bakalarska praca

Sekcia o programovaní, programovacích jazykoch...
Merrevick
Nový používateľ
Nový používateľ
Dátum registrácie: St 02. Júl, 2014, 12:16

bakalarska praca

Príspevok od používateľa Merrevick »

Zdravim, mam este posledne dni na vyber bakalarskej temy v odbore Informatika na TUKE. A od jedneho veduceho som dostal dve navrhy:

rekonstrukcia priestoru algoritmom optical flow z videa
automaticke natacanie kamery na sledovany objekt v spolupraci s intel galileo, alebo arduino

Problem je to ze sa zasa nechcem pustit do niecoho s cim sa budem trapit a nenaprogramujem to. Chcem to kodit v C# aj ked ovladam iba javu v ramci toho co sme robili v skole na zadaniach ale je to podobne. Niesom si teraz isty v com sa programuje arduino ale je to asi tiez neaky OOP jazyk dufam.

Ak je tu niekto kto ma aspon sajn o tych dvoch temach a poradi budem rad :)
LordKJ
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold
Dátum registrácie: Po 28. Feb, 2011, 11:49

Re: bakalarska praca

Príspevok od používateľa LordKJ »

arduino sa kodi v "arduino kode", co je zhruba c++, v praxi sa ale pri kodeni pre arduino velmi OOP nepouziva, teda ak si nerobis vlastne kniznice

http://arduino.cc/en/Guide/Introduction
main: 9950X + Noctua NH-D15 G2, ASUS STRIX B650E-F, Kingston 64gb DDR5 6000 CL30, 7900 GRE Nitro+, 990 Pro 4TB, ASUS STRIX Aura RGB 1000W, Fractal North XL + 4x Noctua A14x25 G2
Používateľov profilový obrázok
M1ch4l
VIP
VIP
Dátum registrácie: Št 21. Feb, 2008, 14:00

Príspevok od používateľa M1ch4l »

dost tazke temy na bakalarsku pracu, si myslim
to natacanie kamery by mohlo byt ok. Naucit sa programovat pre nejaku konkretnu platformu by mal byt ten najmensi problem :)
Music: AKG K240 MK II / Beyerdynamic DT 770 Pro 80 Ohm @ Topping DX7 Pro
Bike: 2022 Canyon Neuron CF 8; Coffee: Chemex 6-cup
Spoiler: ukázať
CPU 7800 X3D + DeepCool AK620; MB ROG Strix B650E-E; RAM G.Skill 32GB 6000CL30; GPU 7900XT Pulse; OS SSD 980 Pro 1TB; Storage SN850X 2TB, 860 QVO 2TB; PSU ROG Strix 850W Aura; CASE Define R4 Arctic White Window; Peripherals Aorus AD27QD + DELL U2311H, Razer Huntsman V2 (red linear), Razer Basilisk V3 Pro + Razer Destructor 2, Blue Snowball
Merrevick
Nový používateľ
Nový používateľ

Tak snazil som sa niekoho ukecat na nejaku windows phone / windows / android appku ale neako to nepreslo. Este som dostal aj taketo nieco ale vobec sa mi to nepaci:

Analyza programov v jazyku C# na zaklade gramatiky jazyka a zdrojovych
kodov programov s cielom vybudovat "programatorsky profil". Okrem
klasickych metrik sa teda budu analyzovat a zhromazdovat komplexnejsie
informacie (ak sa to stihne, ak nie, tak len metriky).

Sice kazdy pise ze mozem prist s vlastnym napadom ale ja uz akosi nemam cas na vymyslanie momentalne :OO=
LordKJ
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold

neviem, mne sa paci to natacanie kamery
main: 9950X + Noctua NH-D15 G2, ASUS STRIX B650E-F, Kingston 64gb DDR5 6000 CL30, 7900 GRE Nitro+, 990 Pro 4TB, ASUS STRIX Aura RGB 1000W, Fractal North XL + 4x Noctua A14x25 G2
M1ch4l
VIP
VIP
Dátum registrácie: Št 21. Feb, 2008, 14:00

Príspevok od používateľa M1ch4l »

tak ono bakalarka nemoze byt nejaka trivialita, nieco naozaj aj musis spravit.
To natacanie kamery je podla mna najrozumensia tema z tych, co tu pises.
Music: AKG K240 MK II / Beyerdynamic DT 770 Pro 80 Ohm @ Topping DX7 Pro
Bike: 2022 Canyon Neuron CF 8; Coffee: Chemex 6-cup
Spoiler: ukázať
CPU 7800 X3D + DeepCool AK620; MB ROG Strix B650E-E; RAM G.Skill 32GB 6000CL30; GPU 7900XT Pulse; OS SSD 980 Pro 1TB; Storage SN850X 2TB, 860 QVO 2TB; PSU ROG Strix 850W Aura; CASE Define R4 Arctic White Window; Peripherals Aorus AD27QD + DELL U2311H, Razer Huntsman V2 (red linear), Razer Basilisk V3 Pro + Razer Destructor 2, Blue Snowball
lacika
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Pi 11. Jan, 2008, 14:00

Príspevok od používateľa lacika »

s kym to mas?
Merrevick
Nový používateľ
Nový používateľ

tie prve dve Lamer a ta dalsia Pietrikova...pisal som este Vargovi no neozyva sa...ani neviem komu by som mal napisat este :/ :wallbash: databazy moc nechcem...ani nic teoreticke len a vela ucitelov ma uz plno taky cas
lacika
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

Lamer je doktorant nie?
Ti su celkom ochotni pomoct, lebo este nezabudli, ze je celkom tazke napisat pracu.

