Takže nastala situácia sťahovania sa do novej izby kde mám v pláne zriadiť niečo podobné, myšlienka je nasl. :
Po úspešnom zriadení VDSL pripojenia môžme nazvať 15mbitové pripojenie internetom, ako takým . Konečne sa dostávam z doby kamennej keď už nebude potrebné online sledovanie filmov popr. stahovanie ripov v kvalite 3310 ...
´
Krok č. 1 :
Mám v pláne kupovať nový smart TV, niečo do 42" alebo podobne .. to je ešte vo hviezdach. Očakávanie je postačujúce FHD rozlíšenie, slušný obraz, funkcia 3D aktívne poteší .
Krok č.2 : Ako som spomínal vyššie filmy sťahujem cez torrenty, kde je potrebný aj opačný seed . Aktuálne na túto funkciu vzužívam stolný PC ktorý je v podpise. Pokiaľ sa nachádzam v práci pripájam sa cez teamviewer pokiaľ potrebujem odsledovať stav popr. dohodiť niečo na sťahovanie. Seedujem prevažne len cez deň keďže v noci potrbeujem úplene ticho. PC je napriek tomu komplet odhlučnený, no tí ktorí si potrpia na tichu vedia o čom tu ja meliem.
Krok č.3 : Nuž a dostávame sa k fáze kde toto všetko by som potreboval zložiť do jednej vety a jedine mi vzniká slovo HTPC. Pozeranie filmov, počúvanie hudby, seedovanie, sťahovanie, cloud, remote prístup atd... keďže v tejto oblastni mám nulový prehľad, potrebujem kompletnú pomoc a inštruktáž ako debilovi .
HTPC si predstavujem na neustále seedovanie stiahnutých filmov a následne media plazer ktorý je pripojený na televízor a k logitechu z 5500. Stiahnuté filmy samzrejme chem sledovať a vychutnať vo FHD rozlíšení príp. 3D . Stroj by mal byť zapnutý neustále, bežali by veci ako utorrent, remote prístup, IP webcam atd. Hlučnosť tohto stroja predstavujem pri prde komára, teda ultra silence, asi komplet poriešený airflow cez noctuly príp. regulácia.
Systém : spanish village ?! Win ? onééé .. nemám predstavu ako funguje taká kasňa, či tam klasicky pobeží wiň a ovládanie prevezme wireless keyboard a potkan cez TV. Nevidel som, nehrám sa na Judr.a ..

Cenový strop vidím pre HTPC do 300€- komponenty príp, návrhy nechám na Vás, pre Smart TV si určime max 500€
Ocením všetky komentáre a návrhy, hejtovať prosím pre seba v kútiku .
Ď.