2. pilier
- dendroid
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Pi 13. Jan, 2006, 02:00
2. pilier
Ahojte,
Zvazujem vstup do 2. piliera, nakolko sa blizia Kristove roky . Dostal som uz aj jednu ponuku na zmluvu, ale momentalne som dost zaneprazdneny, tak nemam cas sa v tom sprtat do hlbky ... Podla toho, co som nasiel na nete ,ma moznost clovek kedykolvek zmenit spravocvsku spolocnost, do roka za poplatok 16 eur, ak je v DDSke viac ako rok, je to zadarmo. Je to skutocne tak, alebo v tom su nejake zadrhele ? Dalsia otazka je, ako je to s peniazmi, oni ich potom prevedu do druhej DDSky ? Alebo ako to funguje ?
Vdaka za rady
Zvazujem vstup do 2. piliera, nakolko sa blizia Kristove roky . Dostal som uz aj jednu ponuku na zmluvu, ale momentalne som dost zaneprazdneny, tak nemam cas sa v tom sprtat do hlbky ... Podla toho, co som nasiel na nete ,ma moznost clovek kedykolvek zmenit spravocvsku spolocnost, do roka za poplatok 16 eur, ak je v DDSke viac ako rok, je to zadarmo. Je to skutocne tak, alebo v tom su nejake zadrhele ? Dalsia otazka je, ako je to s peniazmi, oni ich potom prevedu do druhej DDSky ? Alebo ako to funguje ?
Vdaka za rady
- Leon
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 05. Dec, 2007, 08:00
Re: 2. pilier
Zavolaj Slavovi
Ako je možné, že niesi v 2. piliery? Každý pracujúci tam musí byť. Z čoho si akože chcel potom poberať dôchodok? predáš byt?
... inak nepletieš si to ? DDS je doplnkové dôchodkové sporenie. 2 pilier je SDS - starobné dôchodkové sporenie. DDS je voliteľné.
Ako je možné, že niesi v 2. piliery? Každý pracujúci tam musí byť. Z čoho si akože chcel potom poberať dôchodok? predáš byt?
... inak nepletieš si to ? DDS je doplnkové dôchodkové sporenie. 2 pilier je SDS - starobné dôchodkové sporenie. DDS je voliteľné.
.
-
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 28. Feb, 2011, 11:49
ved to nie je povinne tak tam nemusi byt
main: 9950X + Noctua NH-D15 G2, ASUS STRIX B650E-F, Kingston 64gb DDR5 6000 CL30, 7900 GRE Nitro+, 990 Pro 4TB, ASUS STRIX Aura RGB 1000W, Fractal North XL + 4x Noctua A14x25 G2
- dendroid
- Sponzor fóra gold
Ano pletiem si to, viem o tom nic Teda takmer nic, prave som pozeral 0,5h na nete
- Leon
- Pokročilý používateľ
kde teraz ? DDS nemusíLordKJ napísal:ved to nie je povinne tak tam nemusi byt
inak Dendroid, DDS sa neoplatí. Ak máš zamestnávateľa, ktorý Ti prispieva na DDS tak hej, ale inak nie. Ozvi sa Slavovi, on ti nastaví podľa dohody a vysvetlenia nejaké inevstičné fondy.
Naposledy upravil/-a Leon v Ne 11. Jún, 2017, 16:18, upravené celkom 1 krát.
.
-
- Sponzor fóra gold
2. pilier nie?, len vyjst sa neda
main: 9950X + Noctua NH-D15 G2, ASUS STRIX B650E-F, Kingston 64gb DDR5 6000 CL30, 7900 GRE Nitro+, 990 Pro 4TB, ASUS STRIX Aura RGB 1000W, Fractal North XL + 4x Noctua A14x25 G2
- Leon
- Pokročilý používateľ
V 2 pilieri si automaticky keď sa zamestnáš. Zamestnávateľ za Teba platí odvody do sociálnej poisťovne a to je vlastne 2 pilier - z toho potom dostávaš dôchodok. SZČO/Podnikatelia si tiež nastavujú výšku odvodov a podľa toho sa im vypočítava dôchodok. Výjsť sa dalo cca pred rokom, len tak z ničoho nič sa nedá. Akurát to malo tú nevýhodu, že po vystúpení zamestnávateľ za Teba odvody platiť aj tak musel, ale dôchodok už by si nedostal Ficov nápad. - chceli mať viac peňazí na dôchodky v budúcnosti.
