Stahovanie Legálne Nelegálne 2016
Stahovanie Legálne Nelegálne 2016
Čaute už som dlho nepočul/nečítal o sťahovaní a už keď niečo nájdem tak na každom webe píšu niečo iné.
Ako je to teda v Roku 2016 je legálne pre vlastnú potrebu alebo už ani pre vlastnú potrebu.Neviete o nejakom súdnom prípade
Ďakujem za Odpovede
Ako je to teda v Roku 2016 je legálne pre vlastnú potrebu alebo už ani pre vlastnú potrebu.Neviete o nejakom súdnom prípade
Ďakujem za Odpovede
- Leon
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 05. Dec, 2007, 08:00
Re: Stahovanie Legálne Nelegálne 2016
Od nového roka je zakázané sťahovať aj pre vlastnú potrebu zo všetkých zdrojov.
Do konca roka 2015 to bolo tak, že z torrentov to bolo zakázané a z direct linkov (ulozto, a podobne) sa dalo sťahovať pre vlastnú potrebu.
Do konca roka 2015 to bolo tak, že z torrentov to bolo zakázané a z direct linkov (ulozto, a podobne) sa dalo sťahovať pre vlastnú potrebu.
.
- Chris
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 13. Jan, 2006, 02:00
uz bol za to na SK niekto potrestany ?
Master of PaloAlto NGFWs, Cisco ASAs
neviem o tom
No no je dosť smutné.Dnes v schránke papierik(ten žltý) zo súdu tak dúfam že ma nečapli
- Leon
- Pokročilý používateľ
Tak aj keď, určite sa nepochválil 99 percent vyšetrovania sa sústredí hlavne na veľkých uploaderov.Chris napísal:uz bol za to na SK niekto potrestany ?
.
No buď zaplatil pokutu alebo 1-3 roky väzeniaChris napísal:uz bol za to na SK niekto potrestany ?
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16
papierik zo sudu bude nieco ine ako stahovanie - tomu by predchadzalo zopar inych krokov. A vedel by si o tom ze mas problem.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
Dal som nepriamu otázku na môj problém.Ďakujem že si mi priamo odpovedalmp3turbo napísal:papierik zo sudu bude nieco ine ako stahovanie - tomu by predchadzalo zopar inych krokov. A vedel by si o tom ze mas problem.
- mirjak
- Používateľ
- Dátum registrácie: Št 16. Nov, 2006, 02:00
to by si dostal modry papierik... do vlastnych ruk
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 27. Apr, 2011, 11:16
mimochodom, stahovanie "pre vlastnu potrebu" nikdy nebolo legalne. Akykolvek obsah. Program, hra, film, proste nic.
To by bola aka parada viete co, ja nie som firma, mam to pre vlastnu potrebu, mozete mi fukat. Kdeze. Takto to nikdy nefungovalo.
To by bola aka parada viete co, ja nie som firma, mam to pre vlastnu potrebu, mozete mi fukat. Kdeze. Takto to nikdy nefungovalo.
Som matematik... Vzrusuju ma cisla, napriklad 8300 na otackomeri alebo 2,15 baru z kompresora a este aj 1-12-5-8-3-10-6-7-2-11-4-9.
- Leon
- Pokročilý používateľ
Ale fungovalo. Z direct linkov si si mohol sťahovať. Šak to začiatkom roka dokonca ešte aj zakázali.
.
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 12. Máj, 2005, 20:00
ono to bolo trosku inak / je ...
pointa toho preco stahovanie z direct linkov ako uloz to a podobne bola svojim sposobom "legalna" je ta, ze nesiris dalej nelegalny softwar, kdezto pri torente chcene/nechcene subezne uploadujes udaje ... pri direkte si len konecna osoba co subor stiahne, pri torente si sucastou uploadu/siete, cize siris dalej...
ako je to cele na hlavu,zvlast ked "poskytovatelia" netu maju vsetko odsledovane...
