Niečo odomňa :
Senna
... Film SENNA přináší skutečný příběh legendárního brazilského automobilového závodníka Ayrtona Senny, kterého mnozí považují za nejlepšího jezdce historie. Sledujte Sennovu velkolepou kariéru ve formuli 1; jeho fyzický a duševní vývoj na závodních okruzích i mimo ně; jeho cestu za dokonalostí i zásadní proměnu z neskutečně talentovaného nováčka.
Road
... tiež športový dokument ale o pretekoch motoriek na závode TT Race. Dokument sleduje hlavne život rodiny Dunlopovcov a ich synov, ktorý majú na konte najväčší počet výhier vôbec. Kto o týchto pretekoch nemá poňatia tak by mal pozrieť. Ako idú týpci do zatáčok s 300km/h rýchlosťou a podobne.
Concorde
... dokument o jedinom nadzvukovom lietadle histórie, o tom ako vznikol, aké materiály boli použité, výskum atď
Pepsi versus Coca Cola
... nemá až tak vysoké hodnotenie, ale je zaujímavé pozrieť si ako prebiehal boj medzi najväčšími rivalmi v oblasti bublinkových nápojov.
Železnica na strechu sveta
... o tom ako štvrť milióna Číňanov 5 rokov stavalo 1 142 kilometrov dlhú železničnú trať s 10 tunelmi a 675 mostami na pôde, ktorá dookola zamŕza a roztápa sa na území s častými zemetraseniami.
Tau-Tona - mesto zlata
... je to zo série Megastavby, asi to bežalo niekde v telke. Ja som videl len túto časť na youtube. z CSFD : Neďaleko od mesta Johannesburgu v Juhoafrickej republike, doputovali technici, vedci a geológovia najhlbšie pod povrch Zeme, než ktokoľvek v doterajšej histórii. V týchto miestach vykopali najhlbšiu baňu na svete, kde je najväčším nepriateľom zem a najväčšou odmenou zlato. Miesto, siahajúce až do hĺbky 3,6 kilometra dostalo názov Tau-Tona - Mesto zlata.
Priehrada tri tiesňavy
... tiež dokument zo série Veľký, väčší, najväčší. Je to o stavbe najväčšej priehrady na svete - a vlastne aj najväčšej stavbe našej planéty. Čo všetko predchádzalo stavbe, aké komplikácie atď. Samotná priehrada vyrába toľko elektriny ako všetky anglické atómové elektrárne dokopy, a neviem či to hovorili práve tam, ale po jej napustení sa tou veľkou masou vody trocha zmenila rotácia zeme. Oplatí sa pozrieť.
Pohľad zvnútra. Severná Kóree - Traja Kimovia
... asi najlepší dokument o tejto dynastii, ktorý som videl a ktorá už 3 generácie vládne ako jedna rodina celému štátu. 4 dielny dokument ktorý mapuje život každého Kima aich vládu, ako sa dostali k moci a všetko to pozadie okolo.
Kim Dotcom: Caught in the Web
... dokument o Kimovi, jeho vzostupe a páde

This is Congo
... dokument o tomto najdlhšie trvajúcom konflikte na svete. bez cenzúry.
Trabantom až na koniec sveta
... neviem či poznáte týchto českých, slovenských a poľských pacientov

Deti zo stanice Leningradská a Katka
... Jeden dokument sleduje život opustených mladých detí v Moskve, ktorý žijú v metre, pri teplých vodovodných rúrach alebo na námestiach a ako sa s tým životom vysporiadávajú. Druhý dokument je 14 ročný časozberný dokument o ešte vtedy mladej 19 ročnej Katke a jej ceste životom s drogami. Človek by fakt až neveril ako tie drogy dokážu za takú dobu fyzicky aj psychicky dosrať človeka. Sú to dosť smutné dokumenty a ani jeden nemá happyend ale treba aj také vidieť.
Morská slepota
... najlepšie asi postnúť popis z CSFD : Lodní doprava má také svou stinnou stránku a negativní dopad na naši planetu. Kvůli snižování nákladů lodě používají nekvalitní palivo a staré motory způsobují svým hlukem akustické znečištění... Tento dokument zachycuje vzrušující vyšetřování, které probíhá po celém světě a nahlíží do zákulisí ohromujícího byznysu, jakým je námořní přeprava. 90 % všeho, co dnes konzumujeme, přichází ze zámoří. Oceány denně křižují nákladní lodě mnohonásobně větší než Titanik, které v kontejnerech přepravují desetitisíce tun nákladu. Než se jeden kus oděvu dostane na pult vašeho obchodu, může až čtyřikrát obeplout zeměkouli! Na jeho ceně se to přesto nijak nepodepíše. Kdo ve skutečnosti platí skryté náklady spojené s pohybem zboží? Kdo nese odpovědnost za ekologické katastrofy v důsledku častých havárií a kdo umožňuje zneužívání levné pracovní síly? Zákonitosti, rizika a tajemství neregulovaného průmyslového odvětví, které je klíčem k celosvětovému hospodářství, životnímu prostředí i samotné podobě naší civilizace většinu z nás nepříjemně překvapí. Skutečná cena lodní dopravy je výjimečný thriller, který provokuje k zamyšlení.
Conor McGregor: Notorious
... henten extravagantný týpek ma obchádzal strašne dlho. Vôbec ma tento šport nezaujíma takže som nezaujatý

Free Solo
... tento dokument som pozrel predvčerom. Je o najznámejšom horolezcovi súčasnosti zaoberajúcom sa lezením bez istenia. Na svojom konte už má výstupy na všetky ťažké skaly/hory? a dokument zobrazuje jeho pokus/výstup na tú poslednú najťažšiu skalu na svete v Yosemitskom národnom parku, ktorú ešte nikto bez lana nezdolal. V niektorých častiach som doslova ani nedýchal. Odporúčam fakt pozrieť. Po zhliadnutí som dokonca zistil, že tohto roku dokument vyhral Oscara