Z dovodu upgradu z ( homemade HTPC+NAS) na cisto original NAS sa pohravam s myslienkou pripojit na USB externu GK a skusit ho zaroven pouzit ako HTPC. Neviem ci tato tema patri sem aledo do oddelenia GK ale chcel by som vediet ci niekto z Vas neskusal pripojit externu usb GK na Nasko a ci to fungovalo? Mam Synology DS415play
To je asi pravda, lebo nikde som nenasiela ni len zmienku o takomto niecom. Skorej to asi vyriesim Western Digital TV HD Media Player alebo nejakym rikomagicom MK602 aj ked na neho som cital aj pozitivne aj negativne ohlasy. Ma niekto tu s tym rikomagicom skusenosti? vyhoda je ze ma android a webku.
rikomagic som skusal a popravde je to celkom blbost. Ma to len wifi a musi byt do 2 metrov k routeru, ide seka aj youtube videa a pod. teda skoro vobec nejdu.
Pozri Rapsberry Pi, nainstalujes OpenElec (verzia XBMC) a v poho pozeras FullHd filmy po sieti ulozene na NAS.
Dokonca podporuje HDMI CEC, teda ze v OS sa pohybujes pomocou ovladaca TV.
USB graficke karty s Displaylink cipom vyuzivaju internu graficku kartu a procesorovy vykon. Teda ti to na 99.999% nepojde. A nechcem byt neprijemny, ale toto si si mal premysliet pred nakupom NAS - na trhu je kopec NAS priamo s XBMC a HDMI vystupom.
Zly nie si. Ja som chcel v prvom rade 4 diskovy NAS od synology. Mam skusenosti s QNAP-om nic moc a THECUS uz vobec. Ja som mal predtym HTPC+NAS homemade urobeny len som ho zrusil koly vysokej spotrebe el. Akurat som si zohnal maly ASROCK s nvidia ION a testujem na nom OPEN ELEC. Sice to fici super ale su veci ktore mi tam chybaju. Napr normalny prehliadac. WMC je na prd lebo neviem prehrat MKV. A dalsi problem ked tam nahodim WIN7 tak cez VLC mi 1080p sekaju. Teraz skusam mediaportal len je to cele dake cudne.
ION . Prepac, ale prakticky by som ti odporucil niektoru z J1900/J2900 dosiek, pripadne NUC 2820, na to nainstalovat Ubuntu, do neho XBMC, vybavene. Ano, nad 1080p ci s komplexnymi filtrami budu mat problem kvoli tomu ze IGP v Bay Trail atomoch ma iba 4EU oproti 10 v Sandy/Ivy Celeronoch ci 20 v Haswell, ale stale je to dostatocne pre vacsinu veci.