no takze mam cpu v podpise a trosku problem s box chladenim
izba 30-32°C
CPU idle 33-34°C
CPU burn 42-44°C speedfan, 46°C coretemp (TCaseMax 53°c :-& TDP 32,4W)
na takze by som potreboval nieco vykonne
na hluku skoro vobec nezalezi
noctua/ninja/big typhoon alebo neco take mi poradte s cim mate dobre skusenosti
dik moc
noo neviem jak u vas ale v KE pred burkou vcera bolo 32°C 8)
no lenze sa mi to zda ako tyranie CPU ked je len cca 7°C od TCaseMax a to netaktujem
trapi ma trochu zivotnost lebo to CPU by malo vydrzat na kancl pracu
inak taze typhoon aj na OC bude stacit?
jj bude... ale za tie kese by som si uz kupil radsej nieco ine... taka noctua U12 by nebola zla... sice stoji o trosku vyse, ale je to jeden z best chladicov...
no hej lenze recka na svet HW bola ze noctua UHN12 ma vykon ako big typhoon ale vyssiu cenu
a na pretaktovanie.sk zasa ze ked sa da lepsi fan tak aj ninja ma vykon ako noctua UH12
no radte
Ak ti nezalezi na hluku, tak si nechaj originalny chladic. Nemienis ani taktovat, tak len zbytocne vyhodis peniaze na lepsi. Tie teploty su uplne normalne a co sa tyka zivotnosti, s tym sa netrap, je to standartna teplota. A ta sa po lete znizi.
Aj u mna je 31 stupnov... :twisted:
Inak zapni si Cool&Quiet, znizi sa ti spotreba a teplota, pokial budes robit kancelarsku robotu.
no takze tak
mne sa paci big typhoon
CPUcku sa pasi noctua
penazenke sa paci BOX :roll:
hluk mi nevadi, nic nebude mat snad viac ako TT A2029 pri 3500RPM (podla vyrobcu 44dbA 8) )
noo taktovat sa bude to je jasne 8) ale este nejako nepotrebujem vacsi vykon a DVDcka bezne neripujem
no lenze to neni ako u vas ze CPU posles za 4 mesiace prec
teraz by to malo byt na obcasne hry typu mafia a pod. a dalej len na programovanie a kancl praca
C&Q mam samo zapnute
takze sa pozrem po dakej bazarovej ninji/noctue (kua jak sa to sklonuje) alebo pockam kym pride scythe infinity a dalsie veci a tie starsie zlacneju
erik napísal:tak si kup AC Freezer64PRO, stoji 762 sk, za tie prachy najlepsia kupa, aj OC s nim pekne dosiahnes (ja ho mam tiez)
no lenze dat za freezera cca 750 vs. kupit daku ninju za cca (teraz tipujem ale asi daku bazarovu ) za cca 500-750 a k tomu fan myslim ze bude mat lepsi vykon
aj ked na druhu stranu bazarovy freezer by miesto na chipset mohol ist aj na CPU s nizsou cenou
OK takze tak
ten hlucny huciaci 7cm fan vobec nepocujem (vazne nesom hluchy ale mam TT 8) )
no ja si pozrem lebo to vyzera podla recenzie na pretaktovanie.sk ze noctua=ninja+trochu lepsi fan
kazdopadne dufam ze horucavy koncia a cez zimu problem nebude takze to par mesiacov pocka a potom podla mna noctua chladice sa budu predavat lebo bude infinity