Mobil do 250 €
Mobil do 250 €
Zdravím všetkých chcel by som sa poradiť pri kúpe nového smartfonu do 250 € :ˇ) Chcem aby išiel plynule bez závažných lagov , pozeral som aj mobili od výrobcu xiaomi kontkrétne redmi note 4 len neviem či by som neurobil chybu lebo keď ho kúpim z sk je vačsinou v ceštine s global rom síce dá sa tam dať cz/sk rom ale dáko sa mi do nového mobilu nechce veľmi montovať a pritom to vobec neni ani jednoduché .
- rix_o
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 24. Jan, 2011, 14:36
Re: Mobil do 250 €
ja mam moto G4+, tak som sa nu, alebo aspon na zvazenie, zalezi co od neho ocakavas prioritne
Spoiler: ukázať
Kupovali sme Xiaomi redmi 3S od O2 za 170e - a ten bol v pohode v slovencine komplet...
Ahojte, ak sa pripojim co poviete na Huawei P9 Lite alebo Lenovo K5 Note. Tiez planujem nejaky SF a priklanam sa ku Lenovu.
Nexus 5X jasna volba podla mna, ak si vies priplatit cca 20eur k tym 250. Rychly system, aktualizacie hned, super fotak.
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ne 18. Jan, 2015, 09:43
xiaomi redmi 3 pro / 3s alebo 4 su vsetky v slovencine
Všetko o materiáloch
MB: MSI Z97 Gaming 5, CPU: i7 4970K,GPU:Nvidia gtx750ti, RAM: Kingston Hyper X Savage 1600 Mhz, Cooler: NOCTUA NH-U12P SE2, HDD: Crucial Mx100, BEDŇA: NZXT SOURCE 340 Midi-Tower, ZDROJ: Seasonic S12G, RT 80+ Gold Monitor: Dell H2214Hb, OS:Ubuntu 14.04
MB: MSI Z97 Gaming 5, CPU: i7 4970K,GPU:Nvidia gtx750ti, RAM: Kingston Hyper X Savage 1600 Mhz, Cooler: NOCTUA NH-U12P SE2, HDD: Crucial Mx100, BEDŇA: NZXT SOURCE 340 Midi-Tower, ZDROJ: Seasonic S12G, RT 80+ Gold Monitor: Dell H2214Hb, OS:Ubuntu 14.04
- mArtinko5MB
- Používateľ
- Dátum registrácie: St 04. Jan, 2012, 23:32
Ani nesranduj, ten mobil je z konca roka 2015 ...mirexx napísal:Nexus 5X jasna volba podla mna, ak si vies priplatit cca 20eur k tym 250. Rychly system, aktualizacie hned, super fotak.
Osobne by som siel do meizu m3 note/ xiaomi (odnoze m3 note, nevyznam sa v ich oznaceniach). Sam mam m1 note, znami minimalne 4 maju odnoze a vsetci su max spokojni. Navyse tie fony vyjdu do 200 eur
It might make sense just to get some in case it catches on. If enough people think the same way, that becomes a self fulfilling prophecy.
- Satoshi Nakamoto
- Satoshi Nakamoto
neviem o tom, ze by trh zaznamenaval take technologicke skoky za posledne obdobie aby malo vadit, ze ten telefon je z konca 2015 :] ale to je asi vec preferencii, sam mam stale Nexus 5 a nevymenil by som ho za ziaden iny.
Srandujes asi ty. To vazne chces Nexus 5X porovnavat s odpadovym Meizu a ich UI pre kryplov? Ani hardverovo sa ta sracka M3 Note nechyta na 5X. Mediatek (LOL) vs Snapdragon 808, co bol este nedavno top chipset, plna podpora nasich LTE, top fotak, instatne updaty od Googlu, silna podpora na xda, rychlejsi fingerprint, USB-C, kvalitnejsi zobrazovac .. treba pokracovat?mArtinko5MB napísal:Ani nesranduj, ten mobil je z konca roka 2015 ...mirexx napísal:Nexus 5X jasna volba podla mna, ak si vies priplatit cca 20eur k tym 250. Rychly system, aktualizacie hned, super fotak.
Osobne by som siel do meizu m3 note/ xiaomi (odnoze m3 note, nevyznam sa v ich oznaceniach). Sam mam m1 note, znami minimalne 4 maju odnoze a vsetci su max spokojni. Navyse tie fony vyjdu do 200 eur
Clovek by povedal ze ludia tu budu radit lepsie ako pod prispevkami mojandroid na FB. Akoze fakt, snazit sa porovnavat nejake trapne 150 eurove Meizu s opadovym fotakom, otrasnym UI s neaktualnym androidom, mediatek chipsetom s Nexusom 5X
Urcite ber Nexus..
