N-SLI je to mam problem s chladenim chipsetu na maticnej doske ASUS A8N-SLI je tam chipset NVIDIA nForce 4 ako to mam vyriesit odchadza mi aktivny chladic a teraz v lete je to neprijemne
EDIT Bikermotyl : Upravil som nazov threadu, keDze sa tu rozvinula vseobecna diskusia ohladne moznosti chladenia cipsetu nF4. Vsetky otazky na tuto problematiku smerujte sem.
ja mam A8N-Sli Deluxe, chladim zalmanom NB47J a nemam nejaky problem ... okolo 40 stupnov mam idle, fukam na neho 12 fanom, mam otvorenu skrinku ... max. ide na 45 stupnov ...
nie nemam taktnutu bednu mam procesor AMD athlon 3200+64box, 512 DDR RAM-zatial, dosku som ti napisal, grafika MSI NX6800GT 256MB, HDD 200GB SATA 7200 ot.,DVD DL LG ,Mam tam aj tv kartu ale to nie je podstatne napajanie 550W
ten nie je z PC ale jedneho pristroja a ktory sa pouziva vo vojenskej technike a akurat pasuje takze som videl lebo ho mam doma len mi radsej porad aky chladic dat na chipset nevies o niecom spolahlivom a co hovoris na vodnika oplati sa?
tak jednoznacne aktivny pasivny by nestihal ale neviem ci by nebol lepsi vodnik neviem a trosku ide aj o ticho ale hlavne o vykonne chladenie lebo ten co bol original asus tak uz asi dochadza neviem ci loziska alebo co
vodnik je zbytocny, ked nechces taktovat PC na uplne maximum tak sa na neho vykasli... ten pasivny zalman by to mal stihat chladit, ale ked chces aktiv tak kup napr. AC Chipset Cooler, je tichy, lacny a uhladi ti chipset bez problemov...
Ten AC Chipset Cooler neber, zrovna som ho dotestoval, v ramci nF4 nestoji ani za staru backoru Bol by dobry tak na menej kuriacej nF-trojke. Ale fan je tam celkom vpoho. Mam teraz na stock DFI cipset chlaDaku nahodeny fan z neho. Teplota aj hlucnost sli k lepsiemu Takze tak by sa dalo vyuzit to AC-cko.