nVidia GeForce 417.71 WHQL
nVidia GeForce 417.71 WHQL
tak novy driver uz dostupny
Release Notes
Gaming Technology
Includes support for NVIDIA GeForce RTX 2060 graphics cards as well as support for G-SYNC compatible monitors
New Features
G-SYNC Compatible Support
NVIDIA G-SYNC can now be used to activate the VRR features of G-SYNC Compatible displays. G-SYNC Compatible displays have been validated by NVIDIA to not show pulsing, flickering, or other artifacts during VRR gaming. See https://www.nvidia.com/en-us/geforce/pr ... ors/specs/ for the list of G-SYNC Compatible displays.
•G-SYNC on G-SYNC Compatible displays is supported only with NVIDIA Pascal and later GPU architectures.
•Only single displays are currently supported; multiple monitors can be connected but no more than one display should have G-SYNC enabled
WIN10 64bit
WIN7/8 64bit
!!nutne podmienky na pouzivanie g-sync compatible (na freesync monitoroch)!!
- pouzivat Windows 10 (W7 nieje podporovany)
- grafická karta minimalne rodiny pascal (GTX 10xx) a vyssie
- monitor aj grafika musia podporovat DP1.2
- PC prepojene s monitorom cez DP<>DP kabel
- v menu monitora zapnuta technologia freesync (pokial sw monitora podporuje)
- nainstalovany driver od monitora
Release Notes
Gaming Technology
Includes support for NVIDIA GeForce RTX 2060 graphics cards as well as support for G-SYNC compatible monitors
New Features
G-SYNC Compatible Support
NVIDIA G-SYNC can now be used to activate the VRR features of G-SYNC Compatible displays. G-SYNC Compatible displays have been validated by NVIDIA to not show pulsing, flickering, or other artifacts during VRR gaming. See https://www.nvidia.com/en-us/geforce/pr ... ors/specs/ for the list of G-SYNC Compatible displays.
•G-SYNC on G-SYNC Compatible displays is supported only with NVIDIA Pascal and later GPU architectures.
•Only single displays are currently supported; multiple monitors can be connected but no more than one display should have G-SYNC enabled
WIN10 64bit
WIN7/8 64bit
!!nutne podmienky na pouzivanie g-sync compatible (na freesync monitoroch)!!
- pouzivat Windows 10 (W7 nieje podporovany)
- grafická karta minimalne rodiny pascal (GTX 10xx) a vyssie
- monitor aj grafika musia podporovat DP1.2
- PC prepojene s monitorom cez DP<>DP kabel
- v menu monitora zapnuta technologia freesync (pokial sw monitora podporuje)
- nainstalovany driver od monitora
Naposledy upravil/-a patro16 v Pi 25. Jan, 2019, 20:43, upravené celkom 1 krát.
Spoiler: ukázať
Re: nVidia GeForce 417.71 WHQL
hmm je to nejake divne, pre AOC Q3279VWFD8 je v polozke spravovanie nastaveni 3d(global) uz defaultne zapnuty profil G-Sync compatible a v samostatnej polozke nastavenie funkcie G-Sync to treba zapinat manualne (samozrejme az tam pise nepodporovany monitor).
no a co som skusal
Subnautica obraz potrhava a rozmazava sa
FarCry5 obraz po velmi nepekne potrhava cim je hra nehratelna
L4D2 obraz "len" jemne potrhava az by som povedal ze prekakuje nejake framy
C&C RA3U obraz po zapnuti nepekne potrhava cim je hra nehratelna
takze troska nezvladnute/neodladene od nv (mozno schvalne?), na geforce fore to uz tiez preberaju a dost monitorov co ma freesync nejak blbne
https://forums.geforce.com/default/topi ... -1-15-19-/
no a co som skusal
Subnautica obraz potrhava a rozmazava sa
FarCry5 obraz po velmi nepekne potrhava cim je hra nehratelna
L4D2 obraz "len" jemne potrhava az by som povedal ze prekakuje nejake framy
C&C RA3U obraz po zapnuti nepekne potrhava cim je hra nehratelna
takze troska nezvladnute/neodladene od nv (mozno schvalne?), na geforce fore to uz tiez preberaju a dost monitorov co ma freesync nejak blbne
https://forums.geforce.com/default/topi ... -1-15-19-/
- mino_85
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 29. Feb, 2012, 20:29
U mňa zatiaľ podobne, čo som skúsil narýchlo Division /LG 34UC88/, tak tearing nevidím, ale je tam stuttering a na ploche UFO hlási na 75 Hz preskočené framy https://i.imgur.com/MHnUEoz.jpg
Ťažko povedať či je to vada nvidie alebo monitora, v podstate neviem nájsť info ani jak to šľape s radeonmi, nemá to branding herného moňasu, takže veľa ľudí asi nerieši.
