Elektrobicykel

V tejto sekcii môžete debatovať skoro o všetkom ...
Tibor86
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Po 20. Aug, 2018, 14:27

Elektrobicykel

Príspevok od používateľa Tibor86 »

Ahojte, kedze ma sily opustili (skleroza SM), uvazujem nad kupou elektrobajku. Len neviem, aky mam kupit, kedze ich je po kkt :D Chcel by som nejaky lepsi a aby sa dal odblokovat na vyssiu rychlost. Vraj sa daju odblokovat len tie, co maju motor Bosch. A chcel by som, aby mal display farebny a bateriu mal zabudovanu do ramu. A aby sa dalo jazdit po ceste i terene - horske cesty.

Dakujem za radu.
14600K@5,5GHz
Asus TUF Z790 DDR5
64GB RAM G.SKILL DDR5 6GHZ
RTX 4080 Gainward
Tibor86
Používateľ
Používateľ

Re: Elektrobicykel

14600K@5,5GHz
Asus TUF Z790 DDR5
RTX 4080 Gainward
Používateľov profilový obrázok
HellAngel
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold
Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15

Príspevok od používateľa HellAngel »

a nemas nejaky cykloobchod v okoli, ze ba si zbehol tam sa poinformovat, pripadne ak bude moznost si ho aj odskusat?
NB: Asus ROG Zephyrus G14 (2022)
Tibor86
Používateľ
Používateľ

No aj jj ale kto da vyskusat elektrobajk ? :D
14600K@5,5GHz
Asus TUF Z790 DDR5
RTX 4080 Gainward
HellAngel
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold
Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15

Príspevok od používateľa HellAngel »

ten neodskusas ani tu na fore, skusim by som prebehnut aj par obchodov, predsa len to nie je vec za 20€ a porozravat sa s nimi, co doporucia, na co si dat pozor atd.
NB: Asus ROG Zephyrus G14 (2022)
Papek
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: St 05. Dec, 2007, 08:00

Príspevok od používateľa Papek »

Kazdy normalny cykloobchod. Ak ho maju vystaveny, tak nevidim problem nechat obciansky a ist sa povozit po okoli. Pamatam si takto dozadu asi 15 rokov som skusal v Kaktuse bicykel - porovnaval som si dve rozne verzie, tak som ho zobral prevetrat po okoli asi na 20 minut. Pripadne si prenajat na cely den, vikend a potom kupit.
To buď chápeš, ale potom sa nepýtaš, alebo nevieš a potom nemá význam odpovedať.
Spoiler: ukázať
i5-12400F ♦ 32 GB RAM ♦ RTX 4070 SUPER 12 GB
mino_85
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: St 29. Feb, 2012, 20:29

Príspevok od používateľa mino_85 »

Samozrejme, na OP v pohode požičajú na pár hodín v každom serióznom obchode. Švagor takto testoval e-bike pred kúpou.

Čo sa využitia týka, vhodnosť do terénu/na cestu je hlavne o obutí a to už si vieš doladiť aj sám, aj keď celkovo ak chceš jazdiť aj terén, tak chceš určite terénnejšie plášte, lebo ono to má kruťák keď zaberie a na hladších ťa môže mimo cesty šmýkať, hlavne v stúpaniach keď prepneš na silnejší režim. Naopak na ceste ti to môže byť jedno, keďže ťa bajk cez ten odpor potiahne, aspoň teda do 25 kmh /ak neporiešiš unlock/. Jediná nevýhoda bude hluk dezénu.

Každopádne treba určite vyskúšať na vlastnej koži, takýto bajk by som cez e-shop a tabuľky nekupoval.
Spoiler: ukázať
WS/GAMING MB: Asus Strix B650E-F Gaming WiFi CPU: Ryzen 7 9800X3D CPU cooler: Noctua NH-U12A chromax RAM: 64 GB DDR5 Kingston FURY Beast 6000 CL30 VGA: ASUS TUF RTX 3080 PSU: Seasonic Prime Fanless TX 700W System SSD: Samsung 990 PRO 1 TB Storage: Samsung 970 EVO Plus 2 TB + 2x Samsung 860 QVO 2TB Case: Jonsbo U5 Black Case fans: 6x Noctua NF-A12x25 PWM chromax Fan Regualtor: Aqua Computer Aquaero 6 LT LCD: LG 34UC88 Keyboard: Microsoft SideWinder X4 SK Mouse: Mionix Naos PRO Mouse pad: Zowie Gear P-TF X Audio: Creative GigaWorks T20 Series II Joystick: Thrustmaster TCA Sidestick + TCA Quadrant + Add-on - Airbus edition Gamepad: Xbox Elite Series 2

HTPC MB: MSI B150I GAMING PRO AC CPU: INTEL Pentium G4560 CPU cooler: Noctua NH-L12 + Noiseblocker eLoop B12-2 RAM: Crucial 8 GB DDR4 VGA: GT1030 PSU: MiniBox picoPSU-120 System SSD: Kingston UV400 120 GB Data HDD: WD Purple 6TB Case: Silverstone ML05 Milo Case fans: 2x Noctua NF-A8 ULN Remote control: Logitech K400 Plus
Sugyi
Používateľ
Používateľ
Dátum registrácie: Št 24. Nov, 2011, 15:17

