Nazdar, stal sa mi tento problém a neviem si poradiť.
Presťahoval som sa do staršieho bytu, kde su ešte staré ističe, ktoré mi sem tam vyhodí. To sa stalo ked som mal zapnutý PC, tak som to znova nahodil, zapol PC a v tom mi ich vyhodilo znova a vyplo všetky spotrebiče v izbe. Po tom ako som to nahodil znova naspäť, som zapol PC, normálne všetko naskočilo, začalo načitať Windows logo, hneď som si všimol, že to trva akosi dlho keďže mám Win na SSD a po asi minute mi veľmi rýchlo ukázalo bluescreen a reštartoval sa PC... Normalne sa dostanem aj do biosu, ale nevidím tam žiadne chyby...
Kde by mohol byt problém?
Dik za odpovede.
Po vypade elektriny PC nechce bootnuť
- shiro
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
Re: Po vypade elektriny PC nechce bootnuť
kvoli necakanemu vyp/zap sa daco posahalo, najskor data na ssd, alebo nejaky iny sw ci hw problem v pc.
to mas napisane prave v tom bsod, zorazenie ktoreho microsoft hodne blbo nastavuje takto, ze ho vidis pol sekundy a hned restart.
to mas napisane prave v tom bsod, zorazenie ktoreho microsoft hodne blbo nastavuje takto, ze ho vidis pol sekundy a hned restart.
Ryzen 7 3700X | SilentiumPC Fera 3 | Asrock X570M Pro4 | Patriot Viper 4 Blackout 16GB DDR4-3600 CL17 | Gainward RTX4060 Ti Pegasus 8GB | Samsung 970evo Plus 250GB NVMe | Corsair MP510 1TB NVMe | Samsung 980 Pro 2TB NVMe | Corsair RM550x | 32" Samsung ViewFinity S60UA | 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
No vsak to, ten bsod blikne tak na pol sekundy.
Skusil som bsod zachytiť z videa
- shiro
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
podla bsod najskor spadnuta particia na disku.
nabootuj tam live linux a pozri sa v akom stave je ssd, ci tam nieje RAW particia miesto NTFS.
nabootuj tam live linux a pozri sa v akom stave je ssd, ci tam nieje RAW particia miesto NTFS.
Ryzen 7 3700X | SilentiumPC Fera 3 | Asrock X570M Pro4 | Patriot Viper 4 Blackout 16GB DDR4-3600 CL17 | Gainward RTX4060 Ti Pegasus 8GB | Samsung 970evo Plus 250GB NVMe | Corsair MP510 1TB NVMe | Samsung 980 Pro 2TB NVMe | Corsair RM550x | 32" Samsung ViewFinity S60UA | 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
Najskôr to bude len poškodená vyhradená systémová oblasť a pod, ale pri nekvalitnom zdroji alebo zhode udalostí mohlo dôjsť aj k fyzickému poškodeniu disku, treba to skontrolovať.
A ako to skontrolujem? Resp napravim?
Buď kontaktuješ niekoho skúseného, alebo:
1,) Nabootuješ Hiren´s boot alebo akékoľvek iné Live CD a diagnostikuješ
2,) Pripojíš disk do iného PC a diagnostikuješ
1,) Nabootuješ Hiren´s boot alebo akékoľvek iné Live CD a diagnostikuješ
2,) Pripojíš disk do iného PC a diagnostikuješ