to aj ten lavý. Posunul som pravý reprak smerom od steny a prestal vydavať ten zvuk ja že super a posunul som ho spať a opať to začalo robiť a bolo to rovnako vzdialené od steny. A bolo mi už úplne jasne, zosilovač ruší ten reprak defakto vždy som tak mal ten reprak a nič nerobilo až pred nejakým časom to začalo robiť z ničoho nič...