IT Kurzy
-
- Nový používateľ
- Dátum registrácie: St 10. Dec, 2008, 11:03
IT Kurzy
Caute, viete niekto odporucit skoliace stredisko v BA na IT kurzy? Chcel by som zmenit zamestnanie, mam strednu skolu co nema absolutne nic s IT, nemam ziadnu preukazatelnu prax. Je vobec mozne sa dostat s pomocou kurzov na nejaku junior poziciu alebo je potreba si to odtrpiet cez help desk?
Re: IT Kurzy
Na internete je toho obsahu celkom dosť, stačí trocha googliť, prípadne youtube
CPU: i5 12600kf Cooler: NOCTUA NH-U12A Chromax Black MB: ASUS ROG STRIX B660-A GAMING D4 RAM: G.SKILL 32GB KIT DDR4 3600 MHz CL16 Trident Z RGB GPU: ASUS GeForce RTX 4060 Ti DUAL O8G SSD: Samsung 980 PRO 1TB + Kingston KC3000 NVMe 2TB + Crucial MX500 2TB SSD PSU: Corsair RM750x white CASE: Fractal Design Define 7 Compact White TG Mouse: Logitech G403 Prodigy HS: Microlab FC50 Monitor: Dell S2721DGFA OS: Win 10 64bit
-
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 28. Feb, 2011, 11:49
ale co v IT?
main: 9950X + Noctua NH-D15 G2, ASUS STRIX B650E-F, Kingston 64gb DDR5 6000 CL30, 7900 GRE Nitro+, 990 Pro 4TB, ASUS STRIX Aura RGB 1000W, Fractal North XL + 4x Noctua A14x25 G2
Su firmy, ktore ponukaju staz. Vacsinou zadarmo ale ked sa uchytis ostavas tam rovno na juniorskej pozicii.
Otazne co hladas a co ta bavi atd.
Otazne co hladas a co ta bavi atd.
Spoiler: ukázať
amen - tiez som si presiel od helpdesku hore a taktiez som nazoru, ze to ma daco do seba
-
- Sponzor fóra gold
nejaky insight, ze preco?
main: 9950X + Noctua NH-D15 G2, ASUS STRIX B650E-F, Kingston 64gb DDR5 6000 CL30, 7900 GRE Nitro+, 990 Pro 4TB, ASUS STRIX Aura RGB 1000W, Fractal North XL + 4x Noctua A14x25 G2
z mojho pohladu:
- da ti to skvely insight do spolocnosti v ktorej pracujes (firma ktora si nevazi a nebuduje CC nie je dobra firma... proste nie je... najvacsia somarina ktora existuje je outsourcing CC)
- ak tu pracu nebudes robit ako debko a len posielat makra a budes sa realne zaujimat o kontext toho co robis, vies ziskat skvely overview ohladom produktu/sluzby ktoru supportujes
- dobry customer care je rovnako dolezity ako dobry development
- pokrocile firmy maju CC priamo naparovane na dev. team co v praxi riesi vela problemov a dokaze predikovat trendy/vylepsenia pre realnych klientov
- len z CC sa daju ziskat velmi zaujimave a hlavne relevantne cisla ohladom spokojnosti zakaznikov, ich spravania, pouzivania aplikacie/produktu/sluzby, na zaklade tychto info sa daju pomerne jednoducho upravovat nielen makra, ale aj programovat boti, ktorí sú viac a viac popular
- nie je to vôbec zle platene nakolko CC fici aj cez vikend
- pri vacsine CC poziciach sa da aktivne vzdelavat - kurzy, kodenie, system prace, optimalizacia pracovneho procesu, zlepsovanie procesov, modernizácia pracovných postupov,..
Chce to len mat dobreho sefa, chut, a robit vzdy, to co robis, na 110% Ci si smetiar, predavac, sef nadnarodnej spolocnosti, tester, cc, bača,..
napokon 90% z mojho CC teamu pracuje momentalne bud ako devs, app testers, QA, Scrum master, product owner ...
- da ti to skvely insight do spolocnosti v ktorej pracujes (firma ktora si nevazi a nebuduje CC nie je dobra firma... proste nie je... najvacsia somarina ktora existuje je outsourcing CC)
- ak tu pracu nebudes robit ako debko a len posielat makra a budes sa realne zaujimat o kontext toho co robis, vies ziskat skvely overview ohladom produktu/sluzby ktoru supportujes
- dobry customer care je rovnako dolezity ako dobry development
- pokrocile firmy maju CC priamo naparovane na dev. team co v praxi riesi vela problemov a dokaze predikovat trendy/vylepsenia pre realnych klientov
- len z CC sa daju ziskat velmi zaujimave a hlavne relevantne cisla ohladom spokojnosti zakaznikov, ich spravania, pouzivania aplikacie/produktu/sluzby, na zaklade tychto info sa daju pomerne jednoducho upravovat nielen makra, ale aj programovat boti, ktorí sú viac a viac popular
- nie je to vôbec zle platene nakolko CC fici aj cez vikend
- pri vacsine CC poziciach sa da aktivne vzdelavat - kurzy, kodenie, system prace, optimalizacia pracovneho procesu, zlepsovanie procesov, modernizácia pracovných postupov,..
Chce to len mat dobreho sefa, chut, a robit vzdy, to co robis, na 110% Ci si smetiar, predavac, sef nadnarodnej spolocnosti, tester, cc, bača,..
napokon 90% z mojho CC teamu pracuje momentalne bud ako devs, app testers, QA, Scrum master, product owner ...
ked hladam ludi do svojho timu tak help desk su ludia, ktory maju dobru sancu dostat sa do QA..
ale nepovedal by som zase, ze je helpdesk vstupna brana do celeho IT(dev, QA, scrum master atd)
Ide o skill, mindset a ci to chces robit a bavi ta to..
moje zaciatky v QA... robit cca 50-70 testov kazdy den dokola priblizne mesiac... nie vela ludi to bavilo po 3d
ale nepovedal by som zase, ze je helpdesk vstupna brana do celeho IT(dev, QA, scrum master atd)
Ide o skill, mindset a ci to chces robit a bavi ta to..
moje zaciatky v QA... robit cca 50-70 testov kazdy den dokola priblizne mesiac... nie vela ludi to bavilo po 3d
Spoiler: ukázať
-
- Sponzor fóra gold
hmm, zaujimave moze to tak byt, ked sa stykas s celym spektrom toho co robi produkt kedze riesis CC
ja som skocil prvou brigadou rovno na dev poziciu
ja som skocil prvou brigadou rovno na dev poziciu