myslim,ze este neni rozhodovacia prax tak ako v pripade pouzitia tel. zaznamov hovorov PZ... kedy v podstate PZ napisal doziadanie operatorovi a ten poskytol zaznamy spatne (ktore ukladali polohu uzivatela,komu kedy kde volal, dlzku trvania atd --- policajti si na zaklade tohto robili doslova mapu kade kedy kto chodil a s kym komunikoval - riesil som to pri jednej velkej danovej kauze, sialenstvo), kedy najvyssi sud SR skonstatoval,ze uvedene konanie a taketo zabezpecenie dokazov este pred zacatim TS/resp pred vznesenim obvinenia neni v sulade s ustavou a bla bla... je to tema na dlho... ale uvidime ako sa prax vyvinie v tejto oblasti,zatial som sa nestretol s tym,ze by niekto bol za toto stihany ...a druha vec je,ze pri takychto malych sadzbach prvotrestanec malokedy dostane hned "Basu", tj skonci s podmienkou plus nahradu skody a pod.
pointa toho preco stahovanie z direct linkov ako uloz to a podobne bola svojim sposobom "legalna" je ta, ze nesiris dalej nelegalny softwar, kdezto pri torente chcene/nechcene subezne uploadujes udaje ... pri direkte si len konecna osoba co subor stiahne, pri torente si sucastou uploadu/siete, cize siris dalej...
ako je to cele na hlavu,zvlast ked "poskytovatelia" netu maju vsetko odsledovane...
myslim,ze este neni rozhodovacia prax tak ako v pripade pouzitia tel. zaznamov hovorov PZ... kedy v podstate PZ napisal doziadanie operatorovi a ten poskytol zaznamy spatne (ktore ukladali polohu uzivatela,komu kedy kde volal, dlzku trvania atd --- policajti si na zaklade tohto robili doslova mapu kade kedy kto chodil a s kym komunikoval - riesil som to pri jednej velkej danovej kauze, sialenstvo), kedy najvyssi sud SR skonstatoval,ze uvedene konanie a taketo zabezpecenie dokazov este pred zacatim TS/resp pred vznesenim obvinenia neni v sulade s ustavou a bla bla... je to tema na dlho... ale uvidime ako sa prax vyvinie v tejto oblasti,zatial som sa nestretol s tym,ze by niekto bol za toto stihany ...a druha vec je,ze pri takychto malych sadzbach prvotrestanec malokedy dostane hned "Basu", tj skonci s podmienkou plus nahradu skody a pod.
Naposledy upravil/-a quicky v Ne 07. Aug, 2016, 11:25, upravené celkom 2 krát.
Náhrada škody......23 000 eurquicky napísal:ono to bolo trosku inak / je ...
myslim,ze este neni rozhodovacia prax tak ako v pripade pouzitia tel. zaznamov hovorov PZ... kedy v podstate PZ napisal doziadanie operatorovi a ten v podstate poskytol zaznamy spatne, kedy najvyssi sud SR skonstatoval,ze uvedene konanie a taketo zabezpecenie dokazov este pred zacatim TS/resp pred vznesenim obvinenia neni v sulade s ustavou a bla bla... je to tema na dlho... ale uvidime ako sa prax vyvinie v tejto oblasti,zatial som sa nestretol s tym,ze by niekto bol za toto stihany ...a druha vec je,ze pri takychto malych sadzbach prvotrestanec malokedy dostane hned "Basu", tj skonci s podmienkou plus nahradu skody a pod.
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 12. Máj, 2005, 20:00
tracer to je sice velmi fajn ale vies mi povedat, titulom coho bola skoda vycislena na taku velku sumu ? skutocne by to bolo zaujimave dokazovanie o urceni vysky skody, ktora poskodenemu vznikla, ak sa bavime o jednotlivcoch a napr nejaky film - dva.. znalec by mal co robit
skutocne sa bavme o jednotlivcoch a nie skupinach a ludoch co stahuju /sharuju/ a maju z toho biznis ...
skutocne sa bavme o jednotlivcoch a nie skupinach a ludoch co stahuju /sharuju/ a maju z toho biznis ...