A temu asi s arduino. Malo by byt k tomu kopec dokumentacie a mozno uz aj hotove projekty.
Lebo je to dost rozsirene.
Merrevick
Nový používateľ
Nový používateľ

"Len pripravte sa na to, ze budete musiet pouzit vlastny hw. Aktualne nemame pre to
dostupnu vyvojovu dosku v labe."

Potesi :facepalm: Neviem este ako si celkom predstavuje ze to bude fungovat a neviem ani ake moduly do arduina existuju. A snad ma to nebude stat az neaku trojcifernu sumu.
Len tak predpokladam ze budem musiet kupit:

arduino dosku
modul s motorcekom
modul s pohybovym senzorom (neviem ci taky je)

Akonahle by sa zachytil neaky pohyb senzorom na zaklade obrazu by som neako programovo detekoval objekt co sa pohybuje atd tam by sa to uz natacalo podla potreby. Ale asi na to nejdem dobre :D len teraz som vstal a neako mi to nepali moc tazky vecer bol :D
lacika
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

zalezi co kupis.
Ak kyt, tak pojdes cez 100€
ak samostatne http://www.alza.sk/arduino-uno-rev3-d569244.htm + http://www.alza.sk/arduino-shield-motor ... 604461.htm + http://www.alza.sk/sparkfun-pir-pohybov ... 139170.htm

vyzera to tak, ze da doska s motorom by mohlo byt pre teba dobra varianta. Neviem na isto ale vyzera to tak, ze to spolkne 2 kamery a niekolko pohybovych cidiel.

Cize ak to bude taketo jednoduche si vyhral ;)

Ak by si sa bal, ze je to prilis jednoduche, tak nemaj strach. Zalezi ako svoju temu odprezentujes. Mozes urobit mys na dialkove ovladanie a odprezentovat to na WOW alebo postavis kozmicku lod a dostanes Ccko.
Merrevick
Nový používateľ
Nový používateľ

"Tipujem arduino 10 webkamera 10 servo 4 - 7 cize spriemerovane 25 eur. Do nicoho nenutim. Je to vasa slobodna volba ak si to vyberiete. "

Jeho odhad no :) Motorceky bude treba asi 2 pre horizontalny a vertikalny pohyb aj ked by sa dalo aj s jednym :D

Toho kodenia sa ani az tak nebojim, sice niesom ziadny expert ozaj (taky priemer asi v ramci studentov) ale verim ze to neako dokopem. Skor sa bojim toho co napisem do tej bakalarky a ako to obhajim. Niesom moc kreativny co sa tyka pisania a ani moc prezentacny typ :D
Naposledy upravil/-a Merrevick v Pi 26. Sep, 2014, 12:40, upravené celkom 1 krát.
LordKJ
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold

ak mozes ber z ebayu.
lacika
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ

Merrevick napísal:Toho kodenia sa ani az tak nebojim, sice niesom ziadny expert ozaj (taky priemer asi v ramci studentov) ale verim ze to neako dokopem. Skor sa bojim toho co napisem do tej bakalarky a ako to obhajim. Niesom moc kreativny co sa tyka pisania a ani moc prezentacny typ :D

Obrazky, obrazky, obrazky.. Alfa a omega vsetkych prac :D
Text je z 1/2 balast z prospektov a netu.

Na ukazku by som ti mozno(!) mohol poslat BP od priatelky, ta je na inf. Moja BP je z KEaMTu, cize chybaju tam programove a uzivatelske prirucky.
Merrevick
Nový používateľ
Nový používateľ

lacika napísal: Obrazky, obrazky, obrazky.. Alfa a omega vsetkych prac :D
Text je z 1/2 balast z prospektov a netu.

Na ukazku by som ti mozno(!) mohol poslat BP od priatelky, ta je na inf. Moja BP je z KEaMTu, cize chybaju tam programove a uzivatelske prirucky.
:D tak dnes sa nas na prednaske k predmetu bakalarsky projekt snazili postrasit tym systemom co kontroluje plagiatorstvo a ze ak hoci jeden odsek odniekial nalepime bez toho zeby sme tam dali zdroj a vyjadrili sa k tomu mame problem :D aj ked teda nemam urcite v plane to odflaknut a nieco takto kopirovat ked uz na tej BP bude moje meno :D

Ale jasne obrazky, diagramy atd to bude asi zaklad. No ak mozes praca tvojej priatelky by potesila aby som si to precital a vedel ako to vyzera ale tusim sa daju aj v univerzitnej kniznici neake pozicat. Neviem doteraz som kniznicu vyuzival len na pospatie si medzi cvikami alebo na net alebo kodenie :D

Návrat na "Programovanie"