využitie...všetko, no i keď píšem veľmi rád kadetade, tak ešte radšej relaxujem pri filmoch, seriáloch a pri hrách
teda zostava - Intel C2Q Q9550, R9 290X - ako to s tým súvisí ?
pozeral som obchody a to, čo je v nich
1. najprv som premýšľal, že niečo cca v tej cene a 1440p - nič ma nenadchlo
2 potom mi padlo do oka pádlo v podobe 21:9 LG , ktoré som zahliadol aj za 350€ (taká zaujímavosť - čakal by som, že ak je na vertikálne 1080 pixelov, tak by mal byť na výšku, teda priamo panel bez stojana nižší ako moje hpčko, čo je čudné, pretože to LG okrem toho, že je riadne širšie, tak ja rovnako vysoké ako moje hpčko a to hpčko má riadny falát rámček)
3. ideme nižšie na 1080p 27 palec...sedím od monitora cca 80cm a okrem toho, že aj píšem plno, tak hlavne som na filmy, seriály a rád si zahrám, teda pri všetkých troch by to rozlíšenie nebol vôbec problém) ...ako prvá voľba bola P2714H - po laťke, ktorú nastavila 24" verzia som čakal to isté ale vo väčšom - opak bol pravdou - i keď by vraj mal byť rozdiel len v tom, že P2714H má pwm reguláciu, teda žiadne flicker-free a ak si zoberieme, že náš mozok by mal flickering vnímať, tak akosi som už vystrašený z blikačiek - niekoľko z problémov, ktoré sa pri takých blikačkách vyskytujú som pociťoval aj ja...podľa tftcentralu a ceny P2714H je tam skôr odporučený GW2760HS od BenQ a neviem, nejako si neviem, čo o tom myslieť
4. súvisí to s tretím bodom - XL od BenQ - keďže sa upgrade CPU blíži, tak by som dokázal na 1080p nakŕmiť s mojou 290X taký monitor toľkým fps, že by to malo aj zmysel - otupil ma linus s recenziou na XL2420Z a 2720Z, no 2720Z ma celkom zaujalo, no cena na úrovni môjho hpčka ? preboha nie...
5. uskromniť sa (neviem, či si zvyknem) a zároveň neuskromniť s overeným lovcom pozitívnych ohlasov P2414H, kde by ma možnosť pretočenia na 80Hz potešila
teraz...ako som písal v názve - čo najväčšia úspora...ide o to, že spolu s predajom Note 3 a peniazmi z hpčka ostane pekný balík a napríklad pri možnosti, keby som bral GW2760HS by som mal dosť na dokončenie upgrade-u v podobe B85-HD3, i5-4590, 8GB Ram (hlavne, že na nekáčkovú i5 ja génius čapnem D14)
to jest teraz moja dilema, čo vy na to ? alebo je to tak unavujúce čítanie ? myslím, že určite bude...

ak postnete nejaký postreh a úvahu, tak mi tým veľmi pomôžete, kolegové