Roboticky vysavac max 400€

Sekcia primárne určená k radám o nákupe PC komponentov a príslušenstva...
Používateľov profilový obrázok
dendroid
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold
Príspevky: 3673
Dátum registrácie: Pi 13. Jan, 2006, 02:00
Bydlisko: Košice

Re: Roboticky vysavac max 400€

Príspevok od používateľa dendroid »

Co si kupil nakoniec ? Tiez nieco zhanam ...
satanicek666
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1625
Dátum registrácie: Ut 18. Mar, 2014, 12:47
Bydlisko: Sečovce

Re: Roboticky vysavac max 400€

Príspevok od používateľa satanicek666 »

este nic... :D neviem ci ho potrebujem
Amd R7 5800x3d = Noctua d15 = Asus strix b550f = Kingston 64gb ram 3600mhz cl18 = Rtx 4090 Phantom = Ssd: M2 WD 850x 1tb win10 + M2 WD 850x 2tb + 850 evo 2tb = Lian Li 216 black = Fany: 2x Lian Li 160mm-in + 3x Noctua a12x25-out + 2x Noctua a12x25-bottom = Asus strix 1kw aura = LG C2 42" = Per: Log g915 tkl + Log g pro wire + g440 hard + Xbox Wire Controller = Audio: Topping dx3pro+ = Mackie mr524 = AudioTechnica-a550z
Používateľov profilový obrázok
werwest
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1635
Dátum registrácie: So 30. Jún, 2018, 20:01
Bydlisko: Lucenec

Re: Roboticky vysavac max 400€

Príspevok od používateľa werwest »

potrebujes.
zatial sa stale s roborockom neda spravit chyba
#fetacinechdrziaticho
#nafetkynereagujem
Používateľov profilový obrázok
dendroid
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold
Príspevky: 3673
Dátum registrácie: Pi 13. Jan, 2006, 02:00
Bydlisko: Košice

Re: Roboticky vysavac max 400€

Príspevok od používateľa dendroid »

Mozno by aj suhlasil s tvojim nazorom, keby niekto poradil :D Koho to este bavi si nieco vyberat v dnesnej dobe. Lustrovat 5789 marketingovych ficuriek a pride ti to domov a zistis, ze 50 percent z nich je bud zbytocnodt v lepsom pripade alebo v horsom marketingovy o*eb. Uz sa z toho stava psycho pomaly :D
Používateľov profilový obrázok
Miso122
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1942
Dátum registrácie: St 27. Nov, 2019, 21:36
Bydlisko: BA

Re: Roboticky vysavac max 400€

Príspevok od používateľa Miso122 »

ITX >>> ATX
Používateľov profilový obrázok
SKiLEX
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 5350
Dátum registrácie: Po 09. Mar, 2015, 16:13
Bydlisko: KE

Re: Roboticky vysavac max 400€

Príspevok od používateľa SKiLEX »

Objednaval som:
https://www.aliexpress.com/item/1005005 ... f19cZcZ8rd

Original to nie je, ale kvalita spracovania aj vysavanie vyzera fajn. Handrickam nechyba nic, filter vyzera kusok inak ako original(ma taku tu plastovu sietku na vstupe) ale vyzera ze filtruje fajn, aj cisti sa fajn. Hlavna kefa je v pohode, ak do nej zatlacim nechtom tak citim ze ta guma je trosku viac plastova a menej silikonova, ale myslim si ze 95% ludi nema sancu vidiet rozdiel

Jedine co trochu sklamalo su bocne kefy, su dost tuhe. Urcite je to skor makky plast ako ohybna silikonova guma, tie by som uz nekupoval

za 20€ prisli 4bocne kefy, 2 hlavne kefy, 4 filtre a 4handricky. Keby to stalo polovicu z originalnych dielov bolo by to OK. Ale stoji to tak 1/10 z nahradnych dielov tak nad origo nevidim zmysel uvazovat.
PC: Ryzen 5600x, Gigabyte B450i aorus pro wifi, Crucial Ballistix 2x8GB 3200mHz, Asus dual 6700xt, Corsair RM750x, FD meshify 2 compact lite, AOC Q3279VWFD8
Zvuk: Panasonic SC-PMX80, ATH M50x
NTB: Thinkpad X270, Probook 440 G7
Používateľov profilový obrázok
zoom
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 2075
Dátum registrácie: Št 16. Jún, 2005, 20:00
Bydlisko: Bratislava (40)

Re: Roboticky vysavac max 400€

Príspevok od používateľa zoom »

