TV 55"

Sekcia primárne určená k radám o nákupe PC komponentov a príslušenstva...
Používateľov profilový obrázok
Zoltan Balaton
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 13793
Dátum registrácie: Pi 13. Jún, 2008, 20:01
Bydlisko: Banská Bystrica

TV 55"

Príspevok od používateľa Zoltan Balaton »

Zdar,

moje poziadavky:
  • uhlopriecka: 55"
  • cena : max 650€
  • OS: budem to mat napojene na PC, takze toto je asi jedno
  • 60Hz
  • zvuk je jedno aky to ma, pojde to cez vlastne audio
  • toto bude trochu zvlastna a nerealna poziadavka, ale radsej by som nieco, co vydrzi dlhsie, tj overenu kvalitu, cize radsej dlhsiu zivotnost, ako ine paramatre
  • telka bude pre mna, bude to moj prvy TV (doteraz som bol presvedceny, ze mi staci pozerat filmy na pc monitore)
vopred diky za podnety a napady
Dunar
TV & Audio expert
TV & Audio expert
Príspevky: 3982
Dátum registrácie: Ne 06. Sep, 2015, 12:17

Re: TV 55"

Príspevok od používateľa Dunar »

Urcite ber ten TCL. Nic lepsie nevymyslis.
100 Hz ti urcite nie je zbytocne vela.
A ete aj zaruku mas 3 roky.
Používateľov profilový obrázok
hulo92
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 4779
Dátum registrácie: Pi 06. Feb, 2009, 19:50
Bydlisko: Sereď

Re: TV 55"

Príspevok od používateľa hulo92 »

ber to tcl, mam ho stvrty mesiac a naprosta spokojnost. system svizny, super obraz a android vsetko prehra :)
// a pekne mu aj padla cena, ja som ho kupoval o 150 viac.
Používateľov profilový obrázok
Thief
Používateľ
Používateľ
Príspevky: 1167
Dátum registrácie: Pi 14. Jan, 2005, 20:00
Bydlisko: BA-Dubravka

Re: TV 55"

Príspevok od používateľa Thief »

Tak isto odporucam to TCL. Pol roka je doma a som spokojny. Zvuk, obraz aj android TV... Este k tomu za tu cenu.
CPU: Ryzen 5 5600X, MB: MSI B450 Tomahawk MAX, RAM: 2x16GB Patriot Viper Steel DDR4 3600 Mhz, GPU: XFX Speedster QICK 319 RX6750XT CORE, Monitor: Asus VG278HE, HDD: Seagate Ironwolf Pro 4TB, WDC Green 2TB, M2: Samsung 970 Evo plus 1TB, SSD: Apacer Panther AS350 512GB PSU: Corsair RM650X Gold, Case:Fractal Define S, NET:Orange FiberNet 500Mb, OS: Win 10 pro 64
Používateľov profilový obrázok
Zoltan Balaton
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 13793
Dátum registrácie: Pi 13. Jún, 2008, 20:01
Bydlisko: Banská Bystrica

Re: TV 55"

Príspevok od používateľa Zoltan Balaton »

trochu sa nevyznam v tom vesa
ma to byt 300x300 ale nevypada to imo tak
https://cdn.alza.sk/ImgW.ashx?fd=FotoAd ... 05&i=1.jpg
Používateľov profilový obrázok
Zoltan Balaton
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 13793
Dátum registrácie: Pi 13. Jún, 2008, 20:01
Bydlisko: Banská Bystrica

Re: TV 55"

Príspevok od používateľa Zoltan Balaton »

Dalsia vec, krabicu z tej telky nahodou nemate? Potreboval by som rozmery.
Používateľov profilový obrázok
_Mato_
Sponzor fóra gold
Sponzor fóra gold
Príspevky: 2218
Dátum registrácie: Ut 21. Mar, 2006, 02:00
Bydlisko: Beckov

Re: TV 55"

Príspevok od používateľa _Mato_ »

Podla tejto stranky su rozmery krabice 1400x864x150 a vaha 19.4 kg.
When I was a young man, I had liberty, but I did not see it. I had time, but I did not know it. And I had love, but I did not feel it.
Používateľov profilový obrázok
Zoltan Balaton
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 13793
Dátum registrácie: Pi 13. Jún, 2008, 20:01
Bydlisko: Banská Bystrica

Re: TV 55"

Príspevok od používateľa Zoltan Balaton »

rozmery som si uz nasiel

mam ale torchu problem s kablom
zistil som ze moja 1080ti vie len hdmi 2, cize nebudem mat 4K/120hz cez hdmi
je ina moznost ako to spojit aby bolo 120hz?
Používateľov profilový obrázok
wingo
Moderátor
Moderátor
Príspevky: 5810
Dátum registrácie: St 01. Sep, 2010, 20:36
Bydlisko: Podbrezová

Re: TV 55"

Príspevok od používateľa wingo »

