Potrebujem spravit jednu zaujimavu vec:
mam rad cisiel za sebou, teda od 0 az po nekonecno. potrebujem kazde jedno z tychto cisiel prekonvertocat na textovy retazec 9 unikatnych znakov, tak aby tie znaky nesli po sebe, ale zaroven existoval kluc na ich konvertovanie. napr. nejak takto
1....HFC.NDJ.OKJ
2....GHD.OIK.JKM
da sa to? idealne spravit v exceli.
dakujem
kovertovanie cisla na textovy retazec
- M1ch4l
- VIP
- Dátum registrácie: Št 21. Feb, 2008, 14:00
Re: kovertovanie cisla na textovy retazec
Samozrejme, ze sa to da.
Neviem ci ta vec bude fungovat v Exceli. Neviem presne ako sa v Exceli programuje, ale nejak to ide. Vo Visual Basicu ci ako to.
Do akej miery to musi byt bezpecne a mozu tie znaky byt v (ocividnom) poradi alebo to musi byt nejako semi-nahodne?
Konkretne - vadilo by, keby 0 = AAAAAAAAA, 1 = AAAAAAAAB, 2 = AAAAAAAAC, atd.?
Alternativne by slo integer rozdelit na 4 bajty, spravit mapovanie bajtu na 2-pismenkovy kod, a posledne (pripadne ine) pismenko napriklad ako (x mod velkost_abecedy)
Neviem ci ta vec bude fungovat v Exceli. Neviem presne ako sa v Exceli programuje, ale nejak to ide. Vo Visual Basicu ci ako to.
Do akej miery to musi byt bezpecne a mozu tie znaky byt v (ocividnom) poradi alebo to musi byt nejako semi-nahodne?
Konkretne - vadilo by, keby 0 = AAAAAAAAA, 1 = AAAAAAAAB, 2 = AAAAAAAAC, atd.?
Alternativne by slo integer rozdelit na 4 bajty, spravit mapovanie bajtu na 2-pismenkovy kod, a posledne (pripadne ine) pismenko napriklad ako (x mod velkost_abecedy)
Music: AKG K240 MK II / Beyerdynamic DT 770 Pro 80 Ohm @ Topping DX7 Pro
Bike: 2022 Canyon Neuron CF 8; Coffee: Chemex 6-cup
Bike: 2022 Canyon Neuron CF 8; Coffee: Chemex 6-cup
Spoiler: ukázať
- molnart
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
ved praveze nechcem aby to tak okato islo po sebe, ale aby v tom bola nejaka logika a nemohol len tak niekto si vytvorit kod AAA.AAA.CCC ktore bude validne.
akurat ze ten VBA kod neviem naimportovat do excelu, vzdy to hlasi nejaku chybu
akurat ze ten VBA kod neviem naimportovat do excelu, vzdy to hlasi nejaku chybu
Zaujalo ma to tak som ti zbúchal hotový XSLM používajúci ten kód čo si našiel, stačí hodiť čísla a vypľuje ti kód v tvojom formáte, na druhom hárku máš aj na odkódovanie.
Trochu som oprášil staré znalosti VBA a dačo nové sa naučil
Postup:
1. Import toho CLS do excelu, tam bol problém že EOL bolo treba skonvertovať z LINUX/UNIX typu na Windows typ (jednoduchá konverzia v Notepad++)
2. Vytvorenie vhodných tabuliek a jednoduchého VBA kódu spúšťaného cez tlačidlo
Trochu som oprášil staré znalosti VBA a dačo nové sa naučil
Postup:
1. Import toho CLS do excelu, tam bol problém že EOL bolo treba skonvertovať z LINUX/UNIX typu na Windows typ (jednoduchá konverzia v Notepad++)
2. Vytvorenie vhodných tabuliek a jednoduchého VBA kódu spúšťaného cez tlačidlo
Na prezeranie priložených súborov nemáte dostatočné oprávnenia.
- molnart
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
diky. ja som to uz tiez rozchodil, len som sa s tym mordoval asi 2 hodiny, ale spravil som to ako custom funkciu ktora mi vygeneruje kod z cisla.