Novy RAM modul - pridanie ram integrovanej grafike
Novy RAM modul - pridanie ram integrovanej grafike
Zdravim,
chcem sa opytat ci prida na vykone pocitaca pridanie noveho 4gb modulu do dual channelu k HyperX Blu 4GB 1600MHz DDR3 Non ECC CL9 DIMM (pripadne ak mate nejake navrhy, aku ram dokupit k spominanej kingston) + otazka ci sa zvysi vykon integrovanej grafiky intel HD 2500 ked momentalne je na nej naviazanych 256mb a po kupe novej ramky planujem pridat na 1Gb. Vdaka za odpovede.
chcem sa opytat ci prida na vykone pocitaca pridanie noveho 4gb modulu do dual channelu k HyperX Blu 4GB 1600MHz DDR3 Non ECC CL9 DIMM (pripadne ak mate nejake navrhy, aku ram dokupit k spominanej kingston) + otazka ci sa zvysi vykon integrovanej grafiky intel HD 2500 ked momentalne je na nej naviazanych 256mb a po kupe novej ramky planujem pridat na 1Gb. Vdaka za odpovede.
Spoiler: ukázať
- dexterav
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
Re: Novy RAM modul - pridanie ram integrovanej grafike
nie nezvýši
hd2500 je iba zobrazovadlo
hd2500 je iba zobrazovadlo
radsej namiesto tej RAM kupit nejaku graficku kartu z bazaru
este otazocka, odhliadnuc od vykonu integrovanej grafiky, zvysilo by pridanie noveho ram modulu do dual channelu celkovy vykon pocitaca ? Ak ano aku ram doporucujete dokupit k mojej sucasnej ram?
zapojenie do dual channel ma nizky vplyv na celkovy vykon, mozno tak 1%, kebyze robis memory benchmark, tak tam mozno uvidis rozdiel
najlepsie rovnaky modul, a ked nie, tak aspon s rovnakymi parametrami - pozeraj na frekvenciu a hodnotu CL
najlepsie rovnaky modul, a ked nie, tak aspon s rovnakymi parametrami - pozeraj na frekvenciu a hodnotu CL
este ma napadla jedna alternativa, kedze teraz mam pouzitelnych 3.68GB zo 4GB (256mb je dedikovanych grafike) nebude lepsie prejst zo 64bitoveho windowsu na 32bit, ktory je na ram menej narocny ?
V biose by sa malo dať priradiť viac RAM pre grafiku.Ak by si náhodou dokúpil ešte 4GB RAM , tak zase budeš meniť OS z 32 na 64bit.
Windows 32bit. nie je menej náročný na RAM len nevie využiť viacej ako necelých 4GB.
Windows 32bit. nie je menej náročný na RAM len nevie využiť viacej ako necelých 4GB.
neviem, ci HD 2500 vyuzije viac ako tych 256MB... to je len cisto zobrazovadlo, nie herna grafika
To áno , nech sa pozrie v biose.
v biose jej viem pridat max 1024MB
UPDATE: kupil som k svojej zostave dole HD7850ku 1GB ak by som teraz dokupil dalsi 4GB ram modul, zvysilo by to vykon pri hrani hier? Vdaka.
UPDATE: kupil som k svojej zostave dole HD7850ku 1GB ak by som teraz dokupil dalsi 4GB ram modul, zvysilo by to vykon pri hrani hier? Vdaka.
Pridaním ramky sa nezvyšuje rýchlosť (FPS teda ostávaju nezmené), len môže odstraniť dočítavanie-sekanie spôsobené jej nedostatkom.
AMD Ryzen R9 7950X3D PBO, Noctua NH-D15S [NA-HC4] chromax.black&white, GIGABYTE B650E AORUS ELITE X AX ICE, Patriot Viper Elite 5 64 GB KIT DDR5 @6200MHz CL30 White RGB, ASUS TUF RTX 4070Ti GAMING OC 12GB GDDR6X @3/23,5Ghz, NVMe SSD Samsung 990 PRO 1TB + Kingston A2000 1TB, SATA SSD Team Group CX2 1TB + Samsung 860 EVO 250GB, A4tech Bloody V7M HoleLess, Seasonic Focus Plus SSR-750FX Gold, Lian Li Lancool 215 White, 32" Samsung LE32B551 RED, Nintendo Switch V2 HWFLY Modchip OC CPU: 1020@1785Mhz, GPU: 768@921Mhz, RAM:@1600MHz