avsak prakticko-teoreticky ma zaujima ked si vyberiem podla nejakej tabulky, napriklad tej co som vytvoril

Vymyslim si, mam napisane ze Nvidia1060 davaju 30MH/s niekde : je jasne ze medzi vyrobcami je rozdiel v kvalite, chladicoch, pouzitych pamatiach, takte, teplotach, dlhodobej spolahlivosti. Kupim najlacnejsiu 1060tku a bumbac mam uzasnych 21, potom strela do hlavy alebo co ?
Ako viem ze karta od vyrobcu XYZ model ABC v cene 123 je vhodnejsi na dlhodobe tazenie nez karta od vyrobcu FGH model JKL ? Ako viem ze tie dve rozlicne karty S ROVNAKYM CIPSETOM budu alebo nebudu mat rovnaky vykon ? Staci ked karta ma rovnako taktovane GPU a RAM, a GARANTOVANE MUSI mat rovnaky vykon ako akakolvek ina karta s tymi frekvenciami cize nezalezi vobec na vyrobcovi ?
Jasne ze chladenie prispieva k dlhodobej spolahlivosti. Hluk mi nevadi, bude to zavrete v serverovni kde je rachotu milion. Nechcem setrit na chladeni, viem nejako pridat ? Broslo, daju sa upravit BIOSy co sa tyka RPM ventilatora ? Namiesto 80 stupnov ked karta pojde na 65 stupnov je to obrovsky rozdiel v zivotnosti, samozrejme aj nejaka ta energia navyse sa minie ale ved tie ventilatory zeru prd makovy v porovnani s ostatnym, nejake tri watty na karte ma nezachrania z hladiska penazi.
Existuje nejaka moznost ako realne porovnat vykony kariet ? [jasne, odladenie software, pod Windowsom miner ABC, pod linuxom DEF mozno daju rozlicne vysledky kvoli internemu odladeniu, latenciam atd, cize vzdy porovnavam len jablka s jablkami]... existuje okrem alzy nejaka realna moznost u nas kupit karty a potom vratit ze "neee, nechodi mi na tom dobre GTA" ale viete co, chcem skusit 24 inych kariet ci tam bude chodit

Ako ste riesili tuto dilemu, jednu z najdolezitejsich pre mining ?
Ma mnozstvo RAM vplyv na realny vykon miningu ? Tuto otazku asi zodpovie Guugel, ale som lenivy terazki. 3GB OK alebo 4GB nutnost ?
Chcem samozrejme nakupovat najlacnejsie karty s danym cipom, pretoze pocet monitorovych vystupov ma netrapi. Nechcem kupovat minerske karty kvoli zaruke a kvoli problematickemu predaji v buducnosti ked "to praskne".
Na co davat pozor pri kartach zneuzitych na tazenie ? Vstupna teplota chladiaceho vzduchu : 19 stupnov, cisty vzduch v datacentre.
EDIT MOD: https://whattomine.com/ tu si viete cca orientačne zistiť koľko pľuje tá či ona karta na tom či onom algo.