Vcera sa moje 2tb ssd rozhodne ze spacha sodoku. Pc bezal v idle, odbehnem na 5 minut a ked sa vratim tak na monitori uz len hlaska "select proper boot device .."
Po roznych pokusoch o ozivenie ako udajny powercicle trik, sa mi proste nepodarilo nabootovat.
Najprv mi bios ukazoval ze vidi iba 1tb WD disk, ked som pripojil len ssd tak videl aj ssd-cko. Tak som cez bratove ssd bootol do winu a skusil ci ho snad uvidi disk manager.
Ten disk vidi ale particiu ukazuje ako RAW format. Ma pridelene pismeno ale do disku sa nedostanem. Skusal som aj neake sw na obnovu dat ( mam tam par projektov v cineme o ktore by som nerad prisiel

Da sa s takym diskom este nieco robit resp z neho zachranit neake data pred tym ako sa pustim do formatu ?
Este nikdy sa mi nic podobne s ssd nestalo, teda az na tie okriplene V300 disky za ktore si Kingston vyzealo hubovej polievky.
Disk ma cca 3 roky a je z druhej ruky bez papierov cize rma asi nepripada do uvahy.
Stalo sa niekomu nieco podobne s ssd ze zrazu akoby prisiel o svoj file system ?
Dik