Nazdar borci. Vedel by mi tu niekto poradiť nejaký detektor dymu/ohňa do kuchyne? Čo som zatiaľ zistil, nie všetky odporúčajú tam, kde je bežne para/výpary (kuchyňa/kúpelňa). Do kuchyne by vraj mali ísť detektory s termomaximálnym snímačom.
Viete mi teda poradiť, aký detektor bude vhodný do kuchyne? Ideálne keby mal aj napojenie na appku, nech viem, keby sa niečo dialo. Zatiaľ nechcem riešiť veci s riadiacou jednotkou.
Detektor dymu/ohňa (smart)
- MaxMan
- Redaktor
- Dátum registrácie: Po 18. Okt, 2004, 14:00
Detektor dymu/ohňa (smart)
Ani srnky netušia čo som mal/mám...
Re: Detektor dymu/ohňa (smart)
ma to vrieskat v pripade dymu/uniku plynu aby ta zobudilo aj v noci. na co smart?
co sa ti akoze chyti horet v kupelni?
co sa ti akoze chyti horet v kupelni?
Spoiler: ukázať
- MaxMan
- Redaktor
Tu nejde o noc. Chcem to k rodičom do kuchyne, lebo sme už mali raz na mále - zabudlo sa na zapnutú platničku na sporáku. Pre takéto prípady chcem o tom vedieť (preto smart).
Kúpeľňu som čítal a pochopil tak, že aj para zo sprchy vie vybudiť alarm, preto v jej blízkosti sa neodporúčajú tieto detektory.
Napr. u nás máme drevený obklad v chodbe, z ktorej sa ide do kúpeľne a keby som chcel v chodbe detektor, mohol by sa falošne spúšťať parou.
Ale to len odhadujem, nevyznám sa v tom, preto sa pýtam.
Kúpeľňu som čítal a pochopil tak, že aj para zo sprchy vie vybudiť alarm, preto v jej blízkosti sa neodporúčajú tieto detektory.
Napr. u nás máme drevený obklad v chodbe, z ktorej sa ide do kúpeľne a keby som chcel v chodbe detektor, mohol by sa falošne spúšťať parou.
Ale to len odhadujem, nevyznám sa v tom, preto sa pýtam.
- HellAngel
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15
pripnem sa ku teme. Toto zaujima aj mna. Rozmyslam doma o nasadeni smar detektorov na dym a plyn. Problemom su kuchyna, obyvacka kde je krb a technicka miestnost, kde je plynovy kondenzacny kotol. Tiez by som to dal na povalu pod strechu. Cez leto sme tu mali pripad, ze sa jednemu chytila strecha a zachranil ho prave detektor dymu instalovany pod strechou
NB: Asus ROG Zephyrus G14 (2022)
- palci
- Používateľ
- Dátum registrácie: Ne 09. Jan, 2011, 01:42
Google Nest Protect je na baterky a majú a verziu, ktorá môže byť napájana káblom.
Detekuje CO a dym. Vodná para by Nest Protect nemala spúšťať lebo to má nejaké sensory.
Detekuje CO a dym. Vodná para by Nest Protect nemala spúšťať lebo to má nejaké sensory.
- molnart
- Pokročilý používateľ
- Dátum registrácie: Ut 19. Jún, 2012, 23:03
ak to chces mat bez hubu tak jedine wifi, a tam na baterky bude dost biedna vydrz. ak by ti islo o plyn, tak by som povedal Shelly Gas, dym som nejako nikdy extra neskumal
Spoiler: ukázať
- HellAngel
- Sponzor fóra gold
- Dátum registrácie: Po 29. Dec, 2008, 00:15
To shelly gasvyzera zaujimavo. Vie dokonca uzavriet privod plynu
NB: Asus ROG Zephyrus G14 (2022)
- MaxMan
- Redaktor
Detekciu plynu nepotrebujem. Ide mi primárne o dym/oheň v kuchyni.
Ako tak hľadám vhodný detektor, tak bez hubu ich veľa nemajú Ten Google Nest vyzerá super, len dostupnosť a cena nič moc... To už môžem uvažovať o hube.
Najviac ma trápi tá detekcia a aby sa detektor nespúšťal zakaždým, keď sa v kuchyni varí.
Ako tak hľadám vhodný detektor, tak bez hubu ich veľa nemajú Ten Google Nest vyzerá super, len dostupnosť a cena nič moc... To už môžem uvažovať o hube.
Najviac ma trápi tá detekcia a aby sa detektor nespúšťal zakaždým, keď sa v kuchyni varí.