Kúpa AMD RX480 8GB
Kúpa AMD RX480 8GB
Ahojte, premýšľam nad kúpou AMD RX480 8GB verzie.
No nikde som nenašiel nejaký obsiahli test ktorá verzia od ktorej značky je najlepšia čo sa týka cena/hlučnosť/OC.
Brať budem z alza.sk prípadne je možnosť ešte z edsystem.sk prípadne asbis.sk
Thx.
No nikde som nenašiel nejaký obsiahli test ktorá verzia od ktorej značky je najlepšia čo sa týka cena/hlučnosť/OC.
Brať budem z alza.sk prípadne je možnosť ešte z edsystem.sk prípadne asbis.sk
Thx.
Spoiler: ukázať
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 27. Jan, 2014, 21:38
Re: Kúpa AMD RX480 8GB
Jednoznačne https://www.alza.sk/msi-rx-480-gaming-x-8g-d4399553.htm (už aj Alza umúdrila cenu).
Sapphire sú tiež fajn, ale MSI bude o niečo tichšia. Pri tých cenách MSI.
Inak ten Asbis, aj sa čudujem, že tam niekto nakupuje, X krát horší, ako "drahá" Alza. Edsystem si tiež môže podať ruku s Asbisom.
Sapphire sú tiež fajn, ale MSI bude o niečo tichšia. Pri tých cenách MSI.
Inak ten Asbis, aj sa čudujem, že tam niekto nakupuje, X krát horší, ako "drahá" Alza. Edsystem si tiež môže podať ruku s Asbisom.
Po prihlásení máš iné ceny + je tam úplne iný prístup k ľudom hlavne ak tak robíš mesačne obraty v tisíckach eur Preto je to jedna z možností.
- Filipsss
- Nový používateľ
- Dátum registrácie: Ne 08. Apr, 2012, 14:22
Jednoznačne MSI, kúpil som ju mesiac dozadu a môžem povedať, že to bol super kauf. Má veľmi tiché chladenie (ak nieje zaťaž tak sa ani netočia vetráky),
-
- Pokročilý používateľ
Danú vlastnosť nemá len MSI, aj Sapphire (etc.). Donedávna MSI bola cenovo "neprístupná", keď sme brali do úvahy ostatných výrobcov. Aktuálne je MSI jedna z najlepších možností v prípade 8GB verzií RX 480.
- molnart
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
tiez nad nou uvazujem, akurat rozmyslam ci kupit teraz alebo pockat na novu generaciu a kupit nieco aktualne alebo toto po poklese ceny. nesuri mi to, najblizsie 4 mesiace si urcite ziadnu hru nezahram
Takže na poslednú chvíľu som sa rozhodol pre 1060
presnejšie túto verziu
https://www.alza.sk/gigabyte-geforce-gt ... 371532.htm
má 8pin napájanie, PCB je naplno využitá, backplate, RGB, FANSTOP (klasika)
Sama sa pretaktovala na 1980mhz, je maximálne tichučká, žiadne vysoké teploty a s OC viem získať + 10-15FPS
Určite by som radšej priplatil tých pár euro a miesto RX480 zobral 1060.
1060 netreba po OC tak chladiť ako AMD. Ďalšie plus je že ak to pretaktuješ, je tak pekný nárast výkonu a nemáš problém s teplotami.
presnejšie túto verziu
https://www.alza.sk/gigabyte-geforce-gt ... 371532.htm
má 8pin napájanie, PCB je naplno využitá, backplate, RGB, FANSTOP (klasika)
Sama sa pretaktovala na 1980mhz, je maximálne tichučká, žiadne vysoké teploty a s OC viem získať + 10-15FPS
Určite by som radšej priplatil tých pár euro a miesto RX480 zobral 1060.
1060 netreba po OC tak chladiť ako AMD. Ďalšie plus je že ak to pretaktuješ, je tak pekný nárast výkonu a nemáš problém s teplotami.
