Slúchadlový zosilňovač + slúchadla
Slúchadlový zosilňovač + slúchadla
Zdravím, niečo som tu už počítal ale stále som z toho nejako mimo ide o to že by som chcel ku svojmu PC kúpiť nejaké nové slúchadla a hlavne slúchadlový zosilňovač alebo ako to nazvať (proste vec do čoho pichnem slúchadlá a nastavím si hlasitosť) keď ich pripojím do bedne musím to regulovať cez ikonku na ploche... som v tomto úplne lama tak netuším čo potrebujem či aj novú zvukovku alebo to netreba riešiť? zostava je v popise, budget je cca 250-300€ (keby sa oplatilo cca 50€ doplatiť a bolo by to o dosť lepšie tak kľudne 350), počúvam hlavne trance, house, hiphop... to je 80% inak si vypočujem aj v podstate všetko ostatné od country po dead metal
viem že slúchadlá si treba vypočuť tak to nie je také akútne, skôr ma trápi to čo potrebujem medzi PC a slúchadlami
EDIT: PC mám k TV prepojené cez HDMI do AVR DENON AVR-X1000, má zmysel prehrávať radšej hudbu cez AVR?
viem že slúchadlá si treba vypočuť tak to nie je také akútne, skôr ma trápi to čo potrebujem medzi PC a slúchadlami
EDIT: PC mám k TV prepojené cez HDMI do AVR DENON AVR-X1000, má zmysel prehrávať radšej hudbu cez AVR?
NTB ASUS Vivobook M3504YA AMD Ryzen 7 7730U, RAM 16GB, 1TB PHONE iPhone 13 PRO - 256GB Watch Series 7 (45mm)
- loleqboleq
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: So 20. Okt, 2012, 22:20
Re: Slúchadlový zosilňovač + slúchadla
a v PC máš čo ? to si chcel mať reťazec integrovaná > headamp > slúchadlá ? ak áno, tak to nem dopadne dobre
takže predpokladám, že potom treba DAC/AMP - volajme to externá zvukovka + slúchadlá
rozpočet pekný, predpokladám, že máš rád basy, áno?
ako základ DAC/AMP je fiio e10k, čo môže zachrániť aj slúchadlá, ktoré neprodukujú dostatočne uspokojivé basy cez ten ich bass boost - šikovná vecička
o krôčik vyššie je potom Audinst HUD-MX1 (bohužiaľ stojí až cca 130€)
slúchadlá - tu záleží, či máš rád tie basy, čo asi pri tej hudbe áno
teda jedna možnosť by mohla byť http://www.hifisluchadla.sk/sluchadla/e ... Pro-250Ohm
a ak vyrovnanejší zvuk, tak skvelou možnosťou http://www.hifisluchadla.sk/sluchadla/e ... G-K612-PRO
takže predpokladám, že potom treba DAC/AMP - volajme to externá zvukovka + slúchadlá
rozpočet pekný, predpokladám, že máš rád basy, áno?
ako základ DAC/AMP je fiio e10k, čo môže zachrániť aj slúchadlá, ktoré neprodukujú dostatočne uspokojivé basy cez ten ich bass boost - šikovná vecička
o krôčik vyššie je potom Audinst HUD-MX1 (bohužiaľ stojí až cca 130€)
slúchadlá - tu záleží, či máš rád tie basy, čo asi pri tej hudbe áno
teda jedna možnosť by mohla byť http://www.hifisluchadla.sk/sluchadla/e ... Pro-250Ohm
a ak vyrovnanejší zvuk, tak skvelou možnosťou http://www.hifisluchadla.sk/sluchadla/e ... G-K612-PRO
CASE: Sliger Cerberus X PSU: Corsair SF750 MB: Ašuš Creator CPU: Rezeň 3900X GPU: RTX 3090 FE RAM: TridentZ 3600MHz@CL14 SSD: 970 EVO<--DEAD + Corsair MP600XT a MP600, Ťamťung 980 Pro Moňas: ♡ LG 48" C11 OLED ♡ Myš: G Pro Superlight Wire Klávka: Rôzne Audiofekália: Topping DX3 Pro, Hifiman Edition XS, Mr.Speakers Alpha Dog, JBL LSR305
no presne to som nevedel čo potrebujem tak ak som to správne pochopil tak napr. Audinst HUD-MX1 pripojím cez USB k PC do toho zapojím slúchadla a spokojne počúvam?
basy áno ale zas nech to nie je nejako mega moc prebasované, to by som už vyskúšal ktoré by sa mi viac pozdávali
basy áno ale zas nech to nie je nejako mega moc prebasované, to by som už vyskúšal ktoré by sa mi viac pozdávali
NTB ASUS Vivobook M3504YA AMD Ryzen 7 7730U, RAM 16GB, 1TB PHONE iPhone 13 PRO - 256GB Watch Series 7 (45mm)
- warrior606
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ut 20. Aug, 2013, 17:55
Ano ten audinst zapojis do usb. Plus do neho mozes zapojit napriklad repraky a prepinat priamo na nom medzi zdrojom zvuku a regulovat hlasitost.
