Pc nezapne pri 3200mhz ram

Sekcia o pamätiach a pamäťových moduloch (DDR SDRAM, RDRAM, ...)
2pacavely
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 99
Dátum registrácie: St 09. Júl, 2014, 15:29

Pc nezapne pri 3200mhz ram

Príspevok od používateľa 2pacavely »

Ahojte
takže poskladal som si nový pc ( Asus b550 plus wifi, 5800X, RTX3070, 16gb ram Corsair 3200mhz cl16)
Ked som v biose nastavil docp režim aby ramky išli naplno 3200mhz tak sa pc nezapol, na doske svietila ledka žltej farby a zelenej. Čo znamenalo ram a vga.
Musel som vyresetovať bios aby to šlo spustiť. Teraz mám už komplet windows nainštalovaný aj programi atd čiže sa bojím íst do biosu a nastaviť docp profil, bojím sa že sa to zas nespustí. Viete mi pls povedať v čom môže byť problém ?
Používateľov profilový obrázok
shiro
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 8545
Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
Bydlisko: Banska Bystrica

Re: Pc nezapne pri 3200mhz ram

Príspevok od používateľa shiro »

windows a programy ti to neohrozi, kedze k startu windowsu sa ani nedostanes.
nechaj RAM na defaulte, kde ti to bezi a skus najprv update BIOSu. Ak to so zapnutym DOCP nepojde ani potom, tak skus manualne nastavit nizsiu frekv. RAM, napr. 3066, 3166, a pod. Pripadne hocico pod 3200, ak ti tam BIOS ponukne. Uvidis, ci to nabehne. Ak nie, vyresetujes.

Na zostave v podpise som mal podobny problem - s najnovsou verziou BIOSu mi to tiez nebootne, ked zapnem XMP (DOCP u teba) a nik poriadne nevie preco. O dve verzie starsi BIOS nema problem.
Ryzen 7 3700X | SilentiumPC Fera 3 | Asrock X570M Pro4 | Patriot Viper 4 Blackout 16GB DDR4-3600 CL17 | Gainward RTX4060 Ti Pegasus 8GB | Samsung 970evo Plus 250GB NVMe | Corsair MP510 1TB NVMe | Samsung 980 Pro 2TB NVMe | Corsair RM550x | 24" BenQ GW2470H | 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
tron44
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 874
Dátum registrácie: Po 12. Dec, 2016, 00:43

Re: Pc nezapne pri 3200mhz ram

Príspevok od používateľa tron44 »

v ktorých slotoch mas tie ramky?
2pacavely
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 99
Dátum registrácie: St 09. Júl, 2014, 15:29

Re: Pc nezapne pri 3200mhz ram

Príspevok od používateľa 2pacavely »

dakujem za odpoved, ramky mám a2 b2.
Dal som tam teraz novší bios, len sa bojím do toho pustit. Lebo ak to zas nepôjde tak musím dať reset atd, nepáči sa mi že pc musím stále reštartovAť. Má to fungovať hned od začiatku.
Ivko
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1803
Dátum registrácie: Pi 18. Sep, 2015, 00:29

Re: Pc nezapne pri 3200mhz ram

Príspevok od používateľa Ivko »

Ty si tu založil za posledné dni x tém okolo tvojho PC. Prečo všetky problémy okolo nového PC neriešiš v jednom vlákne?
Píšeš: PC by mal fungovať od začiatku. A ty si sa špáral v Biose alebo niekto iný ked ti to nejde? Dokedy si nešpekuloval s RAM tak PC ti asi bežal
Vieš najhoršie je že nevieš čo robíš.
Ked chceš aby RAM bežali na vysokej frekvencii, tak ako prvé dvihnem napätie aby som mal istotu že to neostalo na 1.2V a potom zapnem XMP a až potom odchádzam z BIOSu
tron44
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 874
Dátum registrácie: Po 12. Dec, 2016, 00:43

Re: Pc nezapne pri 3200mhz ram

Príspevok od používateľa tron44 »

mám rovnaku dosku aj ramky a všetko šlape len tym prestavením DOCP a najnovším beta biosom
Používateľov profilový obrázok
1adad1
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2580
Dátum registrácie: Ut 06. Okt, 2009, 20:19
Bydlisko: Bratislava V - Petržalka

Re: Pc nezapne pri 3200mhz ram

Príspevok od používateľa 1adad1 »

Tu mas odpoved, beta bios nie je pre beznych uzivatelov a nemusi byt stabilny. Odporucam Ti nahodit poslednu stabilnu verziu.
Používateľov profilový obrázok
shiro
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 8545
Dátum registrácie: Št 21. Dec, 2006, 02:00
Bydlisko: Banska Bystrica

Re: Pc nezapne pri 3200mhz ram

Príspevok od používateľa shiro »

2pacavely napísal: Pi 04. Dec, 2020, 23:00 Dal som tam teraz novší bios, len sa bojím do toho pustit. Lebo ak to zas nepôjde tak musím dať reset atd, nepáči sa mi že pc musím stále reštartovAť. Má to fungovať hned od začiatku.
Toto su nizkourovnove hardwarove veci, restart je potrebny.
Ivko napísal: So 05. Dec, 2020, 00:29 Ked chceš aby RAM bežali na vysokej frekvencii, tak ako prvé dvihnem napätie aby som mal istotu že to neostalo na 1.2V a potom zapnem XMP a až potom odchádzam z BIOSu
Pri zapnuti XMP sa ma prave o tieto veci starat XMP, na to bol vymysleny.
Ryzen 7 3700X | SilentiumPC Fera 3 | Asrock X570M Pro4 | Patriot Viper 4 Blackout 16GB DDR4-3600 CL17 | Gainward RTX4060 Ti Pegasus 8GB | Samsung 970evo Plus 250GB NVMe | Corsair MP510 1TB NVMe | Samsung 980 Pro 2TB NVMe | Corsair RM550x | 24" BenQ GW2470H | 3x Noctua NF-S12B redux 1200 PWM
Xiaomi Mi 9 Lite 64GB
Ivko
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1803
Dátum registrácie: Pi 18. Sep, 2015, 00:29

Re: Pc nezapne pri 3200mhz ram

Príspevok od používateľa Ivko »

Zapnutie XMP by to "malo" vyriešiť, ale istotu máš vtedy ked vidíš že sa tak aj stalo
Pietro sk
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2556
Dátum registrácie: Ut 28. Dec, 2010, 13:25

Re: Pc nezapne pri 3200mhz ram

Príspevok od používateľa Pietro sk »

mas podobnu zostavu ako ja.
jedna rada, vo vacsine sa vysr.. na bios a rob vsetko cez ryzenmaster. usetris kopu nervov.
Spoiler: ukázať
5800x ..b550aorus_pro 180€...6800xt stock 670€..nh-u12 am4...viper steel 32GB 4400... R.A.T. 6+
3600-16 1T 32GB#1800IF# curve per core -28max #PBO-175# <95W <65°c
ag241qx; seagate 600pro; firecuda520..
2pacavely
Nový používateľ
Nový používateľ
Príspevky: 99
Dátum registrácie: St 09. Júl, 2014, 15:29

Re: Pc nezapne pri 3200mhz ram

Príspevok od používateľa 2pacavely »

Pietro sk napísal: So 05. Dec, 2020, 09:56 mas podobnu zostavu ako ja.
jedna rada, vo vacsine sa vysr.. na bios a rob vsetko cez ryzenmaster. usetris kopu nervov.
Ryzenmaster mám ale neviem s ním robiť.

Návrat na "Pamäte RAM"