So znackou Asus som spokojny, preto som zacal najprv hladat v ich radoch a logicky som sa teda obzeral po Zenbooku Pro UX501VW. Oslovila ma hlavne tato konfiguracia pretoze nechcem dotykovy displej a uplne sa uspkojim s FHD. Co je pre mna dolezite je aspon 256 GB SSD pretoze momentalne mam 2x 256 GB SSD a prirodzene sa nechcem vracat spat. Ako som pisal, od noveho notebooku chcem vacsi vykon pretoze na nom budem hrat stredne narocne hry, upravovat videa a kazdy den na nom pracovat. Jednou z mojich zakladnych poziadaviek je HDMI port a aspon 2-3 usb porty. Zaroven vsak chcem aby ostal ako tak prenosny teda rozmery a hmotnost su pre mna tiez dolezitym faktorom rovnako vydrz baterie.
Mojim hlavnym problemom so Zenbookom Pro vsak je identicky dizajn s mojim terajsim Zenbookom. Niekomu sa moze zdat ich dizajn premiovy, luxusny no verte mi, po 4 rokoch vam to uz take nepride. V podstate by som si kupoval identicky notebook akurat tucnejsi, vacsi ale teda ovela vykonejsi. Ak by bol v modrom alebo ciernom prevedeni, hned by som ho bral ale "to iste" si znova kupovat nechcem.
Moje dalsie patranie ma samozrejme priviedlo k DELL XPS 15-9550. Najviac ma oslovila tato konfiguracia a ako najvacsie plus vnimam to, ze je lahsi a mensi ako Zenbook Pro. Samozrejme tam je vyssia cena, no inak rovnako ako Zenbook Pro splna vsetky moje poziadavky. Ak by som sa nakoniec rozhodol pre neho, v podstate by som si kupoval iba o nieco vacsi a tazsi notebook ako mam teraz s podstatne vacsim vykonom a to je presne to co chcem.
Pred tym, ako sa pre neho definitivne rozhodnem by som sa vsak rad poobzeral po nejakych alternativach. Ponuka sa samozrejme 15 palcovy Macbook Pro no moja osobna preferencia je Windows. Okrem Zenbooku Pro a Macbooku Pro som zatial nenasiel ziadne alternativy, ktore by vyhovovali mojim poziadavkam a preto by som vas rad poprosil o radu.

Budem samozrejme velmi rad ak napisate svoje skusenosti s najnovsimi Dell XPS ci uz 13 alebo 15 ak nejake mate. Zaujimala by ma hlavne vydrz baterie v podobnej konfiguracii o aku mam ja zaujem. Vopred dakujem za pomoc s vyberom mojho dalsieho kazdodenneho partaka