-
- Pokročilý používateľ
Ktorá GTX 1060 má vysoké teploty? GIGABYTE má popri GTX 1060 teploty aj hlučnosť vyššiu oproti ostatným. Jediné + pri G1 verzií, je aktuálne nižšia cena na Alze. Tak či tak vychádza X krát lepšia kúpa Gainward Phoenix z Tekra.sk:
http://www.tekra.sk/komponenty/gainward ... 8336-3729/
Dneska ak by som kupoval grafickú kartu, beriem RX 480 8GB, MSI Gaming X, takže nie, určite by som nepriplácal na GTX 1060 ako píšeš.
http://www.tekra.sk/komponenty/gainward ... 8336-3729/
Dneska ak by som kupoval grafickú kartu, beriem RX 480 8GB, MSI Gaming X, takže nie, určite by som nepriplácal na GTX 1060 ako píšeš.
castelL: Neviem čo sú vysoké teploty a hlučnosť keď nad 70C som pri hraní nešiel, fany nepočuteľné.
Ak by si prečítal tému, berem to na firmu, preto som vyberal shopy uvedené vyššie. (hlavne platcami DPH prípadne zahraničný obchod)
Mám iné ceny ako vidíš
Ďalšia vec, ak pozrieme na gainward, máš tam 6pin.
Každého vec čo zoberie, ale 1060 je naozaj dobrá kúpa ako som písal vyššie. Nárast výkonu po OC je viditeľný narozdiel od RX480 (hlavne uchladitelný )
Ak by si prečítal tému, berem to na firmu, preto som vyberal shopy uvedené vyššie. (hlavne platcami DPH prípadne zahraničný obchod)
Mám iné ceny ako vidíš
Ďalšia vec, ak pozrieme na gainward, máš tam 6pin.
Každého vec čo zoberie, ale 1060 je naozaj dobrá kúpa ako som písal vyššie. Nárast výkonu po OC je viditeľný narozdiel od RX480 (hlavne uchladitelný )
-
- Pokročilý používateľ
6-pin je problém? Gainward Phoenix je tichší a menej hlučný. Ťažko sa radí, keď neviem aké "máš" ceny a tipovať od buka do buka, nie je výhra.
Nepíšem, že GTX 1060 je zlá kúpa, ale navýšenie výkonu sa koná každým novým ovládačom u RX 480, nie u GTX 1060.
Inak, MSI Gaming X pri RX kartách je na tom teplotami podobne ako tvoja G1 GTX 1060, čo je smutné, keďže napr. Phoenix, či Gaming X pri GTX 1060 majú o 5-6 stupňov menej a ešte pri menšom RPM (rozumej aj ako hlučnosť dB).
Nepíšem, že GTX 1060 je zlá kúpa, ale navýšenie výkonu sa koná každým novým ovládačom u RX 480, nie u GTX 1060.
Inak, MSI Gaming X pri RX kartách je na tom teplotami podobne ako tvoja G1 GTX 1060, čo je smutné, keďže napr. Phoenix, či Gaming X pri GTX 1060 majú o 5-6 stupňov menej a ešte pri menšom RPM (rozumej aj ako hlučnosť dB).
Dnes/zajtra spravím testy aj s OC a teplotami. Potom to sem hodím
No kde to viazne ?
Daj potom aj benchmarky ako 3dmarky, napr. Time Spy, Firestrike ... nech môžme lahko porovnavať. Diks
Daj potom aj benchmarky ako 3dmarky, napr. Time Spy, Firestrike ... nech môžme lahko porovnavať. Diks
AMD Ryzen R9 7950X3D PBO, Noctua NH-D15S [NA-HC4] chromax.black&white, GIGABYTE B650E AORUS ELITE X AX ICE, Patriot Viper Elite 5 64 GB KIT DDR5 @6200MHz CL30 White RGB, ASUS TUF RTX 4070Ti GAMING OC 12GB GDDR6X @3/23,5Ghz, NVMe SSD Samsung 990 PRO 1TB + Kingston A2000 1TB, SATA SSD Team Group CX2 1TB + Samsung 860 EVO 250GB, A4tech Bloody V7M HoleLess, Seasonic Focus Plus SSR-750FX Gold, Lian Li Lancool 215 White, 32" Samsung LE32B551 RED, Nintendo Switch V2 HWFLY Modchip OC CPU: 1020@1785Mhz, GPU: 768@921Mhz, RAM:@1600MHz
No viazne to v mojom čase, keďže som kúpil BF1 a aktuálne vyšiel Tom Clancy's BETA, tak hrám
BTW. Predbežne
Tom Clancy's na ULTA a FHD: 35-50 FPS
na veľmi vysoké a FHD: 55-65 FPS
BTW. Predbežne
Tom Clancy's na ULTA a FHD: 35-50 FPS
na veľmi vysoké a FHD: 55-65 FPS