3rocna nafta na hladky dizlak
- lezgy
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ne 20. Feb, 2005, 20:00
- Bydlisko: Trebišov... mesto kde nik nepracuje a všetci sa maju dobre
3rocna nafta na hladky dizlak
zdar
objavil som doma 3r staru starostlivo zatvorenu a skladovanu naftu cca 30l
mam staru slaviu robeny malotraktor a cca 30r stary fabrikovy dizlovy traktor, bez turba CRDI a pod "vychytavok"
ked to spustim cez sitka a nedolejem komplet vsetko....
ma niekto skusenosti jak sa to moze spravat?
nafta je slovnaftacka
dik
objavil som doma 3r staru starostlivo zatvorenu a skladovanu naftu cca 30l
mam staru slaviu robeny malotraktor a cca 30r stary fabrikovy dizlovy traktor, bez turba CRDI a pod "vychytavok"
ked to spustim cez sitka a nedolejem komplet vsetko....
ma niekto skusenosti jak sa to moze spravat?
nafta je slovnaftacka
dik
1, Intel® NUC Kit 6i3SYH
2, HP 4330s
2, HP 4330s
- molnart
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
Re: 3rocna nafta na hladky dizlak
v tej nafte je biozlozka, tam sa tie zive kultury mohli celkom rozsirit. otazka je ci na tom traktore vies vycistit/vymenit vstreky tak aby ta to stalo pod cenu tej nafty. v kazdom pripade by som k tomu prilieval novu naftu min. v pomere 50:50
Spoiler: ukázať
- Chris
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 13. Jan, 2006, 02:00
Tie traktory to spalia ako nic
Master of PaloAlto NGFWs, Cisco ASAs
-
- Používateľ
- Dátum registrácie: Pi 18. Sep, 2015, 00:29
Kolké autá stoja kludne tri roky, stačí nabiť baterku a idú
Idu
Aj motorova pila pojde na 2roxny benzin
A potom sa riesia prasknuté piesty a podobne chutovky
Aj motorova pila pojde na 2roxny benzin
A potom sa riesia prasknuté piesty a podobne chutovky
-
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Po 01. Sep, 2008, 18:59
naopadlo ma aku am andrz ten traktor?
ze zriedit to s novou naftou pred startom ale 30l=v tom case cca 33eur. to asi by som tiez neriskoval a zahodil. i ked dedov zetor zral secko
ze zriedit to s novou naftou pred startom ale 30l=v tom case cca 33eur. to asi by som tiez neriskoval a zahodil. i ked dedov zetor zral secko
hry- ps5
doma-HP probook
doma-HP probook
Našiel som toto:
http://www.autorubik.sk/clanky/biopaliv ... sla-slava/
Kapitola Trocha techniky, biozložka rýchlo oxiduje, gélovatie, zvyšuje sa viskozita. Doba skladovateľnosti je vraj cca 3 mesiace vo vetraných nádržiach. Ak človek skladuje naftu doma mal by predtým pridávať aditíva.
Skúšal som hľadať dobu skladovateľnosti ale nikde inde som to nenašiel, maximálne len spomenuté že čistá nafta aj 5 rokov ale s biozložkami výrazne kratšia, len nie koľko.
http://www.autorubik.sk/clanky/biopaliv ... sla-slava/
Kapitola Trocha techniky, biozložka rýchlo oxiduje, gélovatie, zvyšuje sa viskozita. Doba skladovateľnosti je vraj cca 3 mesiace vo vetraných nádržiach. Ak človek skladuje naftu doma mal by predtým pridávať aditíva.
Skúšal som hľadať dobu skladovateľnosti ale nikde inde som to nenašiel, maximálne len spomenuté že čistá nafta aj 5 rokov ale s biozložkami výrazne kratšia, len nie koľko.
Dolej do služobného a sebe natankuj čerstvú
CPU: i5 12600kf Cooler: NOCTUA NH-U12A Chromax Black MB: ASUS ROG STRIX B660-A GAMING D4 RAM: G.SKILL 32GB KIT DDR4 3600 MHz CL16 Trident Z RGB GPU: ASUS GeForce RTX 4060 Ti DUAL O8G SSD: Samsung 980 PRO 1TB + Kingston KC3000 NVMe 2TB + Crucial MX500 2TB SSD PSU: Corsair RM750x white CASE: Fractal Design Define 7 Compact White TG Mouse: Logitech G403 Prodigy HS: Microlab FC50 Monitor: Dell S2721DGFA OS: Win 10 64bit
- Tomasjerry
- Používateľ
- Dátum registrácie: St 12. Jan, 2005, 20:00
No k takej starej nafte by som sa spraval ako k oleju. Zahriat na 70 stupnov pridat koncetrovany roztok NaOH a miesat pri 70 stupnoch 1 hodku potom nechat odstat. Oddeli sa ti dobra nafta a voda s neutralizovanym zvyskom po biopalivach (nakolko oxiduju na organicke kyseliny) + samozrejme ostatok z NaOH.
AMD Ryzen™ 7 3700X, ASROCK X470 Taichi, 16 GB RAM 3200 MHz, ASUS 2080Ti, Samsung SSD 256GB + Samsung Evo SSD 256GB + 2TB HDD,LG DVD +/-rw, Frakcial 600 W Newton R3
To vsetko v LIAN LI PC-X1000 :)
- Leon
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 05. Dec, 2007, 08:00
kokos chemia a roboty k tomu,... to nech ostane v robote radšej o hodku viac a ma na viac litrov a čistej
.
- Tomasjerry
- Používateľ
- Dátum registrácie: St 12. Jan, 2005, 20:00
Je to vecou priority. Poznam ludi, ktory aj ked ostanu 1 hodku naviac v praci tak im je to P R D platne. Ved vies ako to chodi. Minuly mesiac som koncil s 22 hod nad samozrejme mi preplatili 0 ako vzdy. Toto sa oplati ked mas pouzity kuchynsky olej a mas ho vela, ako som dostal ja 250 l. To uz stoji za to spravit si 180 l nafty nie ???
AMD Ryzen™ 7 3700X, ASROCK X470 Taichi, 16 GB RAM 3200 MHz, ASUS 2080Ti, Samsung SSD 256GB + Samsung Evo SSD 256GB + 2TB HDD,LG DVD +/-rw, Frakcial 600 W Newton R3
- Chris
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 13. Jan, 2006, 02:00
David Coperfield, ze z 250l kuchynskeho oleja spravis 180l nafty ?Tomasjerry napísal: ↑Ut 10. Sep, 2019, 08:08 Toto sa oplati ked mas pouzity kuchynsky olej a mas ho vela, ako som dostal ja 250 l. To uz stoji za to spravit si 180 l nafty nie ???
Master of PaloAlto NGFWs, Cisco ASAs
- molnart
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
cistu 100% bionaftu mozno ano, otazka len do coho to tankuje, lebo okrem V3S netusim co na to este moze chodit