Android platforma na mobilné zariadenia, Wear OS platforma na wearables, povolená diskusia tiež o ďalšie kompatibilné systémy (RTOS/Tizen OS/Garmin OS/Fitbit OS)
P4XL plusy: kamera, soli radar (ktory ked bude mat podporu moze byt zaujimava hracka), rovny displej, bezpecne odomykanie tvarou,
P4XL minusy: tocenie videa je najslabsia stranka kamery (spolu so spominanym vysmechom pri 4K, ked vidim ako pri poslednom iPhone vies natacat naraz vsetkymi kamerami tak mi je az do placu), pomalsia UFS2.1 storage, vyssia cena, narocnejsie zaobstaranie
1+ plusy: wide angle kamera (ktora je lepsim riesenim ako telephoto), vykon (+UFS3.0), cena
1+ minusy: kamera, zaobleny displej, velkost, ani jedno z rieseni odomykania nie je extra bezpecne
Neviem, telefony dneska davaju bezne 7 hodin on screen time, preto mi 5.5 aj napriek 4 dnom nepride nejak vynimocne, zalezi na co je telefon vyuzivany (a v tomto pripade nevyuzivany ). Dneska tie battery savery pokilluju vsetko a ak telefon pouzivas takto malo, s baterkou ako ma xlko by nemal byt problem niekolko dni.