mám v práci dilemu, som AjTí, takže pri perifériach je pre mňa dosťdôležité, aby boli pohodlné (toť prečo som zainvestoval do budget mechanky AK33 (samozrejme) ArDžíBí) - dostala sa mi už pri nástupe do ruky Logitech M500 a potešil:
- ergo tvar
- side scroll
- infinity scroll (točenie bez krokov, používal som to non-stop, krásne tiché a jemné -- tak si predstavujem kolečko na myške)
ale to celé zabil fakt, že tá myška má vadný senzor, ktorý tancuje - doslova - skús "kresliť" rovnú čiaru a spraví to špirálu (nie je to povrchom, skúšal som asi každý a výsledok rovnaký).
Tak, ak by som si určil priority:
1. infinity scroll
2. side scroll
3. ergonomickejší tvar (zaujímalo by ma aké sú tie vertikálne, vyzerajú vedecko-fantasticky...fantasticky vedecko-fantasticky)
4. senzor aspoň základnej kvality
tak čo by Vám prišlo na um? Jo, a musí byť bezdrátovka, drát už vidieť nechcem - hrať sa na tom nebudem (možno raz za uhorský rok OpenTTD), takže špecky ako u Lightspeedu (G403, G603, G703, G900, G903) nepotrebujem, vysielač si cez USB predlžovák privediem blízko k myške.
Ak sa nemýlim, infinity, teda bezkrokový režim kolečka má len Logitech, takže tým sa nám zmenší rozsah kandidátov ale čo ďalej? Táto investícia bude na mňa a síce to budem používať v podstate 8h/denne, tak neviem, či sa mi chce ísť práve do MX Master 2S a vytrískať jako blázen toľko peňazí.
Ale z toho všetkého som doteraz vyfiltroval práve dva kúsky - M720 a MX Master 2S -- obe majú ďalšiu vec, ktorá ma dostala a musím ju mať - tlačidlo na gripe pod palcom - šikovne Logitechom vymyslené, že prináša rôzne skratky pre gestá (najviac ma dostali mediálne funkcie - podrž a spraví play/stop, švihni doľava/doprava a pretáčaš skladby a švihni dopredu/dozadu a zadávaš hlasitosť (funguje to so Špoťifaj!!!!)). Nehovoriac o fakte, že potenciálna životnosť/neživotnosť je otázna (i keď obe spomínané majú 3 roky záruky, no je otázne, či je aj na Amazone, kde napríklad Master 2S má jedine normálnu cenovku (80€)).
Napadlo by vás ešte niečo, chaloši?
A jo, nemáte nejaké tipy, triky, taktiky na šialené podložky pod myš a možno aj jednu z tých väčších pod myš aj klávku? Chcel som tú šialenú Hyper Beast CS:GO od SS ale tú už veľmi nie je možné ani nájsť, tak aktuálne pozerám po ponuke týchto z Aliho
https://www.aliexpress.com/wholesale?Se ... earch=true
(jedným z dôvodov, že prečo takú farebnú bombu je to, že chcem sa už zbaviť čiernych látkových podložiek - nie je nič horšie ako pozerať po pár mesiacoch používania na polosivú podložku so zažratým prachom a mŕtvymi kožnými bunkami (áno, vykefujem ju v umývadle ale na svojej už cítim pri strede pár miest, kde je nejakých pár vlákien na jednom bode, ktoré občas zacítim)).