Idealne keby si si isiel sluchadla vypocut. Ti nikto nepovie ci su dost basove alebo nie. Kazdy ma tu mieru inde. Ako vravi loleq dac/amp ale nad fiiom by som nerozmyslal pri tom rozpocte. To uz minimalne audinst. Pokial stoji cca 130e tak ti zostavaju sluchadla do cca 220e samozrejme to je maximum. Dalsia otazka je ci potrebujes uzavrete alebo mozu byt aj otvorene alebo nieco medzi tym.
Tie DT 990 nie su zla volba. To su otvorene sluchadla. Ale myslim ze by ti mohli sadnut aj zatvorene custom one pro. Pri nich si vies priamo nastavit mieru basov
http://www.hifisluchadla.sk/sluchadla/e ... om-One-Pro
Mozno by nebolo zle vyskusat aj shure. Je to sice na hranici cenoveho limitu ale myslim ze sa oplati zaplatit.
http://www.heureka.sk/?h%5Bfraze%5D=Shure+SRH940
Kazdopadne sluchadla si treba vyskusat. Idealne kupit ten audinst a zobrat ho zo sebou do predajne aj zo svojimi oblubenymi piesnami a postupne popocuvat vsetky sluchadla v limite a vybrat co sa ti najviac paci.
Idealne keby si si isiel sluchadla vypocut. Ti nikto nepovie ci su dost basove alebo nie. Kazdy ma tu mieru inde. Ako vravi loleq dac/amp ale nad fiiom by som nerozmyslal pri tom rozpocte. To uz minimalne audinst. Pokial stoji cca 130e tak ti zostavaju sluchadla do cca 220e samozrejme to je maximum. Dalsia otazka je ci potrebujes uzavrete alebo mozu byt aj otvorene alebo nieco medzi tym.
Tie DT 990 nie su zla volba. To su otvorene sluchadla. Ale myslim ze by ti mohli sadnut aj zatvorene custom one pro. Pri nich si vies priamo nastavit mieru basov
http://www.hifisluchadla.sk/sluchadla/e ... om-One-Pro
Mozno by nebolo zle vyskusat aj shure. Je to sice na hranici cenoveho limitu ale myslim ze sa oplati zaplatit.
http://www.heureka.sk/?h%5Bfraze%5D=Shure+SRH940
Kazdopadne sluchadla si treba vyskusat. Idealne kupit ten audinst a zobrat ho zo sebou do predajne aj zo svojimi oblubenymi piesnami a postupne popocuvat vsetky sluchadla v limite a vybrat co sa ti najviac paci.
- loleqboleq
- Pokročilý používateľ
samozrejme flacy
ináč...jede človek na hojku predáva sennheisery HD650 za 250 evry...k tomu mx1 a bolo vy to fájn...to už sú jedne z najlepších slúchadiel na trhu a sú basovejšie
ináč...jede človek na hojku predáva sennheisery HD650 za 250 evry...k tomu mx1 a bolo vy to fájn...to už sú jedne z najlepších slúchadiel na trhu a sú basovejšie
CASE: Sliger Cerberus X PSU: Corsair SF750 MB: Ašuš Creator CPU: Rezeň 3900X GPU: RTX 3090 FE RAM: TridentZ 3600MHz@CL14 SSD: 970 EVO<--DEAD + Corsair MP600XT a MP600, Ťamťung 980 Pro Moňas: ♡ LG 48" C11 OLED ♡ Myš: G Pro Superlight Wire Klávka: Rôzne Audiofekália: Topping DX3 Pro, Hifiman Edition XS, Mr.Speakers Alpha Dog, JBL LSR305
Ten DAC MX1 budem brat asi urcite, sluchadla skusim pobehat par shopov a poskusat (samozrejme flac ) a ci potrebujem uzavrete alebo otvorene uff viem ja? Pocuvat budem v 90% pripadoch v izbe v tichu obcas mozno bude pustena TV tak myslim ze otvorene budu OK (ak to zalezi od okoliteho hluku ake to triafam len tak naslepo ze v tom je rozdiel)
- warrior606
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ut 20. Aug, 2013, 17:55
Laicky povedane hlavny rozdiel je ten ze uzavrete sluchadla izoluju vonkajsi zvuk smerom dnu ale aj naopak. Cize nikto nerusi teba a ty nerusis nikoho. Ked su otvorene tak pocujes aj ty okolite ruchy a aj tvoje okolie pocuje hudbu.