- mArtinko5MB
- Používateľ
- Dátum registrácie: St 04. Jan, 2012, 23:32
Nikdy si to nemal a je to sracka Dobre, ty si kup 5X, ale nerad to ostatnym. Pri dnesnych HW vo fonoch ten Tvoj Snapdragon vykon oproti Mediatek nespozorujes a ak budes tvrdit nieco ine, tak k tomu nemam co dodat Ja by som rozhodne nekupoval fon starsi ako rok, nech to je aj nexus 10X
Nie netreba pokracovat:) Ze ho mas ty je fajn, aj to ze si spokojny - sme len radi. Nemusi ho mat teraz kazdy len preto, lebo to je NEXUS Aj ja som mal nexus(starsi model kedysi davno), viem co su zac, tak tu netreba silou mocou tlacit nieco co uz je proste stare.
LTE Ti je na slovensku na dve veci, mam ho a keby som mohol, tak prejdem spat na 3GMani napísal:plna podpora nasich LTE.
Nevidim nikde, ze by to pan pisal ako podmienku - tym padom mu staci to co je v ostatnychMani napísal:top fotak.
sam pisal, ze sa do toho montovat nechce, skrtni si to sam edit: este aby som nezabudol, Google oficialne podporuje kazdy nexus iba 3 roky / 18 mesiacov a 5x konci support (oficialny!) tento rokMani napísal:instatne updaty od Googlu, silna podpora na xda.
seriously ???Mani napísal:rychlejsi fingerprint, USB-C
Nevidim tiez podmienku, na super-truper display obycajny LCD staci bohateMani napísal:kvalitnejsi zobrazovac ..
Nie netreba pokracovat:) Ze ho mas ty je fajn, aj to ze si spokojny - sme len radi. Nemusi ho mat teraz kazdy len preto, lebo to je NEXUS Aj ja som mal nexus(starsi model kedysi davno), viem co su zac, tak tu netreba silou mocou tlacit nieco co uz je proste stare.
It might make sense just to get some in case it catches on. If enough people think the same way, that becomes a self fulfilling prophecy.
- Satoshi Nakamoto
- Satoshi Nakamoto
LTE ti je na Slovensku na dve veci? Lol? Prejdes spät na 3G? To co tu pustas za spiatocnicke bludy? Osobne mam skusenost ze v kopu oblastiach kde bolo kedysi len E a nebolo tam 3G je momentalne krasne pokryte LTE cez 800 pasmo.
3 roky / 18 mesiacov? Google oficialne telefony podporuje 2 roky, a myslim ze je to stale lepsie ako Meizu ktore horko tazko dostane vobec dalsiu verziu androidu. O stabilnosti buildov od Googlu a odpadovej cinskej nadstavby sa snad bavit nebudeme. A neverim ze 5x/6P nedostanu oficialne minimalne plnu podporu buducej verzie Androidu. Nehovoriac o tom ze ostat bez updatov na Nexuse s cistym androidom je mnoho lepsie ako ostat bez podpory s nejakym Meizu bez security patchov, s x bugmi a starou verziou Androidu. Ked sa vobec ten Meizu docka Nougata co USB-C, fastcharging je v dnesnej dobe vyhoda. Fotak ako podmienku sice neuviedol, ale naco kupovat ten cinsky blud ked ma hranicu do 250€ a vojde sa mu tam ovela lepsi Nexus? Kupovat odpad s mediatek chipsetom ktory sa hrubym vykonom, ovladacmi ani GPU nedotahuje na 808?
Nexus 5X mu rozpocet nepresahuje a je to najlepsia volba v tejto cenovej hladine. Takze fakt nevidim dovod preco mu radit o mnoho horsi telefon? Ja osobne Nexus nemam, len sa mu snazim triezvo poradit do najlepsi telefon v cenovej hladine do 250€. Chapem ze ked mas Meizu tak sa snazis sam pred sebou kupu obhajit, ale naco kupovat ten low-end ked za pomerne nizky priplatok (stale v jeho budgete) ma telefon OVELA lepsi?
edit: a k "veku"? Naco to ako riesis ked ten Meizu je vybaveny chipsetom z roku 2014, vyrobny proces 28nm a je omnoho slabsi ako 808?