Neviem zatiaľ čo si o tom myslieť, budem sledovať a skúšať aj neskôr.
Ťažko povedať či je to vada nvidie alebo monitora, v podstate neviem nájsť info ani jak to šľape s radeonmi, nemá to branding herného moňasu, takže veľa ľudí asi nerieši.
Neviem zatiaľ čo si o tom myslieť, budem sledovať a skúšať aj neskôr.
Naposledy upravil/-a mino_85 v Ut 15. Jan, 2019, 20:13, upravené celkom 1 krát.
AOC Q3279VWFD8 u mňa skúšané a práveže fajn - Subaquanautica, Path Of Exile a pod. všetko full screen. Zaujímavé, ale je že ak som nechal POE prepnutý a LCD sa vyplo tj. šetriaci režím potom sa zaplo a späť POE tak to začalo nepríjemne sekať. Musel som LCD vypnúť zapnúť a rovnako aj hru. Inak ale pri zapnutí nebadám problémy ako patro16 (prepojenie GPU na LCD je DP + GPU 1080Ti od Zotac).
PC1 Intel Core i7-4960X@4,8GHz . ASRock X79 Extreme 11 . 32GB Corsair Dominator 2133MHz DDR3 . Zotac GTX 1080Ti . Samsung 850 PRO 256GB . Samsung 840 1TB . SF Leadex 750W . AOC Q3279VWFD8 . Noctua
PC2 i5-2500K . Noctua NH-U12 . ASUS P8Z68-V PRO . 16GB G.Skill Ripjaws X . EVGA GTX 1070 SC . Intel 530 240GB . Samsung 850 PRO 2TB . COUGAR GX-600W . Lian Li PC-V1010A - Silver . ASUS Xonar Essence STX + HD555
PC2 i5-2500K . Noctua NH-U12 . ASUS P8Z68-V PRO . 16GB G.Skill Ripjaws X . EVGA GTX 1070 SC . Intel 530 240GB . Samsung 850 PRO 2TB . COUGAR GX-600W . Lian Li PC-V1010A - Silver . ASUS Xonar Essence STX + HD555
ja mam gtx 1060 6GB tiez prepojene cez DP, urobil som uninstal ovladacov cez ddu, nahodil znova a v fc5/C&C RA3U to zacalo fungovat tak ako ma, v subnautice mi to stale rozmazava pri rychlom pohybe (v menu hry je samozrejme nastavene nizke rozmazavanie) - potrhavanie zmizlo ale inak sa to sprava zvlastne, hlavne ked spustim napr. L4D2 multak, tak sa FS akoby vypne ale monitor v menu stale pise ze FS funguje a potom sa opakuje problem ako som pisal hore na vsetkych hrach az do restartu pc/vyp. a zap. monitora, treba to proste softwarovo odladit...
edit: tak ked vypnem v-sync v L4D2 tak uz do ide celkom v pohode ibaze potom to vytazuje gpu ako blazon > pecie a fps vyletia na 300, neda sa s tym nieco urobit?
edit: tak ked vypnem v-sync v L4D2 tak uz do ide celkom v pohode ibaze potom to vytazuje gpu ako blazon > pecie a fps vyletia na 300, neda sa s tym nieco urobit?
- mino_85
- Pokročilý používateľ
UPDATE: /sorry za zdupľovaný príspevok, ale chcel som to bumpnúť.../
Som si na to sadol a nakoniec som to rozbehal. Nižšie postup presne v akom poradí som zapínal veci. /LG 34UC88 + 1080Ti Strix/
1. DDU očista driverov, následne po čerstvej inštalácii ale stále frameskipping na UFO teste. Tak som začal dumať v akom poradí zapínať G-sync a toto zafungovalo...