4K cez HDMI2.0 máš na výber 60Hz alebo 120Hz ale iba 4:2:0 chroma subsampling (horšie farby):
https://www.benq.com/en-us/knowledge-ce ... nitor.html

Alebo potom nižšie rozlíšenie, aspoň bude 1080Ti stíhať dodať toľko FPS :)
Spoiler: ukázať
STEAM: http://steamcommunity.com/id/X-w1n9/

PC1:
Ryzen 5 7600X, Noctua NH-D14+Arctic P14 PWM PST, Gigabyte B650M Gaming X AX, 32GB DDR5 Kingston Fury Renegade RGB @ 6000/28/37/37/30, Gigabyte AORUS RX 6800XT Master 16GB, SSD Kingston Fury Renegade 1TB, Adata XPG Core Reactor 650W, BeQuiet Pure Base 500DX + 3x Arctic P14 PWM PST, LG 42OLEDC21, Gamdias Hermes P3 Brown, Logitech G400, Hifiman HE-4XX + Topping NX4DSD

PC2:
Ryzen 5 5600X, ASUS TUF Gaming B550M-PLUS WiFi, 32GB DDR4 Kingston Predator@3600/16/19/21/36, Sapphire Pulse RX6600 8GB, Toshiba XG3 1TB M.2 NVMe, Seasonic Platinum SS-660XP2, Riotoro Morpheus, ASUS VG279Q, Marvo K605, Rapture ASPIS, Superlux HD-330 + Brainwavz Sheepskin earpads, Edifier WN820NB
Používateľov profilový obrázok
Zoltan Balaton
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 13793
Dátum registrácie: Pi 13. Jún, 2008, 20:01
Bydlisko: Banská Bystrica

Re: TV 55"

Príspevok od používateľa Zoltan Balaton »

pojde sa 4K/60fps..o nic zasadneho nepridem imho ked kukam len filmy a youtube..
Dunar
TV & Audio expert
TV & Audio expert
Príspevky: 3982
Dátum registrácie: Ne 06. Sep, 2015, 12:17

Re: TV 55"

Príspevok od používateľa Dunar »

TV sa bude obnovovat aj tak 120 Hz.
Používateľov profilový obrázok
Zoltan Balaton
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 13793
Dátum registrácie: Pi 13. Jún, 2008, 20:01
Bydlisko: Banská Bystrica

Re: TV 55"

Príspevok od používateľa Zoltan Balaton »

viem, ja pisem fps

takze to snad judder u 24fps filmov ebude sposobovat(i ked pochybujem, ze si nieco vsimnem)

ak budem chciet 120 fps tak tam mozno casom dokupim aktivny prevodnik z DP do HDMI 2.1,alebo novu grafiku

inak ten tv ma dost velku spotrebu..to maju vsetky v tejto kategorii?
niekde som cital ze to vie vyhnat aj na 250W

to uz len take "recnicke" otazky, tv mi pride vo stvrtok
Používateľov profilový obrázok
kllr007
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 5355
Dátum registrácie: So 21. Aug, 2010, 18:52
Bydlisko: Žilina - Lietavská Lúčka

Re: TV 55"

Príspevok od používateľa kllr007 »

250 pochybujem. Záleží aký jas tomu dáš.
MB: ASUS TUF B550M-PLUS; CPU: AMD Ryzen 5800X3D; RAM: 32GB DDR4 3200Mhz; GPU: Nvidia RTX 3080Ti 12GB; SSD: WD SN750 1TB + SN570 1TB; PSU: Corsair RM650x; CASE: LianLi Lancool 2 Mesh; LCD: LG OLED 42C2; MOUSE: Logitech G305; KEYBOARD: Logitech MX Keys; Repro: Panasonic PMX-90; OS: Windows 10
Dunar
TV & Audio expert
TV & Audio expert
Príspevky: 3982
Dátum registrácie: Ne 06. Sep, 2015, 12:17

Re: TV 55"

Príspevok od používateľa Dunar »

Zoltan Balaton napísal: Ut 19. Júl, 2022, 19:12 inak ten tv ma dost velku spotrebu..to maju vsetky v tejto kategorii?
niekde som cital ze to vie vyhnat aj na 250W
Ma to spotrebu ako ktorykoľvek iny TV v tejto kategorii. Nijako to nevybočuje z normalu. 250W je nezmysel.
Používateľov profilový obrázok
Zoltan Balaton
Pokročilý používateľ
Pokročilý používateľ
Príspevky: 13793
Dátum registrácie: Pi 13. Jún, 2008, 20:01
Bydlisko: Banská Bystrica

Re: TV 55"

Príspevok od používateľa Zoltan Balaton »

kllr007 napísal: Ut 19. Júl, 2022, 19:23 250 pochybujem. Záleží aký jas tomu dáš.
V tomto prioade naplno. Potom to doma pomeriam

Návrat na "Nákupná poradňa"