Mrznutie PC v náročných hrách
Mrznutie PC v náročných hrách
Ahojte, už dlhšiu dobu riešim tento problém že pri hraní niektorej náročnej hry NAPR BF4, mi niekedy po pár min alebo hodinách zamrzne celé PC štýlom zvuková lagujuca slučka a šedá obrazovka .. skúšal som meniť Disky, reinstal, nové drivery, staré drivery, nová doska Ramky, CPU.. už som zúfalý .
Zostava :
M5a97 R2.0
AMD phenom II x4 955 /AMD FX8350
8GB Kingston hyperX fury (2x4)
120gb SSD kingston HYperX
500gb SG barracuda
GTX460
Seasonic M12 520W
nič pretaktované
Zostava :
M5a97 R2.0
AMD phenom II x4 955 /AMD FX8350
8GB Kingston hyperX fury (2x4)
120gb SSD kingston HYperX
500gb SG barracuda
GTX460
Seasonic M12 520W
nič pretaktované
Re: Mrznutie PC v náročných hrách
Môj tip že problém bude grafika + možno crash graf.ovládača.
Ja by som ti poradil takto:
1) Stiahni si Furmark a spusti stress test (ak zamrzne/padne tak skus bod 2)
2) Skús kartu podtaktovať napr cez MSI afterburner + test cez furmark (ak to bude mrznúť/padať tak je v prdeli grafika)
3) Skús grafiku s niekým vymeniť, či sa bude problém opakovať u neho, alebo či u teba problém prestane.
2) Skús kartu podtaktovať napr cez MSI afterburner + test cez furmark (ak to bude mrznúť/padať tak je v prdeli grafika)
3) Skús grafiku s niekým vymeniť, či sa bude problém opakovať u neho, alebo či u teba problém prestane.
ake mas teploty ked zatazis cpu+gpu? otestuj napr cez OCCT.
s furmakom som už dávno testoval.. aj na zákl taktoch a v pohodke na FHD išla a nebolo to testované len raz ...Xeigen napísal:Môj tip že problém bude grafika + možno crash graf.ovládača.
no rozmýšlam či to nebude Ramkami
CPU 55 a GPU cca 70 a nejaké drobné po prepastovaní ... o teploty CPU sa nebojím je tam gelid s AC vetrákom a tak isto aj GPU ma vymenene pôvodné vetráčiky za ACvalistar napísal:ake mas teploty ked zatazis cpu+gpu? otestuj napr cez OCCT.
Podla toho čo píšeš, si menil hádam všetko okrem grafiky a zdroja. V prvom rade vyskúšaj vymeniť tú grafiku s niekým a potom zdroj... nič iné tam asi nevymyslíš...
tak ramky čo mám budem dnes skušať v inom PC ked dojdem z práce skusim vymeniť so susedom ak to bude robit stále tak skusim inu GK a až potom zdroj.. tak keby to bola doska, ram alebo PSu tak by ma to celkom potešilo kedže je nato záruka ...Xeigen napísal:Podla toho čo píšeš, si menil hádam všetko okrem grafiky a zdroja. V prvom rade vyskúšaj vymeniť tú grafiku s niekým a potom zdroj... nič iné tam asi nevymyslíš...
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16
ramky sa testuju hadam najjednoduchsie na svete : stiahni si memtest86, napal CD, nabootuj a chod spat. Zajtra rano budes mat vysledok a je to fakt supertest.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
to viem ... len nemám čas po nociach sťahovať a napalovať ... kedže napalovacie programy nepoužívam pekné roky tak musím vyloviť aj mechaniku ...mp3turbo napísal:ramky sa testuju hadam najjednoduchsie na svete : stiahni si memtest86, napal CD, nabootuj a chod spat. Zajtra rano budes mat vysledok a je to fakt supertest.
- STENLY
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: So 20. Dec, 2008, 13:44
netreba nič napalovat, stačí nainštalovať na usb klúc
MB: ASUS ROG STRIX Z490-G GAMING (WI-FI) CPU: INTEL Core-i5 10600KF @ 4,1GHz, Boost 4.8GHz RAM: CRUCIAL Ballistix Black 2x8GB 3600MHz CL16
GPU: GIGABYTE GTX 1650 SSD: SAMSUNG 970 EVO 1TB HDD: WD Red 3TB PSU: CORSAIR AX750 CASE: CORSAIR Obsidian 350D W LCD: Dell U2412M 24''
Repro: Logitech Z2300 + Magnat Monitor Supreme 102
GPU: GIGABYTE GTX 1650 SSD: SAMSUNG 970 EVO 1TB HDD: WD Red 3TB PSU: CORSAIR AX750 CASE: CORSAIR Obsidian 350D W LCD: Dell U2412M 24''
Repro: Logitech Z2300 + Magnat Monitor Supreme 102
takže dalšia zmena. resp. dalšia chyba pri hrani NFS po cca 20 min zase zvuková slučka zamrznutie hry .. a farebne artefakty v obraze ... hra ide pekne vypnut.. taká ot.. myslíte žeby moj zdroj mal nejaky problém utiahnuť moju zostavu... kedže nič nieje takttnute mohol by a mal by mať aj rezervu
zdroj tam bol už dlhšie ešte pred zmenu dosky ramiek a GK .... neviem si spomenuť kedy mi to presne začalo robiť ....Xeigen napísal:Podla toho čo píšeš, si menil hádam všetko okrem grafiky a zdroja. V prvom rade vyskúšaj vymeniť tú grafiku s niekým a potom zdroj... nič iné tam asi nevymyslíš...
Ten zdroj ak je dobrý, tak s by s tým HW nemal mať najmenší problém.
Pozri / kritické chyby z event viewer (Zobrazovať udalosti = http://bit.ly/1sc6D2u) a hod to sem ako obrázok.
http://windows.microsoft.com/sk-sk/wind ... =windows-7
Pozri / kritické chyby z event viewer (Zobrazovať udalosti = http://bit.ly/1sc6D2u) a hod to sem ako obrázok.
Xeigen napísal:Ten zdroj ak je dobrý, tak s by s tým HW nemal mať najmenší problém.
takže zmena ..... skušali sme ine ramky a 2 hodky cca v poho a potom klasika gery screen.. a podobne... takže už len skusiť GK a iny zdroj ak to bude robit dalej tak je doska na kybel
no ale rozlikni tú položku "critical" a sprav nejaký normálny printscreen, z hyntakého obrázku nevidím nič