Caute, chcem kupit mechanicku klavesnicu ale neviem s akymi spinacmi, nikdy som mechaniku nemal
ktore spinace su zlaty stred medzi hranim a pisanim? zapacila sa mi tato https://www.alza.sk/func-kb-460-d227380 ... d=18853599
ma ale MX Blue, niekde som cital ze su to vraj spinace cisto na pisanie a na hranie niesu moc vhodne, o inych spinacoch som sa nedocital ake su ich vyhody, nevyhody, urcenie...
viete poradit?
Ake spinace Cherry MX
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ut 11. Aug, 2009, 22:29
Re: Ake spinace Cherry MX
Ja mám MX-Blue. Fantastické na písanie (klikanie, hlučné) Hrávam aj hry a je to v pohode. (nie som profík). Na písanie a hry sa odporúčajú MX-Brown. Najlepšie na hry sú MX-Red. (na písanie sa veľmi nehodia). Func KB-460 je fajn. Kašli na to, že má MX-Blue spínače. Neber ju jedine v tom prípade ak ti vadí hluk. (ja mám to klikanie rád).
https://mechanicalkeyboards.com/mechanical_switches.php
tu máš porovnanie - 10sekund na googli
najlepšie na obidve činnosti sú brown
tu máš porovnanie - 10sekund na googli
najlepšie na obidve činnosti sú brown
Spoiler: ukázať
Func KB-460 sa vyraba so spinacmi red, brown a blue ale neviem preco unas predajcovia predavaju iba verziu s mx blue
nikdy som mechaniku nemal a preto neviem ake hlucne su klavesy, ci by mi hluk pri mx blue vadil alebo nie, u kazdeho to moze byt individualne, niekomu moze vadit hluk mx blue, inemu nie, pozistujem si ci je moznost si niekde v mojom okoli nejake mechanicke klavesnice vyskusat, ak ma clovek moznost nieco vyskusat, hned je rozhodovanie jednoduchsie...
nikdy som mechaniku nemal a preto neviem ake hlucne su klavesy, ci by mi hluk pri mx blue vadil alebo nie, u kazdeho to moze byt individualne, niekomu moze vadit hluk mx blue, inemu nie, pozistujem si ci je moznost si niekde v mojom okoli nejake mechanicke klavesnice vyskusat, ak ma clovek moznost nieco vyskusat, hned je rozhodovanie jednoduchsie...
- dexterav
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
Mechanika je hlucna vzdy, len je rozdiel ako moc
Ja pouzivam iba red
Ja pouzivam iba red
Spoiler: ukázať
klavesnica mi dorazila, nakoniec som kupil Func KB-460 so spinacmi mx blue
su trochu hlucnejsie ako by som cakal ale na odporucanie Leona som to vyriesil pouzitim o-rings a hluk je podstatne mensi
klavesnica je skvela, perfektne sa na nej pise aj hra, je celkom tazka ale to svadci o jej kvalite (investicia na niekolko rokov) je to neporovnatelny rozdiel oproti membranovej klavesnici, rozdiel ako SSD vs. HDD
diky chlapci za rady
su trochu hlucnejsie ako by som cakal ale na odporucanie Leona som to vyriesil pouzitim o-rings a hluk je podstatne mensi
klavesnica je skvela, perfektne sa na nej pise aj hra, je celkom tazka ale to svadci o jej kvalite (investicia na niekolko rokov) je to neporovnatelny rozdiel oproti membranovej klavesnici, rozdiel ako SSD vs. HDD
diky chlapci za rady