Caute.
Potrebujem odzalohovat nejake data. Neriesim velkost externeho HDD, zakladna 500GB bude stacit, napajanie cez USB, cize 2,5".
Do notebooku to bude pripajane zatial cez USB 2.0. Ide mi v prvom rade o spolahlivost. Cena s ohladom na hore uvedene co najnizsia, to znamena cca 50 EUR. Alza, Datacom, Focus - Kosice.
WD: https://www.alza.sk/western-digital-2-5 ... d=58851850
Samsung: https://www.alza.sk/samsung-2-5-m3-port ... d=28851842
Verbatim: https://www.alza.sk/verbatim-2-5-store- ... d=58851850
alebo nieco ine? Dakujem.
Externy HDD
Externy HDD
CPU: Core i5 (3570K, soc.1155) 3.4GHz // MB: MSi H61MU-E35 (b3) // RAM: 2x4GB DDR3 Kingston HyperX Blu CL9 1333MHz // HDD: WD 1TB // GPU: Intel HD 3000 (Core i3) // PSU: Akasa 470W // CASE: Compucase 6A34 // LCD: Asus 24" TUF Gaming.
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 27. Jan, 2014, 21:38
Re: Externy HDD
http://datacomp.sk/verbatim-store-n-go- ... 52616.html
To máš eurové rozdieli medzi kapacitami, to je ten istý prípad napr. Seagate Barracuda 500GB 3,5" HDD stojí 50 € a 1TB 55 €.
To máš eurové rozdieli medzi kapacitami, to je ten istý prípad napr. Seagate Barracuda 500GB 3,5" HDD stojí 50 € a 1TB 55 €.
Kapacitu neries, pisal som ze 500GB staci. Chcem spolahlivost za najnizsiu cenu. Moja otazka je teda aku znacku? WD, Seagate, Samsung, Verbatim? Cital som ze Verbatimi maju vo vnutri elektroniku toshiba a tu si ludia nechvalia.
Kedze to ma byt zaloha dat potrebujem nieco spolahlive.
Kedze to ma byt zaloha dat potrebujem nieco spolahlive.
CPU: Core i5 (3570K, soc.1155) 3.4GHz // MB: MSi H61MU-E35 (b3) // RAM: 2x4GB DDR3 Kingston HyperX Blu CL9 1333MHz // HDD: WD 1TB // GPU: Intel HD 3000 (Core i3) // PSU: Akasa 470W // CASE: Compucase 6A34 // LCD: Asus 24" TUF Gaming.
- MaxPayne
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 09. Júl, 2009, 23:14
Spoiler: ukázať
Aj mne pride tebou spominany ako najlepsia volba. Otazka znie ako sa odpaja ked je v USB 2.0? Cital som recenzie na alze a ludia to tam trochu kritizuju, ze aj po softverovom odpojeni sa tocia platne.MaxPayne napísal:tento,sam ho mam ,spokojnost
https://www.alza.sk/western-digital-2-5 ... d=58851850
dalsi co si neda poradit... dobre ti tu chalan napisal ze kup si rovno najlacnejsi 1TB.
1. Externy hdd neni par dnova zalezitost. Ak budes v buducnosti potrebovat zalohu vacsiu a vojde sa ti na 1TB nebudes musiet nic kupovat.
2. Medzi 500, 750 a 1000GB je rozdiel ~ 5eur
3. keby si to chcel niekedy po par mesiacoch - roku predat, pretoze uz ti ani 500GB ani 1TB nestaci, tak už dnes ti po 500GB pes nestekne. Sme v dobe ked ludia maju haldy nezmyselnych fotiek, selfie, minutove video ma cez 1GB.
1. Externy hdd neni par dnova zalezitost. Ak budes v buducnosti potrebovat zalohu vacsiu a vojde sa ti na 1TB nebudes musiet nic kupovat.
2. Medzi 500, 750 a 1000GB je rozdiel ~ 5eur
3. keby si to chcel niekedy po par mesiacoch - roku predat, pretoze uz ti ani 500GB ani 1TB nestaci, tak už dnes ti po 500GB pes nestekne. Sme v dobe ked ludia maju haldy nezmyselnych fotiek, selfie, minutove video ma cez 1GB.