.
- dendroid
- Sponzor fóra gold
Ehm, Leon, obavam sa, ze vies menej ako ja
Automaticky si v 1. pilieri po vstupe do zamestnania. Do 2. piliera sa mozes prihlasit do 35 rokov...Vystupit sa da, ked ma Ficko periodu a otvori ho
Automaticky si v 1. pilieri po vstupe do zamestnania. Do 2. piliera sa mozes prihlasit do 35 rokov...Vystupit sa da, ked ma Ficko periodu a otvori ho
-
- Sponzor fóra gold
tak tak
- Leon
- Pokročilý používateľ
Dobre tak ja som to myslel trošku inak. Odvody sa Ti tam odvádzajú či chceš alebo nechceš, takže v 2 piliery si automaticky. Len trúba by si ho nespravil Preto som sa čudoval ktorý pilier teraz myslíš. Lebo v 2ke už si mal byť dávno, ak si myslel fakt 2ku. 3ka je volitelná,
.
- dendroid
- Sponzor fóra gold
No ja tam doteraz nie som, lebo som to akosi odkladal, nemam rad financie a stale bolo co riesit a ked nebolo, tak mi to vyfucalo z hlavy vzdy ...
Inac by si sa divil, jednu trubu zenskeho pohlavia, 33 rokov, VS vzdelanie (nie bezpecnostny manazment ani socialna praca ) co z neho odisla, poznam...
Mna hlavne zaujima to, ci mozem fakt bez problemov si menit tie spolocnosti, ako sa mi zachce, alebo ci v tom su nejake zadrhele ...
Inac by si sa divil, jednu trubu zenskeho pohlavia, 33 rokov, VS vzdelanie (nie bezpecnostny manazment ani socialna praca ) co z neho odisla, poznam...
Mna hlavne zaujima to, ci mozem fakt bez problemov si menit tie spolocnosti, ako sa mi zachce, alebo ci v tom su nejake zadrhele ...
-
- Moderátor
- Dátum registrácie: Ut 26. Feb, 2008, 14:00
Ano, mozes raz za rok menit. Jediny problem je, ze musis na zmenu mat papier od Socialnej Poistovne (potvrdenie o tom, ze si posledny rok nemenil DSS), co som napriklad ja musel ist vybavovat osobne do centraly SP v BA. Neviem ako je to u mensich miest.
- dendroid
- Sponzor fóra gold
Tak v KE snad nebude problem. Ono mi hlavne ide o to, ci je to nebezpecne teraz to podpisat, alebo ma ta zmluva k nicomu nezavazuje. Lebo ak ma to k nicomu nezavazuje, rovno to aj podpisem, inac to zasa bude stat rok. A aspon budem mat motivaciu sa v tom hrabat trocha ...
- Leon
- Pokročilý používateľ
Ty nič neplatíš nebojsa. Ide len o odvody. Utekaj hneď zajtra. Čím dlhšie to budeš odkladať tým menší dôchodok dostaneš.
Len tak pre zaujímavosť. Si po výške alebo si išiel pracovať hneď po strednej a už máš 10+ rokov odsratých z dôchodku?
Len tak pre zaujímavosť. Si po výške alebo si išiel pracovať hneď po strednej a už máš 10+ rokov odsratých z dôchodku?
.
- dendroid
- Sponzor fóra gold
Nemam, cosi, je to 2,5 roka, co som odsral. Takze to az taka tragedia nebude ...Ale je nacase to riesit ...