Príspevok od používateľa Sugyi »

Niektore shopy maju aj vyhradene testovacie bikey. Plus byvaju aj testovacie dni a niektore sa konaju aj teraz v tejto situacii. Tam mozes poskusat naraz viacero. Myslim, ze zatial ides dobrym standartnym smerom hard-tailu.
Ked chces lepsi tej Cine s Bafangom by som sa vyhol. Typek jeden na druhom fore to kupil a tesil sa jak odrbal kazdeho a lacno kupil a potom ma 0 prispevkom ako nato nadava. Ale nenadava ani tak na motor ako na ostatne komponenty okolo.
Over si odblokovanie na najnovsom Bosch. Predtym sa daval chip teraz neviem ako to robia. Dost proti tomu vyrobcovia bojuju. Specialized dava nejaky dodatocny kotucik na zadne koleso pri magnet. Predpokladam, ze spomaluje tocenie magnetu a bicykel si mysli, ze ide pomalsie. Shimano ma nato appku zatial.
Aj ked ci potrebujes odblokovanie by som popremyslal.
Tibor86
Používateľ
Používateľ

No hmmm, idem si dnes pobehat nejake predajne a snad daju na ten OP vyskusat. Plaste by som chcel nejake medzi na cesty i taky light teren, cesticky cez les, nie extra teren to by som sa hned vytoto :D Odblokovanie, no neviem,, predsa len bude motor potom len trpiet ako ja ked idem do kopca :D, sice nepojdem stale na plny kotol, ten unlock na novom Boschi sa asi neda, RJ vraj zisti, ze je robeny zasah a hodi do nudzaku, ale niekde na nete som nasiel, ze sa to da tak neviem.

Aha tu je to: https://www.speedfun.bike/en/speed-rele ... e-cx-2020/
14600K@5,5GHz
Asus TUF Z790 DDR5
RTX 4080 Gainward
Monster1
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Dátum registrácie: Ut 20. Jan, 2009, 21:27

Príspevok od používateľa Monster1 »

Hlavne pri odblokovani pada zaruka na motor, takze to nieje uplna vyhra. Hlavne aby si našiel aj svoju velkost a bol dostupny, lebo teraz počas korony sa dost bicykle vypredali, aj ten Cube čo si postoval je už asi len S velkost ostatok nedostupny, ale zacinaju sa naskladnovat 2021 modely tak mozno by som pockal.

tento by este stal za zvazenie
https://www.insportline.sk/30929/horsky ... _wcB#71135
Ryzen 5900X @ 5,05 GHz + Asus Strix B550-A Gaming+ Team Group Vulcan 2x8 GB @ 3200 MHz CL16 + Asus TUF RTX 3080 OC @1845/19800MHz 0,85V + Samsung 970 EVO 500GB + Crucial MX200 512 GB + Enermax Platimax D.F. 600W + Fractal Define R4 + 2xPhobya Noisebuster insulating mats + Noctua NH-D15 Chromax Black + 3x Noiseblocker Eloop B14-ps
Master of Hertz
Samsung Odyssey G7 27'' 240
Tibor86
Používateľ
Používateľ

Jj to viem, ze zaruka pada. To by som riesil po zaruke... No pobeham si dneska predajne.
14600K@5,5GHz
Asus TUF Z790 DDR5
RTX 4080 Gainward
Hexaris
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold
Dátum registrácie: Št 11. Júl, 2019, 19:35

Príspevok od používateľa Hexaris »

Pocitaj s tym, ze teraz uz sa riesi sezona a modelovy rad 2021, upozornuju na to aj predajci, lebo korona ... ja som cakal dlhsie a to bolo skorej stastie, ze bolo XL. U bosch po novom pri detekcii chipu tusim 3x info (ked vypnes a zapnes), ze mas chip a potom lock motora a uz jedine servis a strata zaruky + $$ za odblokovanie. U shimana sa da este nastavit USA kde maju 32km/h. Mna to tiez hneva, tych 32 je optimal oproti 25, ale ta strata zaruky za to nestoji. U shimana, sa teraz vacsinou dava 7000 rada lcd, ciernobiela. Takze mas o nieco mensi vyber.

Jedine ostava teraz najst nieco na akciu a mat stastie, proste blba doba na kupu bajku teraz. :)

Tu mas vypredaj XL, 630 bateria plne integrovana, ja som chcel 70ku ako dalsiu moznost, ale uz proste neboli ...
https://www.mtbiker.sk/shop/elektrobicy ... ierny.html
Your value does not decrease because of someone's inability to see your worth.
BOOK: MB Air M1 2020 AMP: Topping DX3Pro+ HEADPHONES: HiFiMAN HE400SE

Návrat na "Debata o všetkom"