Spoiler: ukázať
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 27. Jan, 2014, 21:38
1. Seagate Slim Portable
2. TRANSCEND StoreJet 25M3
3. Western Digital 2.5" Elements Portable
4. Verbatim 2.5" Store 'n' Go
5. Toshiba Canvio BASICS
Tieto HDD majú dobrý pomer/výkon. Minulý týždeň som kupoval pre seba tiež externý disk, konkrétne Seagate Slim Portable, ale 1TB, čo stojí vyše 70 €. Je to vyššie nad rozpočet. Prešiel som X recenzií, porovnávačiek a dané modely, patria medzi to najlepšie. Viacero značiek, nieje u nás žiaľ dostupných, čo boli tiež zaujímavé. Zoradil, som, čo by som preferoval od poradia.
2. TRANSCEND StoreJet 25M3
3. Western Digital 2.5" Elements Portable
4. Verbatim 2.5" Store 'n' Go
5. Toshiba Canvio BASICS
Tieto HDD majú dobrý pomer/výkon. Minulý týždeň som kupoval pre seba tiež externý disk, konkrétne Seagate Slim Portable, ale 1TB, čo stojí vyše 70 €. Je to vyššie nad rozpočet. Prešiel som X recenzií, porovnávačiek a dané modely, patria medzi to najlepšie. Viacero značiek, nieje u nás žiaľ dostupných, čo boli tiež zaujímavé. Zoradil, som, čo by som preferoval od poradia.
Preferujem Western Digital. Zatial som nemal ziadne problemy.
CASE Unknown ZDROJ EVGA 500B MB GIGABYTE ?? CPU: i5 - 3570k Cooler: Box RAM Kingston 8GB /2x4GB/ DDR3 GPU Asus Strix GTX960 OC 2GB HDD SSD Samsung EVO 250GB , WD Green 2TB EARS /2x/ DVD-RW Samsung SH-223C Keyboard Logitech ?? Mouse Logitech MX1100 Slúchadlá Logitech G330 LCD ??
Dakujem za komenty k veci. Podla relevantnych prispevkov to vyzera tak ze s WD nic nepokazim.
Ahojte,
nechcem zakladať novú tému, tak píšem sem. Chcel by som sa spýtať, aké máte dlhodobé skúsenosti s ext. HDD od WD (Elements, My Passport, My Book atd), nakoľko mne už druhý HDD má problém po záruke, jeden už úplne odišiel ešte min. rok v lete, s dátami (WD Elements 1TB) a teraz mi blbne 2TB My Book, 2,5 ročny HDD, málo používaný, väčšinou na zálohovanie dát, pomaly ale stále klesá kondícia disku a čoraz viac vadných a slabých sektorov pribúda podľa HD Sentinel. Disk ešte funguje, snažím sa zálohovať dôležité veci na iny HDD.
Môže ešte takto fungovať dlho alebo sa pomaly pokazí? Čo myslíte?
V stolnom PC mám už 8 ročný WD a dodnes pracuje bez problému. Mám ešte jeden ext. HDD Samsung M3 Portable 2TB, zatiaľ spokojnosť, ale mám len cca rok.
Teraz neviem, ak sa mi pokazí My Book, aky ext. HDD si mám kúpiť. Chcem 2,5" 2TB, len neviem či mám ostať pri WD - napr. My Passport ultra/metal (disk vo vnútri asi blue?) alebo skúsiť Seagate, napr. Backup Plus (ale o Seagate čítam v posl dobe tiež že sa ich disky dosť kazia).
Aké máte skúsenosti? Ďakujem.
nechcem zakladať novú tému, tak píšem sem. Chcel by som sa spýtať, aké máte dlhodobé skúsenosti s ext. HDD od WD (Elements, My Passport, My Book atd), nakoľko mne už druhý HDD má problém po záruke, jeden už úplne odišiel ešte min. rok v lete, s dátami (WD Elements 1TB) a teraz mi blbne 2TB My Book, 2,5 ročny HDD, málo používaný, väčšinou na zálohovanie dát, pomaly ale stále klesá kondícia disku a čoraz viac vadných a slabých sektorov pribúda podľa HD Sentinel. Disk ešte funguje, snažím sa zálohovať dôležité veci na iny HDD.
Môže ešte takto fungovať dlho alebo sa pomaly pokazí? Čo myslíte?
V stolnom PC mám už 8 ročný WD a dodnes pracuje bez problému. Mám ešte jeden ext. HDD Samsung M3 Portable 2TB, zatiaľ spokojnosť, ale mám len cca rok.
Teraz neviem, ak sa mi pokazí My Book, aky ext. HDD si mám kúpiť. Chcem 2,5" 2TB, len neviem či mám ostať pri WD - napr. My Passport ultra/metal (disk vo vnútri asi blue?) alebo skúsiť Seagate, napr. Backup Plus (ale o Seagate čítam v posl dobe tiež že sa ich disky dosť kazia).
Aké máte skúsenosti? Ďakujem.