Slnecne okuliare z cinskeho obchodu

V tejto sekcii môžete debatovať skoro o všetkom ...
Používateľov profilový obrázok
pali987
Nový používateľ
Nový používateľ
Dátum registrácie: Po 12. Jan, 2009, 15:28

Slnecne okuliare z cinskeho obchodu

Príspevok od používateľa pali987 »

Ahojte, ma niekto skusenosti ? Ide mi hlavne o to ci to ma realne nejaky UV filter, nechcel by som po case oslepnut :D Doteraz som kupoval len zo znackovych obchodov, ale dnes som isiel okolo a nasiel som par peknych kuskov co mi celkom sadli.
CASE:Corsair 400C Carbide CPU: Core I5 4670K MB: Asrock z87 extreme 3 RAM: Kingstone Hyperx Savage ddr3 4x8gb SSD: Kingston SSDNow UV400 240GB PSU: Corsair HX850 OS: Windows 7 Ultimate 64 bit LCD: HP LP2275w
patro16
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Ne 12. Aug, 2007, 08:00

Re: Slnecne okuliare z cinskeho obchodu

Príspevok od používateľa patro16 »

v kazdej lepsej optike ti väcsinou zmeraju slnecne okuliare na uv zadarmo, takze vies na com si, ked nebudu mat uv mozes ich ist cinanovy vratit/reklamovat :laugh:
Spoiler: ukázať
CPU: Intel Core i7-4790K@4,5Ghz
Cooler: Noctua NH-D15 chromax.black+NT-H1
MB: MSI Z97 PC Mate
RAM: Kingston HyperX Fury Black 1866Mhz CL10 16GB kit
GPU: iGPU
SSD: Samsung 850 EVO 250GB
HDD: Seagate SV35 1TB 64MB cache+Cooler: SCYTHE SQD-1000 QUIET DRIVE
DVD: Lite-On iHAS124 (xbox 360 XGD3 ready)
PSU: Enermax Platimax 500W
Case: Corsair Vengeance C70 Military Green
+outtake: Noctua NF-A15 PWM + NF-S12A PWM, intake: 2x Noctua NF-S12A PWM
Monitor: AOC Q3279VWFD8 & HP ZDisplay Z27i
Periferie: Microsoft Sidewinder X4 SK, A4tech XL-750BK
Printer: HP LaserJet 1018
NB: ACER TravelMate 5760G >CPU: Intel Core i5-2520M, RAM: 2x4GB 1600MHz, GPU: HD3000 + Nvidia Optimus GT520M, HDD: WD Scorpio Blue 750GB 5400rpm, SSD: Intel 520 180GB
Mobile: Samsung Galaxy A52 5G
Car: KIA Ceed HB MY22 LUNAR
Jednoduska
Sponzor fóra silver
Sponzor fóra silver
Dátum registrácie: Po 19. Nov, 2012, 15:45

Príspevok od používateľa Jednoduska »

UV filter je pri okuliaroch najmenej, to je folia ktoru ma aj 3 eurovy rayban z dealexpresu :D
Problem pri takych okuliaroch je iny, skla su nekvalitne a mozu ti v podstate az uskodit pokial viem.

Sam so mal nejake raybany za 3 eura, kolega mal original za 300 a v ruke vyzerali dost podobne, ani rozdiel nezbadas. Ked si ich das na oci tak hned pochopis, je to jasne ze to nema cenu 300 ale neda sa to porovnat, na cinakoch ta nromalne boli hlava po nejakej dobe.
LtK
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Ut 09. Mar, 2004, 14:00

Príspevok od používateľa LtK »

Ja som chcel dioptricke slnecne okuliare na soferovanie...
Mi povedali: ak aj na von z auta, berte sklo, nie plast. Uz to sklo je dost velky filtrovac UV ziarenia.
V skleniku sa nikdy tak neopalis ako vonku, aj keby to sklo bolo cisty s***t
Na slnecnych okuliaroch je mozno este dolezite, ci slnko nesvieti zboku. Bo vtedy ani najlepsi UV filter nepomoze.

Ja som do auta pouzil moje stare okuliare, len nove boli skla (sklo + 70% tmava modra + reflexny filter).
Slnecne okuliare nezatracujem, ale vybrat si ram + sklo moze byt tiez volba...
i3570K, Asus Maximus V Formula, 4x8GB DDR3 1600MHz Crucial Ballistix Tactical, Nvidia GTX980, Samsung 850Pro 256GB + 7TB HDD, watercooled, Seasonic 1kW Platinum, LCD Philips 240PW
D3 battletag: LubikKiller#2504
quicky
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Št 12. Máj, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa quicky »

ja som mal uz 2x guess aj raybany... rozdiel oproti smejdom pocitis prvykrat ked ich das na oci :) ako bolo povedane hlavne sklo/plast, ale celkovo ma prestali oci boliet pri soferovani... nejdem sa bit do prs,ze su to top okuliare alebo skla,ale rozhodne je to oooobrovsky rozdiel oproti no name.. ak to chces koli ociam investuj kvalitne rozumne,ak to chces koli frajerine kup si cinana..

p.s. vsetky moje znackove skoncili pod niekoho ritou...takze ja som to s okuliarmi vzdal :wallbash: :furious:
pali987
Nový používateľ
Nový používateľ
Dátum registrácie: Po 12. Jan, 2009, 15:28

Príspevok od používateľa pali987 »

Takze dnes som do optiky odniesol okuliare za 5e nech sa mi na nich pozru :laugh:. Slecna v optike to zmerala a vysledok je taky, ze tam ten filter je a mozem ich kludne nosit. Je mi jasne ze tam bude nejaky rozdiel v kvalite sklicok oproti znackovym, ale na bezne nosenie alebo ako zalozne okuliare budu myslim ok. Na vysokohorsku turistiku a pod. mam samozrejme lepsie :-)
CASE:Corsair 400C Carbide CPU: Core I5 4670K MB: Asrock z87 extreme 3 RAM: Kingstone Hyperx Savage ddr3 4x8gb SSD: Kingston SSDNow UV400 240GB PSU: Corsair HX850 OS: Windows 7 Ultimate 64 bit LCD: HP LP2275w
quicky
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Št 12. Máj, 2005, 20:00

Príspevok od používateľa quicky »

tal filter mas aj na okuliaroch za 2eura:) ale ako zalozne okeej
warrior606
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Ut 20. Aug, 2013, 17:55

Príspevok od používateľa warrior606 »

Ani ako zalozne. Mam znackove uz vyse 10 rokov a kym boli pokazene ( vypadla skrutka ) tak to bolo utrpenie aj v 50e inych znackovych okuliaroch. Jednoducho kvalitne okuliare pre ochranu oci su zaklad aj pri soferovani pretoze ozaj kvalitne ti slnko stmavia a tien rozjasnia takze ovela menej namahas oci.
Jednoduska
Sponzor fóra silver
Sponzor fóra silver
Dátum registrácie: Po 19. Nov, 2012, 15:45

Príspevok od používateľa Jednoduska »

tak tak, ono nejde o to ci stacia ale ci prave oci su miestom na ktorom chces setrit.

Akurat som dnes pozeral ze moje by potrebovali refresh, maju asi 3 roky stali nieco pod 80 eur a to beriem ako taky dobry standard. je mi tich peniazkov luto no setrim inde, kde to moje zdravie neboli :).

Oci su oddychnute ked si tie okuliare dam dole, nie naopak.

Návrat na "Debata o všetkom"