riesim super lowcost zostavu pre brata.. ziadny hry, len na HD videa a internet...
najlepsou volbou bude asi intel s integrovanou grafikou?
zobrat novu maticnu, case a zdroj, a potom najst procak a ramky na bazosi?
budget 100-200eur...
diky
MSI B760 GAMING PLUS WIFI / Intel Core i5-14600KF / EVOLVEO Silens S1 / DeepCool AK400 Zero Dark / GIGABYTE UD850GM / Kingston FURY 16GB KIT DDR5 5600MHz CL40 Beast Black
riesil by som to takto. sice nieco cez, ale vsetko nove so zarukou. podla mna to za ten priplatok oproti bazosu stoji.
zdroj som bral 400W miesto 350W verzie, kedze je tam minimalny rozdiel, a co ked tam raz pojde aj nejaka ta GPU...
Ak cheš ušetriť, tak ramky z bazošu byť môžu, CPU tiež, aj keď na henten socket si veľmi nevyberieš, case môže byť hocičo tiež z bazáru. Prípadne to ber z lacnejšieho e-shopu ako je alza.
"Mind always fails first". "The darkest places in hell are reserved for those who maintain their neutrality in times of moral crises." "Tvrdiť, že vám nezáleží na práve na súkromie, lebo nemáte čo skrývať...je to isté...ako keď poviete, že vám nezáleží na slobode prejavu, lebo nemáte čo povedať."
"Mind always fails first". "The darkest places in hell are reserved for those who maintain their neutrality in times of moral crises." "Tvrdiť, že vám nezáleží na práve na súkromie, lebo nemáte čo skrývať...je to isté...ako keď poviete, že vám nezáleží na slobode prejavu, lebo nemáte čo povedať."
na "kancel" a filmy stači celeron + hd graphics ...
koniec koncov intel platforma je dobra v tom že aj na najlacnejšie dosky tam može kedykolvek bachnuť i7 ,
alebo xeon s HT plus dedikovanu grafiku a može na tom pc potom robiť čo si zmysli od hrania po spracovanie videa ...
zdroj: http://datacomp.sk/be-quiet-power-suppl ... OQKZy7ApHA
zvladne aj menej energeticky naročnu externu grafiku (ma dokonca aj 6+2 pin pcie) a kedže spotreba grafik ide dole
(aspoň teda u nvidii) tak by som sa toho vobec nebal .