3 roky / 18 mesiacov? Google oficialne telefony podporuje 2 roky, a myslim ze je to stale lepsie ako Meizu ktore horko tazko dostane vobec dalsiu verziu androidu. O stabilnosti buildov od Googlu a odpadovej cinskej nadstavby sa snad bavit nebudeme. A neverim ze 5x/6P nedostanu oficialne minimalne plnu podporu buducej verzie Androidu. Nehovoriac o tom ze ostat bez updatov na Nexuse s cistym androidom je mnoho lepsie ako ostat bez podpory s nejakym Meizu bez security patchov, s x bugmi a starou verziou Androidu. Ked sa vobec ten Meizu docka Nougata co USB-C, fastcharging je v dnesnej dobe vyhoda. Fotak ako podmienku sice neuviedol, ale naco kupovat ten cinsky blud ked ma hranicu do 250€ a vojde sa mu tam ovela lepsi Nexus? Kupovat odpad s mediatek chipsetom ktory sa hrubym vykonom, ovladacmi ani GPU nedotahuje na 808?
Nexus 5X mu rozpocet nepresahuje a je to najlepsia volba v tejto cenovej hladine. Takze fakt nevidim dovod preco mu radit o mnoho horsi telefon? Ja osobne Nexus nemam, len sa mu snazim triezvo poradit do najlepsi telefon v cenovej hladine do 250€. Chapem ze ked mas Meizu tak sa snazis sam pred sebou kupu obhajit, ale naco kupovat ten low-end ked za pomerne nizky priplatok (stale v jeho budgete) ma telefon OVELA lepsi?
edit: a k "veku"? Naco to ako riesis ked ten Meizu je vybaveny chipsetom z roku 2014, vyrobny proces 28nm a je omnoho slabsi ako 808?
Naposledy upravil/-a Mani v St 18. Jan, 2017, 19:56, upravené celkom 1 krát.
-
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 28. Feb, 2011, 11:49
lebo nie je ovela lepsi.
ad. LTE mas asi aj pravdu minimalne u O2, v tatrach kde ma telekom ledva edge tak O2 si dava LTE
ad. nadstavby sa nejdem vyjadrovat kazdemu sedi nieco ine... ked uz mozno tak uz je cisty android po tych rokoch odkukavania veci od nadstavieb aj pouzitelny, ze ano
ad. LTE mas asi aj pravdu minimalne u O2, v tatrach kde ma telekom ledva edge tak O2 si dava LTE
ad. nadstavby sa nejdem vyjadrovat kazdemu sedi nieco ine... ked uz mozno tak uz je cisty android po tych rokoch odkukavania veci od nadstavieb aj pouzitelny, ze ano
main: 9950X + Noctua NH-D15 G2, ASUS STRIX B650E-F, Kingston 64gb DDR5 6000 CL30, 7900 GRE Nitro+, 990 Pro 4TB, ASUS STRIX Aura RGB 1000W, Fractal North XL + 4x Noctua A14x25 G2
Lord: vykonnejsi SoC, rychlejsie a stabilnejsie UI, promptne updaty + security patche, ovela lepsi fotak, usb-c, plna podpora LTE? To je podla mna dost na to, aby to uprednostnil pred Meizu.
-
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 28. Feb, 2011, 11:49
usbc je u mna stale negativum, UI by som az tak neobhajoval, aj ked FlymeOS som nepouzival ale lenovo/xiaomi/huawei UI su uplne v pohode pouzitelne a urcite by som ich preferoval pred nexusom ... aj ked napr. lenovo uz skoro nema balast
ale sec. patche + mozno fotak a ak to vyuzijes /napr. O2/ tak aj to LTE
ale stale tu mame aj ine cinske znacky ktore maju fajn soc, lepsiu baterku /ovela/ a podobne... je to o tom co si kto vyberie, ja som raz dal 400e do nexusu a nikdy viac
ale sec. patche + mozno fotak a ak to vyuzijes /napr. O2/ tak aj to LTE
ale stale tu mame aj ine cinske znacky ktore maju fajn soc, lepsiu baterku /ovela/ a podobne... je to o tom co si kto vyberie, ja som raz dal 400e do nexusu a nikdy viac
main: 9950X + Noctua NH-D15 G2, ASUS STRIX B650E-F, Kingston 64gb DDR5 6000 CL30, 7900 GRE Nitro+, 990 Pro 4TB, ASUS STRIX Aura RGB 1000W, Fractal North XL + 4x Noctua A14x25 G2