bratranec doniesol pokazeny PC ... nesiel ani zapnut tak som skusil iny zdroj ajtak nic ... zdroj z jeho PC bol vsak OK lebo mne pc startoval tak som objednal novy CPU aj s MB kedze 1156 uz MB som nezohnal ... prislo vsetko OK namontoval som a ... PC svieti huci kruti sa ale ani zapana nejde obraz ... (grafiku som skusal je OK)
MB je GIGABYTE H110M-DS2 DDR3 a CPU Intel Celeron G3900 ... na integrovanej grafike som to skusal s nim som aj preinstaloval windows (nebolo to jednoduche niekolko resetov a asi 10 min sa spustal) ... tak ako tak to islo aj po resetovani nabiehal ... dal som tam GK zapojil a s nou ma akesi vacsie problemy ... aj ked uz mi nastartoval aj s nou ... tiez po X razoch pokusoch resetoch atd... ale aj mi spravelo ze nabehlo BIOS logo a hned ho resetlo ... nerozumiem vobec co moze byt problem... ja to tipujem na tu dosku zidacku ... cosi tam bude s biosom alebo co ... viete mi poradit? som fakt uz bezradny 2 dni to riesim Dik
SURNE pomoc
Re: SURNE pomoc
UPDATE: skusil som flashnut bios na najnovsi ... zdroj mam prepojeny z ineho pc ... ked je pc vypnuty... podrzim POWER kym sa PC zapne a hned vypne ... pustim tlacidlo ... potom ide PC spustit ... ked ale vypnem zasa PC a chcem ho zapnut tak zas nenabehne musim opat drzat power kym sa zapne vypne a potom zapnut ... restart funguje normalne ... WTF zeby bios 1 bol poskodeny? alebo co ... som v prdeli
- shiro
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
otestuj ramky.
nemas co riesit instalaciu OS, ked ta vec ma problem sa normalne zapnut a bezat bez OS, len v biose. nemozes ist na dalsi stupen (instalacia OS) pokial nemas vyriesene predosle.
overil si si pred kupou ze ta nova doska podporuje tvoj cpu? ak to je doska z bazaru, cakaj problemy aj pre toto.
nemas co riesit instalaciu OS, ked ta vec ma problem sa normalne zapnut a bezat bez OS, len v biose. nemozes ist na dalsi stupen (instalacia OS) pokial nemas vyriesene predosle.
overil si si pred kupou ze ta nova doska podporuje tvoj cpu? ak to je doska z bazaru, cakaj problemy aj pre toto.
Ryzen 7 3700X | SilentiumPC Fera 3 | Asrock X570M Pro4 | Kingston FURY 32GB DDR4 3600 MHz CL18 Beast Black | Gainward RTX4060 Ti Pegasus 8GB | Samsung 970evo Plus 250GB NVMe | Corsair MP510 1TB NVMe | Samsung 980 Pro 2TB NVMe | Corsair RM550x | 32" Samsung ViewFinity S60UA | 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
Xiaomi 14T 256GB
Xiaomi 14T 256GB
obe som kupoval vcera v alze... ramky su OK ... voltage tam bola 1,3V dal som na 1,65V ako maju ramky napisane ... a vyzera ze startuje vsetko OKA ... AVSAK som na grafike od MB ... ked tam dam GK tak nenabehne obraz zasa je len cierno ...
- shiro
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
ked tam strcis tu grafiku, nabootuje to vobec? samozrejme stale budes na integraci, aby si videl obraz, malo by to ist. v biose byva na toto nastavenie, ktoru GK uprednostnovat.
pripadne s nou skus zakyvat v pcie slote, precisti kontakty. pisal si ze inde ide, takze by mala aj tu....co je to za GK?
ak je nejaka stara a vycerpas vsetky moznosti, tak krajna moznost by bola, ze si proste s doskou nerozumie.
pripadne s nou skus zakyvat v pcie slote, precisti kontakty. pisal si ze inde ide, takze by mala aj tu....co je to za GK?
ak je nejaka stara a vycerpas vsetky moznosti, tak krajna moznost by bola, ze si proste s doskou nerozumie.
Ryzen 7 3700X | SilentiumPC Fera 3 | Asrock X570M Pro4 | Kingston FURY 32GB DDR4 3600 MHz CL18 Beast Black | Gainward RTX4060 Ti Pegasus 8GB | Samsung 970evo Plus 250GB NVMe | Corsair MP510 1TB NVMe | Samsung 980 Pro 2TB NVMe | Corsair RM550x | 32" Samsung ViewFinity S60UA | 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
Xiaomi 14T 256GB
Xiaomi 14T 256GB
-
- Moderátor
- Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
1.65V RAM. Na Skylake. No to si kupil blbost s prepacenim. Pre Skylake jedine DDR3L (1.35V). Pripadne maximalne 1.5V ak si velmi, velmi veris a samozrejme so znizenym taktom. 1.65V jedine ak si chces odpalit pamatovy radic.
Asus GTS 460 ... konektor je cisty vsak je nova aj na GK ... PC ked zapnem na integrovanej tak normalne nabehne POST a PC funguje ... nefunguje jedine na tej GTS kedy nevypise nic je cierna obrazovka .... meral som 6 pin a 12V tam je ...
UPDATE skusal som VGA kabel dat do tej grafiky a cez nu obraz ide ale HDMI a DVI nie ... wtf
nainstaloval som driver grafiky a vsetko OK ... je to mozne?