Hudobne nastroje - na com hrate, ako zacat apod.
- molnart
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
Hudobne nastroje - na com hrate, ako zacat apod.
S postupujucou krizou stredneho veku som si povedal ze sa naucim hrat na nejakom hudobnom nastroji, co bolo mojim snom od detstva, ale nejak to cele zapadlo.
mojim snom je klavir, tak som si na zaciatok vyhliadol Yamahau P-45 ktoru ak sa mi podari zohnat z bazosu za dobru cenu tak by to mohlo byt fajn. ale rozmyslam ci na zaciatok by nestacilo aj nieco jednoduchsie, hlavne s rizikom ze po chvili ma to prestane bavit. Vyukove hodiny beriem ako samozrejmost.
Alternativne este uvazujem nad gitarou.
Podotykam ze nikdy na ziadnom hudobnom nastoji som nehral a hudobnu teoriu tiez neovladam, noty u pre mna ako arabstina
mojim snom je klavir, tak som si na zaciatok vyhliadol Yamahau P-45 ktoru ak sa mi podari zohnat z bazosu za dobru cenu tak by to mohlo byt fajn. ale rozmyslam ci na zaciatok by nestacilo aj nieco jednoduchsie, hlavne s rizikom ze po chvili ma to prestane bavit. Vyukove hodiny beriem ako samozrejmost.
Alternativne este uvazujem nad gitarou.
Podotykam ze nikdy na ziadnom hudobnom nastoji som nehral a hudobnu teoriu tiez neovladam, noty u pre mna ako arabstina
Spoiler: ukázať
- Zoltan Balaton
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Pi 13. Jún, 2008, 20:01
Re: Hudobne nastroje - na com hrate, ako zacat apod.
Na zaciatok by som sa vyprdol na hodiny klavira a kupil nejaku 3 oktavovu blbost za par € a skusal si na tom brnkat melodie podla sluchu..Aspon ja som tak zacinal..tak aj zistis,ci ta to bavi ,ci mas na to talent a ci ma zmysel investovat do toho dalej..
Momentalne mam midi klávesy,ktore bez PC neurobia ani ton. Noty nepoznam.
Ucil som sa aj na gitare,ale nevlastnim ziadnu.
Momentalne mam midi klávesy,ktore bez PC neurobia ani ton. Noty nepoznam.
Ucil som sa aj na gitare,ale nevlastnim ziadnu.
- eSsay
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: St 01. Okt, 2014, 20:04
Ja by som to videl na strunový nástroj
Kúp si na začiatok nejakú basic 100€ akustickú gitaru a brnkaj, uč sa základné akordy a taby. Na noty sa vyser, to sa sám asi nenaučíš, ale skôr v škole. Hraj podľa sluchu a tabov.
Ja napr. hrávam na gitare už vyše 15 rokov (s menšími mesačnými prestávkami). Zahrám na hocičom čo má struny.... no možno také husle by mi robili problém, keďže nemajú pražce Aktuálne mám doma už len elektr. gitaru so zosikom, chromatickú podlahovú ladičku a iné podobné srandy, ktoré mi ostali z bývalej kapely. Keď je čas a hlavne chuť, tak si zahrám nejaký ten tvrdší hardkór ale je fakt, že už hrávam po menej. Problém je možno aj to, že už nemám s kým hrať.
Kúp si na začiatok nejakú basic 100€ akustickú gitaru a brnkaj, uč sa základné akordy a taby. Na noty sa vyser, to sa sám asi nenaučíš, ale skôr v škole. Hraj podľa sluchu a tabov.
Ja napr. hrávam na gitare už vyše 15 rokov (s menšími mesačnými prestávkami). Zahrám na hocičom čo má struny.... no možno také husle by mi robili problém, keďže nemajú pražce Aktuálne mám doma už len elektr. gitaru so zosikom, chromatickú podlahovú ladičku a iné podobné srandy, ktoré mi ostali z bývalej kapely. Keď je čas a hlavne chuť, tak si zahrám nejaký ten tvrdší hardkór ale je fakt, že už hrávam po menej. Problém je možno aj to, že už nemám s kým hrať.