2. Zapnúť Freesync v OSD menu monitora
3. Nvidia control panel 3D nastavenia, skontrolovať či je technológia monitora nastavená na G-SYNC compatible /malo by byť deafultne, ak nie je, prepnúť/.
4. V nastaveniach G-sync zaškrtnúť Enable for windowed and fullscreen mode. Nižšie vybrať na ktorý monitor aplikovať a pod tým zaškrtnúť Enable settings for selected display model /aj keď je pod tým hláška, že daný monitor nie je G-sync kompatibilný/.
5. Až teraz vliezť do zmeny rozlíšenia a nastaviť vyššie Hz /u mňa 75 Hz pre Freesync/
Po tomto u mňa UFO frame skipping test bez vád, hry zatiaľ len test v Division a všetko v pohode, pokiaľ som sa hýbal v intervale Freesync frekvencie /u mňa bohužiaľ len 55-75 Hz/, ale dá sa vyladiť nastanenie hry tak, že sa to stabilne hýbe medzi 60-70 fps, následne butter smooth gameplay bez stutteringu a tearingu. Skúsil som potom menej náročné nastavenia s ingame Vsync, výsledok stabilných 75 fps bez vád a cítil som nižší input lag a plynulejší obraz. Následne ešte test bez Vsync v hre ale s frame limitom 74 fps cez NV Inspector a tiež bez problémov. Zajtra ak zvýši čas potestujem viac, idem zalomiť.
Neviem či toto vyššie je univerzálny postup čo funguje, ale u mňa zabralo, možno niekomu pomôže.
Som si na to sadol a nakoniec som to rozbehal. Nižšie postup presne v akom poradí som zapínal veci. /LG 34UC88 + 1080Ti Strix/
1. DDU očista driverov, následne po čerstvej inštalácii ale stále frameskipping na UFO teste. Tak som začal dumať v akom poradí zapínať G-sync a toto zafungovalo...
2. Zapnúť Freesync v OSD menu monitora
3. Nvidia control panel 3D nastavenia, skontrolovať či je technológia monitora nastavená na G-SYNC compatible /malo by byť deafultne, ak nie je, prepnúť/.
4. V nastaveniach G-sync zaškrtnúť Enable for windowed and fullscreen mode. Nižšie vybrať na ktorý monitor aplikovať a pod tým zaškrtnúť Enable settings for selected display model /aj keď je pod tým hláška, že daný monitor nie je G-sync kompatibilný/.
5. Až teraz vliezť do zmeny rozlíšenia a nastaviť vyššie Hz /u mňa 75 Hz pre Freesync/
Po tomto u mňa UFO frame skipping test bez vád, hry zatiaľ len test v Division a všetko v pohode, pokiaľ som sa hýbal v intervale Freesync frekvencie /u mňa bohužiaľ len 55-75 Hz/, ale dá sa vyladiť nastanenie hry tak, že sa to stabilne hýbe medzi 60-70 fps, následne butter smooth gameplay bez stutteringu a tearingu. Skúsil som potom menej náročné nastavenia s ingame Vsync, výsledok stabilných 75 fps bez vád a cítil som nižší input lag a plynulejší obraz. Následne ešte test bez Vsync v hre ale s frame limitom 74 fps cez NV Inspector a tiež bez problémov. Zajtra ak zvýši čas potestujem viac, idem zalomiť.
Neviem či toto vyššie je univerzálny postup čo funguje, ale u mňa zabralo, možno niekomu pomôže.
jop, vyzera to, ze s tym DDU to bude stavka na istotu, inspector(dik) vyskusam ked pridem z prace domov.
- GASPi
- Používateľ
- Dátum registrácie: Pi 01. Jún, 2007, 08:00
Mám pár otázok ku G-sync:
1. predpokladám, že na AOC Q3279VWFD8 sa nikde zvlášť v OSD nezapína Freesync, áno?
2. nastaveniu v ovládačoch rozumiem, po inštalácii ovládačov to samo zmenilo na G-sync compatible
3. v hrách je nutný mať vypnutý V-sync?
4. ako poznám v hre, že je G-sync aktívny?