Pokial zijes sam alebo pocuvas zavrety vo svojej izbe tak tam nie je problem ale pokial mas rodinu a deti chodia spat tak tam je uz jedina volba uzavrete
Co sa tyka hudobnych rozdielov otvorene sluchadla maju lepsie podanie priestoru a hudba znie vzdusnejsie co je samozrejme kedze su otvorene avsak v poslednej dobe uz aj pri niektorych modeloch uzavretych sluchadiel sa to uz pomaly vyrovnava. Holt vyvoj ide dopredu. Niekomu viac sedia uzavrete a niekomu otvorene je to velmi individualne a prave preto je jedina moznost vyskusat co sadne konkretne tebe.
Pokial zijes sam alebo pocuvas zavrety vo svojej izbe tak tam nie je problem ale pokial mas rodinu a deti chodia spat tak tam je uz jedina volba uzavrete
Co sa tyka hudobnych rozdielov otvorene sluchadla maju lepsie podanie priestoru a hudba znie vzdusnejsie co je samozrejme kedze su otvorene avsak v poslednej dobe uz aj pri niektorych modeloch uzavretych sluchadiel sa to uz pomaly vyrovnava. Holt vyvoj ide dopredu. Niekomu viac sedia uzavrete a niekomu otvorene je to velmi individualne a prave preto je jedina moznost vyskusat co sadne konkretne tebe.
- loleqboleq
- Pokročilý používateľ
teoreticky by som navrhol pozrieť aj na NAD Viso HP50, čo spolu s MX1 bude síce 380€, no podľa mňa sa to oplatí (pokiaľ by si nebral tie HD650 od ruky, pričom o 100€ nižšia cena za ročné slúchadlá je perfektný deal)
- Andre
- TV & Audio expert
- Dátum registrácie: St 09. Jan, 2008, 14:00
http://www.amazon.es/Focal-H5007-Auricu ... ofessional
http://www.foobar2000.org/components/vi ... sp_meiercf nastavenie 2
wasapi/asio
http://www.foobar2000.org/components/vi ... sp_meiercf nastavenie 2
wasapi/asio
5600X | Fera 5 | STRIX B550-F | 16GB DDR4 | RTX 4070 SUPER | Seasonic Focus Plus 650 Gold | NZXT S340 Elite
Corsair Scimitar + Roccat Hiro | Fnatic Gear Rush Red + CM wrist rest
Fanatec DD 8nm + Fanatec F1 V2 | Simgrade VX-PRO
Topping E50 + Focal Alpha 65
zajtra objednám ten mx1 a slúchadlá pôjdem pobehať po shopoch a poskúšam čo mi najviac ulahodí, ďakujem za rady
- Courage_SK
- Používateľ
- Dátum registrácie: Po 01. Nov, 2010, 19:52
Tiež vyskúšaj Beyerdynamic DT 770 Pro ak budeš mať možnosť. Niečo mi hovorí, že sa ti budú páčiť
http://sluchadla.heureka.sk/beyerdynami ... AltM8P8HAQ
http://sluchadla.heureka.sk/beyerdynami ... AltM8P8HAQ
CPU AMD Phenom II X4 955@3,9GHz + Gelid Tranquillo Rev.2
MB Gigabyte GA-890GPA-UD3H (rev. 2.1) GPU MSI GT 9600 512MB 700MHz@750MHz
RAM Corsair Vengeance DDR3 4GB 1600MHz CL9
PSU Coolermaster 600W SILENT Pro Mouse Logitech MX 518
Fan regulator Zalman Fan Mate 2 Wheel MOMO Racing Force Feedback
LCD Dell U2312HM
MB Gigabyte GA-890GPA-UD3H (rev. 2.1) GPU MSI GT 9600 512MB 700MHz@750MHz
RAM Corsair Vengeance DDR3 4GB 1600MHz CL9
PSU Coolermaster 600W SILENT Pro Mouse Logitech MX 518
Fan regulator Zalman Fan Mate 2 Wheel MOMO Racing Force Feedback
LCD Dell U2312HM
- Andre
- TV & Audio expert
radsej by som volil xonar st/stx
5600X | Fera 5 | STRIX B550-F | 16GB DDR4 | RTX 4070 SUPER | Seasonic Focus Plus 650 Gold | NZXT S340 Elite
Neviem teda ako hraju vami odporucane by dt 7xx a 9xx ale moje 880 s STX2.. No cakal som viac.
Nevyrazne, neciste, nepriestorove Hifiman re-400 hraju ovela lepsie (nemam velmi s cim inym porovnat). Mozno je to len moj pocit alebo mam divne usi ale nepacia sa mi.
Nevyrazne, neciste, nepriestorove Hifiman re-400 hraju ovela lepsie (nemam velmi s cim inym porovnat). Mozno je to len moj pocit alebo mam divne usi ale nepacia sa mi.
.
v čom ma xonar st/stx výhodu oproti mx1? tých 40€+- zas nie je taký problém doplatiť
- Andre
- TV & Audio expert
hra proste lepsie
stariny typu dt770 by som v dnesnej dobe nekupoval, vyvoj isiel dopredu
stariny typu dt770 by som v dnesnej dobe nekupoval, vyvoj isiel dopredu