Ma niekto realnu skusenost s prevadzkou jedneho vysavaca na viacerych poschodiach v dome? Na podlahe mam len dlazbu, laminat a kompozit (SPC) a k tomu ziadne prahy, len prechodove listy medzi izbami, takze idealna podlaha pre robotika. Viem, ze napriklad Roborock moze mat ulozene 4 rozne mapy, ale zaujimaju ma realne skusenosti ako napriklad:
  • Vysavac ma zakladnovu stanicu len dole. Mozem ho preniest hore a hocikde polozit, stlacit tlacitko a on bude vediet, kde je a zacne vysavat?
  • Musim po jeho prelozeni nejako manualne v aplikacii nastavit, ze teraz pouzi druhu mapu, alebo na to pride sam?
  • Riesenie user error situacie akoze z prace mu poviem nech vysava dolne poschodie, ale on je hore, tak vypise hlasku, ze nevie kde je (alebo ze mapa je zasadne ina, ci chcem pokracovat), alebo celu naucenu spodnu mapu prepise podorysom zhora?
  • Ked dovysava poschodie, kde nie je zakladnova stanica, bude nejako straslivo pipat, ze ju nevie najst, alebo niekde zalezie a vypne sa? Da sa nastavit nieco ako "na tomto poschodi po vysavani chod do tohto rohu a tam cakaj"?
  • Akekolvek ine rady tipu "mam to doma a prisiel som na to, ze..."
Celkom urcite nechcem 2 zakladnove stanice ani dvoch robotov.
Používateľov profilový obrázok
SKiLEX
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 5350
Dátum registrácie: Po 09. Mar, 2015, 16:13
Bydlisko: KE

Re: Roboticky vysavac max 400€

Príspevok od používateľa SKiLEX »

s5 max:

1. Mozes ho preniest, hocikde polozit a stlacit tlacitko. Vysavac bude minutu chodit ako slepec(krok vpred, otoci sa, krok vpred...) kym zisti na ktorom je poschodi. Nasledne sa premiestni na kraj miestnosti, normalne zacne vysavaci cyklus po ktoreho skonceni sa vrati presne na miesto z ktoreho si stiskol tlacitko na vysavanie a caka. Po chvili sa uspi a po par hodinach vypne.

2. Nemusis, ak si v miestnosti nerobil nejake velmi velke zmeny typu presuniem gauc do ineho rohu...

3. To som este neskusal, najblizsie 2tyzdne som len v 1poschodovej budove takze neviem ani vyskusat

4. Ostane presne na mieste z kadial si ho pustil. Cize ak si ho pustil rovno pred dverami, tak sa po vysavani vrati presne pred dvere a zakopnes o neho :D


Na chate mam takto ulozene 4 "poschodia"(skor vyskovo oddelene casti) a funguje to bezproblemovo.
PC: Ryzen 5600x, Gigabyte B450i aorus pro wifi, Crucial Ballistix 2x8GB 3200mHz, Asus dual 6700xt, Corsair RM750x, FD meshify 2 compact lite, AOC Q3279VWFD8
Zvuk: Panasonic SC-PMX80, ATH M50x
NTB: Thinkpad X270, Probook 440 G7
Používateľov profilový obrázok
werwest
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1635
Dátum registrácie: So 30. Jún, 2018, 20:01
Bydlisko: Lucenec

Re: Roboticky vysavac max 400€

Príspevok od používateľa werwest »

dendroid napísal: Št 18. Jan, 2024, 21:04 Mozno by aj suhlasil s tvojim nazorom, keby niekto poradil :D Koho to este bavi si nieco vyberat v dnesnej dobe. Lustrovat 5789 marketingovych ficuriek a pride ti to domov a zistis, ze 50 percent z nich je bud zbytocnodt v lepsom pripade alebo v horsom marketingovy o*eb. Uz sa z toho stava psycho pomaly :D
Zase tych roborockov tolko neni, zorad podla ceny a zober prvy v budgete :D



Ja som dlho pouzival fejky a potom ma to prestalo bavit. Filter tak dobre nefiltroval a potom jemnucky prach zajebal motor a zacal hucat, bolo ho treba vymenit. Stredna kefa mi nepride moc nachylna na kvalitu, akurat na nasralo ked prisla stara v1 kefa z cias este prveho xiaomi roborocku. Bocne kefy boli furt naprd, co bolo vidno na mizerne povysavanych bokoch miestnosti. Zapecatilo mi to ked pes vyvratil kvet pri dverach, a vysavac ani bohovi nedokazal povysavat zeminu docista,. Z nejakeho dovodu som mal este stale odlozene origo vyjazdene diely tak som ich switchol naspat a zrazu zazrak vysavac vysava.

