aj ked to tie suciastky vydrzia, mne sa to zda zbytocne moc. Prepastoval by som chladic s kvalitnou pastou a eventualne zariadil nejaky ventilator, rovnako ako na napajacie obvody (a tam ani teplotu merat nemusim, tam to robim automaticky). Bohuzial to znamena dosku von.
Bez vyberania dosky mozes prehodnotit neporiadok v bedni, kabel management, blokovanie vzduchu, predne-zadne ventilatory a podobne.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
Vsetky priestory pre ventrilatory su obsadene kable upravene.. ale co som presiel uk fora tak ja mam teploty este ok niekto ma aj cez 80c ale to mi pride az vela...
ten chipset je robeny 65nm technologiou a jeho TDP je 24,1W (pre porovnanie Z97 ma 4,1W).
Navyse, pokial viem, mas dost dobre cez vysoku FSB pretaktovany 6core Xeon, takze tej teplote sa necudujem..
Jedine co ozaj mozes trosku pomoct, je nanovo prepastovat..
Asus TUF B850M plus WiFi, Ryzen 9800X3D, TR Phantom Spirit SE, Kingston Fury Renegade 2x32GB 6400 CL32, Sapphire Pulse RX9070, Samsung 990Pro 2TB, Corsair RMx750 3.1, Lian Li Lancool 205M Mesh
Asi tak urobim ale az neskor nechce sa mi to teraz cele rozoberat.. presiel som UK fora a tak a teploty s x58 maju aj o dost vyssie len nebol som si isty ci to je bezpecne
to je jedno, po X rokoch tazkej prevadzky tam uz mozno nenajdes ziadnu pastu... vies ako to je, dva roky zaruky to vydrzalo a co bude potom vyrobcu dosky ani trochu nezaujima.
Fakt to prepastuj, aj ked bude musiet ist doska von. Teplota je najvacsi killer dosiek a vseobecne vsetkych suciastok, preto sa aj robia tzv. akcelerovane testy starnutia a vsetky tie MTBF (mean time between failures, ktora je udavana na kazdu suciastku) sa robi predovsetkym v tepelnych komorach a matematicky sa aproximuje.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
Nforce pre lga775 normalne bezali na 95st
Asus ako opravu vydal bios pri ktorom tie dosky vypinali az pri 105st
60-80st je v podstate luxus
Pod vrm len lepsiu podusku lebo pasta nemusi zabezpecit dotyk chladica a vrm niekedy je tam medzera aj 1mm
Taka phobya je cca 2-3 vodivejsia ako tie bazmeky od vyrobcu
motto1:Mýliť sa je ľudské, ale zbabrať niečo dokonale na to treba počítač motto2: Silný zdroj a veľký chladič to istí motto3: Ten most prekročíme až k nemu prídeme, Jack O'Neill motto4:Nikdy nič nieje ľahké, Zeddicus Zu'l Zorander