Byvame v dvojpodlaznom rodinnom dome. Doteraz fungujeme na nejakom tplinku za 25euro. Chcel by som vymenu uz, kedze mame vela zariadeni na tom napojenych + ma len 2.4ghz pasmo. Chcelo by to upgrade preto so msa rozhodol zainvestovat nech nemam nervy s wifi. Cez wifi mam napojene 2 tablety notas 2 telefony plus mam powerline od tplinku tam mam 2 adaptery na 2pc a do routra cez kabel zas PC a tlaciaren ... cize dost tam toho je. Pozeral som a najviac ma zaujali asi tieto:
No neviem neviem, uvedom si jednu vec - 5GHz pásmo je menej stabilné (a náchylné na rušenia) s menším rozsahom. A to, že si v dvojposchodovom dome tomu nepridáva na úsmeve.
CASE: Sliger Cerberus X PSU: Corsair SF750 MB: Ašuš Creator CPU: Rezeň 3900X GPU: RTX 3090 FE RAM: TridentZ 3600MHz@CL14 SSD:970 EVO<--DEAD + Corsair MP600XT a MP600, Ťamťung 980 Pro Moňas:♡ LG 48" C11 OLED♡Myš: G Pro Superlight WireKlávka: Rôzne Audiofekália: Topping DX3 Pro, Hifiman Edition XS, Mr.Speakers Alpha Dog, JBL LSR305
GEAR Dark Project KD87A TKL - Gateron Teal Switches, Glorious Model O Pro Wireless - Blue Lynx, xtrfy XGP1-L4, MSI Optix G273QPF, DELL S2422HG, Razer Barracuda X 2022, DXRACER OH/FD01/NR
Nehľadaj zázračný router. 2 podlažia=2 access pointy (na každé podlažie jeden). Všetko samozrejme pripojené káblom. O powerline sa ani nevyjadrujem. Elektrina nech má svoje drôty a LAN taktiež. Potom je sieť stabilná a rýchla.
Ale pozor, ta novinka ma cosi slabsie anteny (treba si pozriet specifikaciu na ich webe). Ja by som to tiez riesil radsej dvomi AP. Ale to do 70 EUR asi nevyriesi (ak chce aj 5 GHz).
ok teraz som pozeral zasuvky vedel by som na dolne podlazie sice s problemami ale dostat sietovy kabel ... cize ako teraz? kupit tieto 2x tplink co tu 4040 linkol? a jeden mat ako AP a druhy ako router? alebo ake riesenie odporucate nech vyjdem okolo tych 70 E