Tie diely zase nie su nejak extra drahe a drzia stovky hodin vysavania. Nevidim v pointu v usetreni par eur na tomto za cenu horsieho povysavania, ak si odmyslime sancu na menej kvalitny filter a nasledne problemy s motorom.
#fetacinechdrziaticho
#nafetkynereagujem
Používateľov profilový obrázok
molnart
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 6690
Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
Bydlisko: Bratislava/Samorin

Re: Roboticky vysavac max 400€

Príspevok od používateľa molnart »

@werwest kde kupujes originalne prislusoenstvo? ja som na roborock S8 na slovensku nasiel jedine toto https://www.vysajto.sk/p/644/xiaomi-rob ... ilter-2-ks a tiez mi to nepride ze by to bol original

tuto sice tvrdia je je to original prislusenstvo, ale neviem ci tomu mozem verit https://vi.aliexpress.com/item/10050053 ... ry_from%3A
Spoiler: ukázať
PC: CPU: Intel Core i5 12600K with Silentium Fortis 5 ARGB MB: MSI Tomahawk Z690 DDR4 RAM: 2x 16GB G.Skill Ripjaws V 4400-19 DDR4 GPU: GigaByte Eagle GeForce RTX 3060 Ti OC HDD: Samsung 970 1GB GB PSU: Corsair RMx (2018) 650W Case: Fractal Meshify 2 Compact Monitor: Philips 272B7QPJEB OS: Win 11 64-bit
Notebook: HP EliteBook 840 G6 Core i5 8265U, 16 GB RAM, 512 GB SSD
Server: HP Microserver Gen8 Xeon E3-1265Lv2, 16GB ECC DDR3 OS: PVE + OMV + OPNsense
Phone: Samsung Galaxy A52s
Tablet: iPad Pro 11 (2018)
lopo1
Sponzor fóra silver
Sponzor fóra silver
Príspevky: 1537
Dátum registrácie: Pi 09. Jún, 2006, 02:00
Bydlisko: Žilina

Re: Roboticky vysavac max 400€

Príspevok od používateľa lopo1 »

z vysaj to oso objednával a su to tie veci ako opisoval werwest ako neoriginaly
Používateľov profilový obrázok
dendroid
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold
Príspevky: 3673
Dátum registrácie: Pi 13. Jan, 2006, 02:00
Bydlisko: Košice

Re: Roboticky vysavac max 400€

Príspevok od používateľa dendroid »

A Xiaomi ? To sa tu tiez spominalo ...
Používateľov profilový obrázok
werwest
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1635
Dátum registrácie: So 30. Jún, 2018, 20:01
Bydlisko: Lucenec

Re: Roboticky vysavac max 400€

Príspevok od používateľa werwest »

roborock je na tom lepsie, xiaomi to mal obsadene v nejakom 200 eurovom segmente
#fetacinechdrziaticho
#nafetkynereagujem
Používateľov profilový obrázok
werwest
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1635
Dátum registrácie: So 30. Jún, 2018, 20:01
Bydlisko: Lucenec

Re: Roboticky vysavac max 400€

Príspevok od používateľa werwest »

molnart napísal: Pi 19. Jan, 2024, 09:54 @werwest kde kupujes originalne prislusoenstvo? ja som na roborock S8 na slovensku nasiel jedine toto https://www.vysajto.sk/p/644/xiaomi-rob ... ilter-2-ks a tiez mi to nepride ze by to bol original

tuto sice tvrdia je je to original prislusenstvo, ale neviem ci tomu mozem verit https://vi.aliexpress.com/item/10050053 ... ry_from%3A
ja kupujem na amazone, ale rodicom som objednaval z alzy. kukol som teraz maju vsetko skladom
#fetacinechdrziaticho
#nafetkynereagujem
Používateľov profilový obrázok
molnart
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 6690
Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
Bydlisko: Bratislava/Samorin

Re: Roboticky vysavac max 400€

Príspevok od používateľa molnart »

pozeram ze amazon takmer rovnake ceny ako ali https://www.amazon.de/-/en/Accessory-Ro ... r=8-8&th=1 takze pochybujem ze to bude original, kde na alze len kefy stoja tolko ako cely set https://www.alza.sk/roborock-stetinova- ... htm?evt=ac

navyse filter ani na alze nemaju, iba toto som nasiel https://www.alza.sk/roborock-umyvatelny ... 519550.htm
Spoiler: ukázať
PC: CPU: Intel Core i5 12600K with Silentium Fortis 5 ARGB MB: MSI Tomahawk Z690 DDR4 RAM: 2x 16GB G.Skill Ripjaws V 4400-19 DDR4 GPU: GigaByte Eagle GeForce RTX 3060 Ti OC HDD: Samsung 970 1GB GB PSU: Corsair RMx (2018) 650W Case: Fractal Meshify 2 Compact Monitor: Philips 272B7QPJEB OS: Win 11 64-bit
Notebook: HP EliteBook 840 G6 Core i5 8265U, 16 GB RAM, 512 GB SSD
Server: HP Microserver Gen8 Xeon E3-1265Lv2, 16GB ECC DDR3 OS: PVE + OMV + OPNsense
Phone: Samsung Galaxy A52s
Tablet: iPad Pro 11 (2018)

Návrat na "Nákupná poradňa"