Zdravím!
Potreboval by som "krabičku", ktorá mi zaručí kvalitnejší posluch hudby. Bude zapojená do PC do základnej dosky "ASUS TUF GAMING B550-PLUS" a do nej následne 2.0 reproduktory Alesis M1 Active Mk2.
Slúchadlový výstup by sa zišiel. Som zástanca pomeru/kvality/výkonu a v tomto prípade by som viac ako 150€ nechcel dávať, ale nechám si poradiť.
Vďaka za rady!
DAC/AMP?
- lepermessiah
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Št 30. Dec, 2010, 02:41
Re: DAC/AMP?
Pozri lepsie nakupnu poradnu, su tu 2-3 temy presne v tvojom rozpocte aj s tymi poziadavkami (lebo vlastne vsetci chceme to iste).
Spoiler: ukázať
Témy som si samozrejme prezrel ešte pred založením svojej, avšak napr. v téme:
"Sluchadla a usb amp 150-200e max" (viewtopic.php?f=29&t=127383) - Tu sa zháňal slúchadlový zosilňovač a prenosný bez externého napájania.
v téme "dac" (viewtopic.php?f=29&t=127366) - Tu sme úplne mimo môj rozpočet.
Téma "DAC (USB) do 120 EUR" (viewtopic.php?f=29&t=127208) je nabližšie mojim požiadavkám a z nej ma zaujal odporúčaný - IFI ZEN DAC.
Keď som pátral na vlastnú päsť, zaujal ma ešte FiiO K5 Pro.
"Sluchadla a usb amp 150-200e max" (viewtopic.php?f=29&t=127383) - Tu sa zháňal slúchadlový zosilňovač a prenosný bez externého napájania.
v téme "dac" (viewtopic.php?f=29&t=127366) - Tu sme úplne mimo môj rozpočet.
Téma "DAC (USB) do 120 EUR" (viewtopic.php?f=29&t=127208) je nabližšie mojim požiadavkám a z nej ma zaujal odporúčaný - IFI ZEN DAC.
Keď som pátral na vlastnú päsť, zaujal ma ešte FiiO K5 Pro.
Fiio K5 Pro stoji 200€, nie do 150. Do 150 € je K5 (bez Pro) a to je len sluchadlovy zosilovac bez prevodnika.
Niekde na aliexpresse by sa nasiel aj do 150€, ale v dnesnej dobe "riskujes" clo a dph. Takze nakoniec to aj tak moze byt vysoko nad 150€.
Z toho co je dostupne u nas, je ten IFI Zen asi najrozumnejsie riesenie. Ono tu toho na vyber ani vela nie je.
Niekde na aliexpresse by sa nasiel aj do 150€, ale v dnesnej dobe "riskujes" clo a dph. Takze nakoniec to aj tak moze byt vysoko nad 150€.
Z toho co je dostupne u nas, je ten IFI Zen asi najrozumnejsie riesenie. Ono tu toho na vyber ani vela nie je.
Vďaka za rady. Zo súboja IFI ZEN DAC vs Fiio K5 Pro vychádza ako lepšia kúpa pre moje potreby čo? +Ešte možno hlúpa otázka, ale následne kabeláž poriešim ako? Optikou spojím DAC/AMP s PC a následne cez cinche reproduktory?
Neviem kde chces kupovat K5, ale ked uz dat 200€, tak to rovno uvazuj o Toppingu DX3 Pro. Da sa za nejakych 219€ z EU. Takze uz zdaneny a precleny. A je to lepsie.
S PC to pripojis cez usb. Optika je krajne riesenie, len v tom pripade keby usb robilo nejaky problem (zemna slucka...).
S PC to pripojis cez usb. Optika je krajne riesenie, len v tom pripade keby usb robilo nejaky problem (zemna slucka...).
K5 je na zahraničných weboch (ebay, amazon, aliexpress) pod 200 eur. Ale pôjdem do ZEN DAC-u.
Ďakujem veľmi pekne za rady!
Ďakujem veľmi pekne za rady!
- lepermessiah
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Št 30. Dec, 2010, 02:41
Ja som si nakoniec kupil Topping DX3 Pro v2, ktory ma na DAC vynikajuce recenzie, na AMP uz menej, lebo som nasiel aj ze ma 10ohm na vystupe a teda by to mohol byt problem pre sluchadla, ale skusil som 32ohm a bud tam nie je spominanych 10ohm alebo 32ohm sluchadla s tym nemaju problem. Ale nenecham si ju lebo vsetko som si poctivo pozeral, ake to ma vstupy, ake vystupy ale rozmery a napajanie som zabudol pozerat nezmesti sa mi na stol a nedociahne mi napajaci kabel Kupil som ho za 192e aj s clom ak by bol zaujem.
Spoiler: ukázať
10 ohmov je pre veľke sluchadla ešte v norme. To môže byť problem skôr u nizkoimpedančnych špuntov.