Vopred vďaka.
1. predpokladám, že na AOC Q3279VWFD8 sa nikde zvlášť v OSD nezapína Freesync, áno?
2. nastaveniu v ovládačoch rozumiem, po inštalácii ovládačov to samo zmenilo na G-sync compatible
3. v hrách je nutný mať vypnutý V-sync?
4. ako poznám v hre, že je G-sync aktívny?
Vopred vďaka.
1. ano nezapina
2. ano mne tak isto
3. netusim
4. softwarovo v hre neviem, ale ja to vnimam ako plynulejsi obraz pri pohybe a ked prejdes v monitore do menu "extra" tak uplne vpravo v spodnom riadku kde by si mal inak uvedenu nastavenu frekvenciu monitora 75Hz pise FreeSync
2. ano mne tak isto
3. netusim
4. softwarovo v hre neviem, ale ja to vnimam ako plynulejsi obraz pri pohybe a ked prejdes v monitore do menu "extra" tak uplne vpravo v spodnom riadku kde by si mal inak uvedenu nastavenu frekvenciu monitora 75Hz pise FreeSync
- mino_85
- Pokročilý používateľ
3. môže byť aj zapnutý, pokiaľ G-sync funguje korektne, tak kým je framerate nižší než obnovovacia frewkvencia monitora, funguje adaptívna synchronizácia obrazu. Pokiaľ je priveľa výkonu a framerate vyletí vyššie, tak sa automaticky zapne Vsync. Druhá možnosť je nechať v hre Vsync OYFF a obmedziť hornú hranicu cez framerate limiter v Inpectore /prípadne aj Rivatuner to vie, ak to máte nainštalované k Afterburneru/.
4. najlpešie vyladiťn astavenia tak aby sa framrate hýbal v rozmedzí adaptívnej frekvencie Freesync, ak povedzme monitor vie Freesync medzi 40-90 fps, tak nastaviť tak aby to bežalo povedzme 50-80, zapnúť zobrazovač fps v hre a sledovať ako to beží. Nemal by byť tearing ani viditeľné záseky a mala by byť živšia odozva.
4. najlpešie vyladiťn astavenia tak aby sa framrate hýbal v rozmedzí adaptívnej frekvencie Freesync, ak povedzme monitor vie Freesync medzi 40-90 fps, tak nastaviť tak aby to bežalo povedzme 50-80, zapnúť zobrazovač fps v hre a sledovať ako to beží. Nemal by byť tearing ani viditeľné záseky a mala by byť živšia odozva.
- dexterav
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 06. Máj, 2002, 02:00
v cpl je nastavenie ktoré zapína oznámenei GSYN on/off akurát že to je dosť blbo umiestnené a ešte aj veľké
ale na skúšku asik ok
nastavenie obrazovka indikátor funkcie GSYNC
ale na skúšku asik ok
nastavenie obrazovka indikátor funkcie GSYNC
skusal som to na Q3279VWF podla minovho navodu a vyzera, ze to funguje.. spravne rozlisko a 75Hz som mal nastavene hned, nie v poslednom kroku, kedze som nedaval cisty install ovladacov, stacilo klasicky bez odinstalacie
ziadny frame skipping na UFO teste a hry co som skusal fungovali fajn (L4D2, Cities Skylines), pri GTA V sa najprv objavil velky shuttering ale po zmene frekvencie v hre na 60 a potom naspat na 75 to ustalo.
ziadny frame skipping na UFO teste a hry co som skusal fungovali fajn (L4D2, Cities Skylines), pri GTA V sa najprv objavil velky shuttering ale po zmene frekvencie v hre na 60 a potom naspat na 75 to ustalo.
▌PC » Ryzen 5 7600 | Noctua NH-D15 G2 | Gigabyte B650 Gaming X AX V2 | 32GB Kingston Fury 6000MHz CL36 | Gigabyte RTX 3060Ti Gaming Pro | Samsung 970 EVO Plus 1TB & Crucial P3 1TB | EVGA G3 650W | Endorfy Arx 700 ▌27" Dell U2719D | Gamdias Hermes P3 | Logitech G300s
▌NTB » MBP 13" | Mid 2014
▌NTB » MBP 13" | Mid 2014