MB: MSI Z490 Gaming Plus CPU: i7-10700KF @5.1GHz 1.3V CPU cooler: Bequiet! Dark Rock 4 + TG Kryonaut RAM: G.Skill Trident Z Orange 16GB (2x8GB) @3200Mhz CL15 1.35V GPU: Asus RTX 3080 TUF O10G Gaming SSD: Samsung 970 EVO Plus NVMe 2000GB PSU: Bequiet! Straight Power 11 Platinum 1000W CASE: Fractal Design Define 7 Compact Black + Bequiet Silent Wings 3 (2x140mm + 1x120mm) MONITOR: LG 32GQ850-B (2560x1440p/260Hz (OC), 1ms, G-Sync, nano IPS) KEYBOARD: Sony VGP-UKB3 MOUSE & PAD: Razer Basilisk v2, SteelSeries QcK+ AUDIO: M-Audio Air Hub + Mackie MR524, Schiit Fulla E + Sennheiser HD 660S + AntLion ModMic
Strunové nástroje sú fajn, vytiahnuť kdesi gitaru a zahrať poteší, ale aspoň pre mňa bolo náročné naučiť sa akordy, až som to vzdal. Klavír sa mi v tomto zdá výrazne ľahší. Nekupuj rovno hentú, zbytočne drahá keď len začínaš. Dcére čo chodí na hudobnú na klavír sme kúpili Yamaha YPT-255 keď bola v akcii v LIDL (hudobný týždeň) za 100€, čo som pozeral recenzie po nete tak všeobecne označovanú za vynikajúce klávesy pre začatočníkov, alebo teraz už skôr nástupcu s trošku viac funkciami YPT-260 keďže predaj 255 skončil a majú už asi iba skladovky.
- molnart
- Pokročilý používateľ
diky za tip wingo, 255ku som nasiel na bazosi za 70 eur. idem buduci tyzden za instruktorom este sa poradit, tak uvidim co mi povie
Rozhodne neodporucam kupovat klavesovy nastroj bez dynamiky. Potom si sadnes za naozajstny nastroj a budes sa velmi cudovat.
- molnart
- Pokročilý používateľ
jj, cital som o tom, presne preto bol moj povodny plan P-45. ale zasa ci sa niekedy sadnem za naozajstny nastroj je hodne otazne...
Tiez rozmyslam, ze kupim nieco podobne. Ako maly som hraval na klaviri, ale noty som neovladal takze len po pamati.
https://hudba.bazos.sk/inzerat/10332921 ... key-37.php Taketo bude stacit ?
https://hudba.bazos.sk/inzerat/10332921 ... key-37.php Taketo bude stacit ?
- Zoltan Balaton
- Pokročilý používateľ
to je midi kontroler,bez DAW/PC ti to hrat nebude
Viem, ze to bez pc nebude hrat. Na velke keyboardy nemam miesto a 61 a viac klavesov by som nevyuzil asi. Toto staci len pripojit k pc+ nejaky program a bude to ficat ?
- Zoltan Balaton
- Pokročilý používateľ
jop,ale mal by si mat aj zvukovku s nizkou latenciou..inak ti to bude hrat mierne oneskorene..tj stlacis klavesu a zvuk pride o pol sekundy..co je naprd
neviem ci to pojde ok na integrovanej
neviem ci to pojde ok na integrovanej
To bude o nicom no , mam jedine dac amp k sluchadlam .. inak integrovana
- molnart
- Pokročilý používateľ
lol, presne tu polozku som dneska na bazosi pozeral. zajtra mam prvu realnu hodinu, tak som celkom zvedavy. zatial tukam na ipade v garageband
- molnart
- Pokročilý používateľ
tak mám za sebou prvú hodinu. konenečne mi noty začínajú niečo hovoriť, ale zároveň sa mi vrta v hlave nepríjemná otázka:
je možné aby som sa naučil hrať na klavíri všetkými desiatmi, ak pred kompom sedím už vyše 20 rokov každý deň aspoň 4 hodiny a stále píšem dvoma prstami s kopou preklepov?
je možné aby som sa naučil hrať na klavíri všetkými desiatmi, ak pred kompom sedím už vyše 20 rokov každý deň aspoň 4 hodiny a stále píšem dvoma prstami s kopou preklepov?
- Zoltan Balaton
- Pokročilý používateľ
dvoma na jednej ruke ci dokopy ?